Florentin Petre, eliminat din Cupa României de Bănel Nicoliță. Dinamovistul n-a mai rezistat și a acuzat arbitrul central de furt: „Bănel nu avea nevoie de un asemenea ajutor”

Marius ANGHEL 29 Aug. 2019, 12:42 Stiri

Meciul din Faza a III-a a Cupei României dintre CS Făurei, echipa unde manager general și jucător este Bănel Nicoliță, și Dacia Unirea Brăila, fosta divizionară secundă antrenată de Florentin Petre, s-a încheiat cu victoria gazdelor, cu 3-1 după ce la pauză era 0-1, însă rezultatul a fost viciat de arbitrul central Marius Chițu, care a validat un gol din ofsaid și a făcut cadou un penalty Făureiului.

Partida derby de la Făurei dintre cele două echipe ale județului Brăila din Liga 3 a fost una cu numeroase faze încinse în careul Daciei Unirea, însă rezultatul final a fost decis de greșelile flagrante ale arbitrului de centru Marius Chițu din Târgoviște, spune antrenorul Florentin Petre. În opinia dinamovistului, centralul a validat golul de 1-1, cu toate că asistentul Marian Carson din Constanța a semnalizat o poziție în afara jocului a unuia dintre jucătorii echipei gazdă. Carson a ridicat fanionul, dar a și strigat „ofsaid” de câteva ori, ca să fie auzit de centralul Chițu. Jucătorii Daciei Unirea s-au oprit, nu însă și cei ai echipei gazdă, mingea a ajuns la Stelian Nicoliță (69), iar acesta a trimis-o în plasă. În minutul 90, același central a inventat un penalty, Bănel Nicoliță a marcat și soarta calificării era deja stabilită.

Toate aceste greșeli de arbitraj care au decis soarta calificării l-au enervat la culme pe Florentin Petere. La finalul partidei, tehnicianul Daciei Unirea a răbufnit. „De obicei nu comentez prestațiile arbitrilor, dar, de data aceasta, spun cu toată convingerea că rezultatul a fost stabilit de centralul meciului. Asistentul a strigat ofsaid și a semnalizat, Chițu a trecut peste semnalizarea de la margine. Tot el a inventat un penalty pentru gazde. Acești copii pe care îi antrenez au muncit foarte mult și îi felicit pentru efortul depus și pentru evoluția lor. Bănel nu avea nevoie de un asemenea ajutor. Îmi pare foarte rău că acest rezultat poate să le afecteze moralul. Avem și noi partea noastră de vină, dacă marcam din penalty poate că altul era rezultatul. Cert este că prin transferurile făcute s-a văzut o schimbare în evoluția echipei, dar mai avem mult de lucru. Vor mai veni jucători pe care trebuie să-i integrăm în lot”, a spus Petre, citat de Obiectiv Vocea Brăilei.

Dacia Unirea a deschis scorul în minutul 6, direct din lovitură liberă, prin Daniel Mihalcea. CS Făurei a egalat în minutul 69, prin Stelian Nicoliță, după o fază care a ridicat multe semne de întrebare. Din minutul 72, Brăila a rămas în inferioritate numerică, Fatai fiind eliminat după ce a primit cel de-al doilea cartonaș galben. Cu toate acestea, formația antrenată de Florentin Petre a reușit să obțină un penalty. Cristea a fost faultat în careu de Drezaliu, dar Valentin Robu a trimis mingea peste transversală. În minutul 90, centralul le-a făcut cadou gazdelor un penalty, pe care Bănel Nicoliță l-a transformat și CS Făurei era deja calificată în turul al patrulea al Cupei României. Scorul final al meciului a fost stabilit în minutul 90+4 de Fineas Roată, astfel că derby-ul județului Brăila din Cupa României a fost adjudecat cu 3-1 de CS Făurei.

Greșelile de arbitraj vor fi trecute cu vederea, ca și cum n-ar fi existat, deoarece FRF n-a delegat la aceste jocuri din turul trei și observatori de arbitraj, astfel că „fluierașii” au putut face ce au vrut ei pe teren, fără să fie trași la răspundere de cineva.

Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Marian Carson (Constanța) și Petruța Iugulescu (Târgoviște); Observator: Ștefan Gheorghe (Brăila).

CS Făurei: A. Nicoliță – Mocanu, Drezaliu, B. Nicoliță, Agache – Niță, Percă, Apostol, Dragomir – F. Roată, S. Nicoliță
Dacia Unirea: Tudor – V. Munteanu, Moroianu, Bady, Fatai – V. Robu, Brice, Mihalcea, Cosentino – Duțu (Băcanu 74), Cristea

TOATE REZULTATELE înregistrate în Faza a III-a a Cupei României le poți vedea doar AICI

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 29 Aug. 2019, 12:42 Stiri
Pe aceeași temă