Antrenorul Snagovului spune că Ripensia l-a bătut fără să-l surprindă. Remarca interesantă despre brigada de arbitri și ce spune marcatorul golului despre situația clubului

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Sep. 2019, 18:43 Campionat

Sportul Snagov continuă să fie „lanterna roșie” a campionatului Ligii 2 în acest sezon, după ce a fost învinsă cu 3-1 și de Ripensia, în etapa a 9-a. Ilfovenii au condus la pauză la Timișoara, după o execuție de clasă a lui George Apostol, din „foarfecă”, dar nu au putut ține de rezultat și în partea secundă. Antrenorul secund Valentin Ivan spune că a analizat perfect tactica echipei lui Alexandru Pelici, dar degeaba. De asemenea, acesta consideră că Iulian Roșu a fost eliminat foarte ușor.

Valentin Ivan spune că e trecut ca antrenor secund, deoarece clubul va aduce un alt principal, iar stafful va rămâne în formula de acum. Acesta spune că le-a explicat elevilor săi ce va face Ripensia, dar nu au putut pune în aplicare planul tactic.

„Datorită lipsei experienței pe care o avem, se întâmplă ca, de-a lungul meciului, din cauza presiunii puse de echipa gazdă să cedăm și să facem greșeli. Felicit pe această ocazie echipa gazdă, pentru că a avut răbdare, nu s-a pierdut cu firea, a meritat victoria cu prisosință. Noi am început de trei săptămâni un drum, echipa este în creștere. Sperăm ca din fiecare greșeală să învățăm și să începem să punem și noi probleme. Îmi pare rău că jucătorii nu au înțeles ce le-am transmis noi. Nu ne-a surprins cu nimic echipa gazdă. Pe Alex îl cunoaștem bine, și au făcut acele greșeli. Probabil cu timpul vor crește și ei, pentru că sunt jucători noi, care au jucat foarte puțin la ligile superioare. Le-am spus că în primele minute ale reprizei a doua vor încerca să pună presiune, vor veni cu centrări multe. Vor veni cu mingi aruncate în spatele liniei noastre de fundași. Îl cunoaștem pe Alex Pelici. Nu pot să înțeleg, sunt un pic supărat, pentru că am luat goluri exact pe ceea ce am vorbit. Am pregătit toată săptămână acel lucru și pe acel lucru am luat gol”, a precizat antrenorul Snagovului despre joc.

Delegarea ciudată a brigăzii de arbitri

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din trei cavaleri ai fluierului din Constanța, cu excepția rezervei, care era din Zalău. Centralul a fost Claudiu Marcu, iar tușierii au fost Erchian Ionus și Florin Iacob.

Ivan a găsit o legătură între eliminarea lui Iulian Roșu, jucător ce a evoluat și în prima ligă, și faptul că săptămâna viitoare, echipa sa are meci cu Farul.

Anterior cartonașului roșu, brigada nemulțumise ripensiștii cu alte decizii. „Părerea mea e că, totuși, arbitrul a dat un cartonaș roșu foarte ușor, la un fault care nici măcar gazdele nu au cerut fault. Etapa următoare jucăm la Constanța, trageți dumnevoastră concluziile. Într-un joc întotdeauna există nemulțumiri de ambele părți, e clar. Atâta timp cât arbitrul nu încearcă să facă diferența, sunt omenești greșelile. Problema mea e că faultul de cartonaș roșu a fost la 5 metri de mine. S-a lovit mingea, jucătorul timișorean s-a ridicat și a mers nici măcar fără să încerce să șchiopăteze. Arbitrul a fost aproape. Mi s-a părut exces de zel din partea lui. Dar victoria gazdelor nu se pune sub semnul întrebării”, a precizat Valentin Ivan despre arbitraj.

În acest sezon, delegările la Liga 2 le face Augustus Constantin, care l-a înlocuit la desemnarea arbitrilor pentru partidele din acest eșalon pe Zoltan Szekely, din Baia Mare, care a renunțat la atribuții pe motiv de lipsă de timp.

George Apostul, nu foarte fericit după golul din foarfecă

Unicul gol al Snagovului în acest meci, al treilea reușit de echipă în acest sezon, l-a marcat un fundaș central de 27 de ani. George Apostol a fost însă supărat pentru rezultat. „Se mai întâmplă și la noi astfel de execuți. Din păcate, execuția aceasta va rămâne doar în amintirile mele și ale familiei, pentru că nu am putut fructifica nimic cu acest gol. Din păcate, iar am pierdut un meci pe care puteam să-l avem în mâna. Am intrat cu avantaj la pauză. Apoi am căzut fizic, a fost și cartonașul roșu, nu știu dacă a fost sau n-a fost. Am căzut și psihic, moralul. Și iar ne întoarcem fără niciun punct din păcate. A fost o execuție de moment, mai încerca astfel de execuții și la antrenament. E bine că mi-a ieșit. Dar, din păcate, nu e așa mare fericire cu execuția”, a punctat fotbalistul care a mai trecut pe la Steaua II, Concordia Chiajna, Foresta Suceava, ACS Berceni sau Progresul Spartac.

Snagovul a fost preluată de finanțatorii lui Carmen București, grupare care s-a retras apoi din Liga 4. Apostol spune că, financiar, situația e bună, dar „vestiarul” știe că trebuie să adune și puncte. „Situația e foarte apăsătoare. Lucrurile s-au mai îmbunătățit. Toată lumea vorbește că era o situație proastă financiar, s-au mai înbunătățit lucrurile, dar totul depinde de noi. Dacă nu acumulăm puncte, nu vor veni nici mulți oameni cu bani lângă noi. Nu mai sunt restanțe. Partea financiară e ok și va fi și mai ok, dar totul depinde de noi. Campionatul e lung, dar avem ce face. Urmează două meciuri acasă luna viitoare, cu Pandurii și Daco-Getica. Cu ele ne confruntăm la salvarea de la retrogradare și sperăm să avem maximum de puncte. Mai avem meciurile de acasă, în care trebuie să acumulăm puncte. Mai sunt șanse, nu trebuie să fim demoralizați. Dar păcate, că am făcut un joc bun, o prima repriză bună, dar am căzut și fizic și psihic și am pierdut iar”, a mai precizat George Apostol.

Cu un punct și golaveraj 3-26 după nouă meciuri jucate în acest sezon, Sportul Snagov ocupă ultimul loc în Liga 2, iar runda viitoare joacă tot în deplasare, la Farul Costanța, sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Sep. 2019, 18:43 Campionat
Pe aceeași temă