Cu emoții, dar Ripensia ia o gură de oxigen! Sportul Snagov a condus la pauză, dar apoi a pierdut la Timișoara și se afundă tot mai mult în clasament

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Sep. 2019, 15:55 Campionat
  • Ripensia s-a impus cu 3-1 în partida desfășurată duminică, pe teren propriu, la Timișoara, cu Sportul Snagov, una câștigată cu puține emoții de elevii lui Alexandru Pelici. Ilfovenii au marcat un gol de generic, prin George Apostol, și au intrat cu avantaj la pauză. În repriza a doua, timișorenii au marcat prin Albert Voinea, de două ori, și prin Alexandru Popovici, în contextul în care Iulian Roșu a fost eliminat când rezultatul era egal. Mai trebuie spus că meciul de pe arena Electrica, din etapa a 9-a a Ligii 2, a fost arbitrat de o brigadă venită tocmai de la Constanța, cu o prestație destul de discutabilă.


Roș-galbenii au irosit prima ocazie a meciului de la Timișoara la șutul peste poartă a lui Chera. În minutul 10, oaspeții au marcat, cu execuția din foarfecă a lui Apostol, după o centrare a lui Stoica, un gol care a luat gazdele prin surprindere. În rest, Snagovul nu a avut nicio ocazie, și ripensiștii au atacat în valuri toată repriza.

Tudorache nu a găsit spațiul porții, iar Micle a interventi senzațional la o reluare cu capul a lui Voinea. De altfel, portarul ilfovenilor a avut o prestație foarte bună tot meciul.

În minutul 32, Apro a fost aproape să marcheze, după un șut la colțu lung, dar un fundaș a respins incredibil din fața porții. Micle a continuare să scoată și mingile trimise de Tudorache și Voinea, iar Chera a avut o nouă ratare incredibilă, din câțiva metri, în minutul 40. La o cădere cam ușoară în careu, Voinea a fost avertizat pentru simulare, iar repriza s-a terminat cu o nouă ratare monumentală a lui Chera, tot din câțiva metri.

Arbitrajul lui Claudiu Marcu a reușit să enerveze ambele echipe

Jocul a continuat în aceeași notă, cu Ripensia protagonistă, și în repriza a doua. În minutul 48, Popovici a fost faultat de un adversar în careu, dar centralul nu a fluierat absolut nimic. Caius Lungu a prins un șut sănătos, care s-a dus însă în transversală, iar, apoi, au mai avut și oaspeții o ocazie, dar Safsaf nu l-a putut învinge pe Mociu. În minutul 56, roș-galbeni au reușit să egaleze, după ce Voinea a tras, din întoarcere, la colțul lung, după o centrare din stânga. Șirul de ocazii a continuat cu ratările lui Monea și Popovici, care nu au prins spațiul porți.

Din minutul 65, Snagovul a rămas în zece oameni, după ce arbitrul i-a dat destul de ușor cartonaș roșu direct lui Iulian Roșu, după o intrare cu talpa la Tudorache.

După mingi trimite peste poartă de Călin și Popovici, în minutul 72, Popovici a înscris din câțiva metri, după o centrare de la Adrian Popa. Golda și-a scris și el numele pe lista celor ce au irosit ocazii, pentru ca tabela să o închidă tot Voinea, în minutul 83, din 6 metri.

RIPENSIA TIMIȘOARA – SPORTUL SNAGOV   3-1
George Apostol 10′ / Albert Voinea 56′, 83′, Alexandru Popovici 72′

Mociu – Ad. Popa, Hecsko (cpt.), Apro, C. Lungu – T. Călin (Vasluian 80′), Vl. Tudorache – Al. Popovici, Alb. Voinea, Chera (Monea 46′) – M. Staicu (Golda 76′)
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – I. Gavrilă, Al. Neagu, Stoi
Antrenor: Alexandru Pelici

Micle – Dorobanțu, G. Apostol, Mocioacă, Cos. Novac – Răileanu, Iul. Roșu – Safsaf, Ad. Stoica (cpt.)(Cubleșan 46′), Al. Nechita – Stere (R. Bucur 46′, Fl. Lungu 69′)
Rezerve neutilizate: Oct. Stanciu – Ristea, Al. Rusu, Ghidurea
Antrenor: Viorel Dumitrescu
Eliminat: Iulian Roșu 65′ (roșu direct)

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 200; Arbitru: Claudiu Marcu (Constanța); Asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și Florin Iacob (Constanța); Rezervă: Răzvan Lădar (Zalău); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Cu 11 puncte, Ripensia urcă pe locul 11, iar Sportul Snagov rămâne pe ultima poziție a Ligii 2, 20, cu doar un punct acumulat după nouă jocuri. Etapa viitoare, Ripensia joacă în deplasare la „U” Cluj, iar Snagovul merge la Farul Constanța.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Sep. 2019, 15:55 Campionat
Pe aceeași temă