Alexandru Pelici consideră că victoria cu Snagov, ultima clasată, e foarte importantă. Despre ratările echipei sale: „De asta ne-am apucat de fotbal, să fie presiune”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Sep. 2019, 18:00 Campionat

Săptămâna cu trei meciuri s-a terminat pentru ripensiști cu o victorie cu Sportul Snagov (3-1), ultima clasată din Liga 2. Alexandru Pelici a spus că rezultatul e foarte important, mai ales că îi ține pe ilfoveni foarte departe de toate celelalte echipe de deasupra liniei de retrogradare. Antrenorul Ripensiei a recunoscut însă că jucătorii săi au probleme de ratează atât de multe ocazii. Pelici a admis că dintre cei trei atacanți pe care îi are, doar Albert Voinea reușește, deocamdată, să joace decent.

Antrenorul Alexandru Pelici regretă încă egalul de la Miercurea Ciuc. „O victorie meritată, cred eu, după aspectul jocului. Multe ocazii de gol pe care din păcate, le irosim. Cred că ne-a lipsit șansa sau inspirația, precizia la finalizare în prima repriză. Am avut situații clare de a marca. Au avut un portar care a avut câteva intervenții bune și în a doua. Nu cred că poate fi pusă la îndoială victoria noastră. E meritată. Știam că va fi un meci greu. Snagovul, o echipă care încearcă să joace fotbal, organizată, cu jucători tineri, muncitori. I-a încurcat și pe Petrolul. Erau foarte importante cele trei puncte. Nu pot să spun că erau vitale, erau foarte importante în economia campionatului, a poziției noastre în clasament și a jocurilor care urmează. Suntem în grafic pentru ce ne dorim noi. Ceea ce regretăm sunt cele două puncte de la Miercurea Ciuc, cu ele eram al 13 puncte și plus 1 în clasamentul adevărului. Îmi felicit băieții pentru că au crezut în ei, la pauză am încercat să-i îmbărbătăm, să le dăm încredere. Nu se putea să nu… sau se putea, pentru că au mai avut o ocazie, în a doua repriză”, a precizat Pelici despre meciul cu Sportul Snagov.

Ratări și doi atacanți datori

Timișoreanul știe că ratările sunt „boala” echipei sale. „Puteam să ne facem meciul ușor dacă am fi marcat prin minutul 2 sau 3, când a avut Chera prima ocazie. Dacă dădeam 1-0, probabil că era un galop de sănătate. Ei erau obligați să iasă sus. Nu ne mai prindeau ei pe contraatatac și existau spațiile alea. Puteam să jucăm ca după ce a fost 3-1 sau 2-1. Deși, într-adevăr, erau în zece oameni și spațiile erau mult mai mari. Îmi era teamă să nu ne mai prindă ca în prima repriză. Mai ales după ratarea lui Popovici. Mă îngrijorează momentele astea, pentru că nu e normal să ratezi atât. Am avut multe ocazii. Și ultima decizie, la 17 metri de poartă. În loc să dai la poartă, alegeai încă o pasă o rencentrarea. A avut Voinea cu capul în repriză, a avut Tudor, a avut Staicu în prima repriză. Și am început crispați, nu înțeleg de ce. Primele 10-15 minute, parcă eram din alt film, exact ca la Constanța. De asta ne-am apucat de fotbal, să fie presiune. Dacă nu, te duci să joci pe sintetic cu băieții, la o bere, și n-ai presiune. Dar așa, să să dai pase prin aut, să o scapi pe sub picior. Totul e de la miza jocului, trbeuie să ai un pic de personalitate”, a explicat Pelici.

Marius Staicu a jucat titular în acest meci, dar aportul său la joc a fost zero. Pelici spune că îi mai așteaptă pe el și pe Denis Golda să „miște” ceva în teren. „Îl așteptăm și pe el și pe Denis, pentru că sunt cam în aceeași situație. Aleargă, se zbat, dar fără reușite. Îmbucurător că Albert ne scoate, ca să zic așa, în momentul acesta”, a punctat tehnicianul.

Cel mai important meci al săptămânii

De pe bancă, Pelici a avut nemulțumiri la adresa arbitrajului. Întrebat dacă a fost penalty la căderea lui Popovici și despre delegarea unei brigăzi din celălalt capăt al țării, Pelici și-a adus aminte de o altă fază, din urmă cu două etape.

„Mă feresc să fac comentarii vis-a-vis de intervențiile astea. Nu știu care a fost diferența dintre respingerea unul într-altul în a doua repriză a lor și hențul pe care l-am primit, penalty-ul pentru Miercurea Ciuc în jocul de la ei. Aceeași situație, cu spatele, mâna depărtată de corp. Că a vrut, că n-a vrut, nu mai contează. (n.r. – întrebat despre brigada din Constanța). Habar n-am. (râde). Eu știu… un week-end în vestul țării. Nu știu ce să zic, nu comentez”, a punctat Pelici.

După înfrângerea din deplasarea la Constanța și eliminarea din Cupa României, a venit și succesul cu ultima clasată. Pelici consideră că „anihilarea” unui inamic în lupta pentru retrogradare ajută mult echipa sa. „E important, pentru noi că am câștigat acest meci, suntem în grafic. Am avut o lună încărcată cu șase jocuri, dintre care trei în deplasare, iar meciul de acasă l-am jucat cu Petrolul. Cu punctele de la Miercurea Ciuc, după ce am jucat acasă cu UTA și Buzău, echipe ce trag la promovare, am fi avut pozitiv la „adevăr”, ceea ce ar fi însemnat multe. Puteam să ne chinuim și să fi scos un egal chinuit la Constanța. Nu cred că am fi câștigat Cupa României. Asta e important, mai mult decât punctele noastre, să-i ținem pe ei acolo jos”, a mai adăugat antrenorul Ripensiei.

Cu 11 puncte acumulate în nouă etape, Ripensia a urcat pe locul 11. Etapa viitoare joacă duminică, de la ora 13:00, în deplasare la „U” Cluj, unde sezonul trecut a câștigat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Sep. 2019, 18:00 Campionat
Pe aceeași temă