Yanis Mbombo a cedat! Atacantul belgian și-a reziliat contractul cu FC Brașov

Adi MARICA 26 Jan. 2023, 15:50 Liga 2
Yanis Mbombo a cedat! Atacantul belgian și-a reziliat contractul cu FC Brașov

După mai bine de două săptămâni de negocieri intense, atacantul Yanis Mbombo (28 de ani) a acceptat rezilierea contractului cu FC Brașov.

Aflat pe lista neagră a FC Brașov, belgianul a lipsit nemotivat la reunirea lotului. Amendat pentru absența de la reunire, Mbombo a revenit la Brașov, însă nu s-a mai pregătit cu echipa, atacantul având un program de pregătire separat.

FC Brașov a ajuns la un acord de reziliere cu Yanis Mbombo

Încă de la reunire, Dan Alexa, antrenorul echipei brașovene, anunța că nu va conta pe serviciile jucătorului pentru partea a doua a sezonului de Liga 2. ”Mbombo este un jucător pe care nu voi mai conta, el este un jucător cu calități, dar care nu s-a acomodat la Brașov”, spunea Alexa.

Având un contract generos la FC Brașov, negocierile cu Mbombo pentru rezilierea contractului au fost dificile. În cele din urmă, belgianul a cedat și a acceptat rezilierea contractului. ”Am reziliat contractul cu Mbombo pe cale amiabilă. La fel ca și ceilalți jucători de care ne-am despărțit, el își va primi banii la zi”, a spus Marin Mitran, președintele clubului brașovean.

97 de minute la FC Brașov, zero realizări

Atacantul Yanis Mbombo Lokwa a ajuns la Brașov la finalul lunii august 2022. Belgianul a fost adus pentru ca Angelov și Chică-Roșă să aibă concurență serioasă în atac, însă transferul s-a dovedit ratat din toate punctele de vedere.

Mai mult accidentat, Mbombo are cifre dezastruoase la Brașov: niciun gol marcat, un singur meci ca titular, cu CSM Slatina, în care a și fost schimbat în minutul 55 cu bulgarul Angelov, și trei jocuri din care a intrat din postura de rezervă. În etapa a 11-a (cu Unirea Dej), belgianul a intrat în minutul 61 în locul lui Chică-Roșă, în etapa 12 (cu CSC Dumbrăvița) a intrat în minutul 86 în locul lui Angelov, iar în etapa 14 (cu Poli Iași) a intrat în minutul 80 în locul lui Lascu. În ultimele două meciuri, Mbombo nici măcar nu a mai prins lotul.

În total a jucat 97 de minute la FC Brașov.

”FC Braşov şi Yanis Mbombo au încheiat, pe cale amiabilă, raporturile contractuale. Astfel, jucătorul belgian, în vârstă de 28 de ani, şi-a terminat aventura de la Braşov.
Yanis Mbombo a ajuns la Braşov la începutul sezonului. A jucat în patru partide, contra celor de la “Poli” Iaşi, CSC Dumbrăviţa, Unirea Dej şi CSM Slatina. Meciuri în care a adunat în total doar 97 de minute.
FC Braşov îi mulţumeşte pentru evoluţiile sale şi îi urează mult succes în carieră!”, precizează clubul brașovean.

Igor Jovanovic, în stand-by

Pe lista neagră a mai rămas fundașul Igor Jovanovic, fotbalist cu care încă se negociază rezilierea. Jovanovic a fost, la începutul acestui an, în probe la o echipă de ligă secundă din Grecia, cu acordul clubului.

Jovanovici a revenit la Brașov cu promisiunea grecilor că în scurt timp va primi o ofertă concretă. Până la rezolvarea transferului, croato-germanul s-a antrenat în ultimele zile alături de Mbombo.

Jovanovic a bifat la Brașov doar două meciuri ca integralist (et. 2 și 6). Croatul a mai fost titular în alte patru meciuri, dar de fiecare dată a fost schimbat (et. 3 – schimbat în minutul 73 cu Burlacu, et. 4 – înlocuit în minutul 75 cu Marc, etapa 5 – schimbat în minutul 79 cu Marc, et. 7 – înlocuit în minutul 67 cu Tudor Saim). Are două meciuri în care a intrat din postura de rezervă (et. 8 – a intrat în minutul 65 în locul lui Lascu, et. 10 – a intrat în minutul 73 în locul lui Fustar), iar în etapele 14 și 15 a fost rezervă neutilizată.

Adi MARICA 26 Jan. 2023, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă