Reunire la Tineretului, antrenament la sală pentru FC Brașov! Jucătorii absenți și cerințele lui Dan Alexa pentru conducere

Adi MARICA 11 Jan. 2023, 22:55 Liga 2

Dan Alexa a sunat, miercuri, 11 ianuarie 2023, adunarea la FC Brașov, iar la primul antrenament din acest an au fost prezenți doar 20 de jucători.

Reunirea a avut loc la stadionul Tineretului, însă echipa nu a avut voie să se antreneze, pentru că proprietarul bazei sportive, Direcția Administrare Infrastructură Sportivă, a demarat lucrări de întreținere și conservare a gazonului.

”Asta e, nu avem voie să ne antrenăm aici! Încercăm să ne repliem cu programul în aceste zile. Urmează o perioadă grea pentru toți jucătorii, mai ales că venim după o pauză destul de lungă”, a spus Dan Alexa, care a ținut o ședință cu jucătorii în vestiar, după care primul antrenament a avut la sala de sport de pe Colina Universității ”Transilvania”.

Noul conducător Bogdan Petric a fost prezent la reunire. Cu FC Brașov s-a antrenat și Bogdan Rusu

La stadion a fost prezent și Bogdan Petric, cel care este impus ca manager general la club de către primarul Allen Coliban. Acesta a fost arbitru de nivelul Ligii a 3-a și a deținut mai multe funcții de conducere la Metalurgistul Cugir, club din Liga 3.

Altfel, liber de contract după despărțirea de FCSB, Bogdan Rusu s-a prezentat astăzi la antrenamentului celor de la FC Brașov. Fotbalistul în vârstă de 32 de ani nu va mai putea juca în acest sezon decât la CS Mioveni, la care a începutul sezonul, sau la o echipă din străinătate care încă nu a început campionatul.

”Am vorbit cu Pele Buga și Dan Alexa și am primit acceptul să mă antrenez cu FC Brașov până îmi rezolv situația”, a spus Bogdan Rusu, care s-a întreținut minute bune cu Mugurel Buga, Marian Constantinescu, Marius Burlacu, Radu Leonte și Daniel Dumbravă.

Mai mulți absenți, dar Yanis Mbombo a fost singurul nemotivat

De la primul antrenament al anului au lipsit Ivan Fustar, Diogo Izata, Yanis Mbombo, Igor Jovanovici și Vadim Covalciuc.

”Chirurgul” Alexa a spus că Fustar și Diogo Izata au fost învoiți încă două zile, iar Jovanovici, jucător pe care antrenorul nu se mai bazează, a primit acceptul clubului să dea probe la o echipă de liga secundă din Grecia. În schimb, Covalciuc va reveni la Kids Tâmpa, iar Mbombo, jucător aflat pe lista neagră, cel mai probabil va fi amendat.

”Mbombo este un jucător pe care nu voi mai conta, el este un jucător cu calități, dar care nu s-a acomodat”, a spus Dan Alexa.

Alexa îl vrea pe Radu Leonte în cadrul clubului și cere două-trei achiziții

La reunire a fost prezent și mijlocașul Radu Leonte, un alt fotbalist care nu mai intră în vederile lui Dan Alexa și nu se va pregăti cu echipa.

”Cu Leonte este o altă situație, este un jucător profesionist, la care eu țin și care nu a făcut niciun fel de probleme. Este o decizie strict tehnică și cred că ar trebui să rămână în cadrul clubului”, a spus antrenorul despre cel care în sezonul trecut a purtat și banderola de căpitan.

Dan Alexa cere conducerii să urgenteze rezolvarea transferurilor. ”Încercăm să aducem doi-trei jucători cu experiență, care, chiar dacă nu vom prinde play-off-ul, să ne bazăm pe ei și sezonul viitor. Nu mai avem voie să facem greșelile din startul sezonului, cu jucători veniți târziu, iar unii chiar în timpul campionatului”, a declarat Alexa.

Primul amical al iernii, cu Sepsi OSK 2

În mare, oficialii clubului au perfectat programul de pregătire.

În următoarea perioadă, echipa se va pregăti la Brașov, iar primul amical al iernii este programat în data de 21 ianuarie, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi OSK 2, echipă din Liga 3.

”Dacă vom pleca după 28 februarie în Antalya, vom mai lua un joc în data de 26 sau 27. În Turcia vom juca minimum patru jocuri, iar la întoarcerea în țară vom juca cu Dinamo”, a spus Alexa.

Lotul prezent la reunirea FC Brașov:

portari: Sebastan Micu, Daniel Mutu,
fundași: Tomislav Sorsa, Marius Burlacu, Andrei Marc, Tudor Oltean, Daniel Dumbravă,
mijlocași: Zoran Mitrov, Andrei Lascu, Rareș Lazăr, Kirill Kirilenko, Alexandru Saim Tudor, Dan Spătaru, Eduard Lambrinoc, Vasile Constantin, Alexandru Toderașcu, Andrei Vasu,
atacanți: Adi Chică-Roșă, Milcho Angelov, Tudor Cociș.

  • absențe: Ivan Fustar, Yanis Mbombo, Vadim Covalciuc, Igor Jovanovici, Diogo Izata,
  • plecări: Joao Amorim, Zvonimir Mikulic, Alexandru Negrean,
  • Radu Leonte a fost prezent al reunire, însă nu se va antrena cu echipa

https://www.youtube.com/watch?v=-xt14lKELuc

 

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-rusu-sub-comanda-lui-dan-alexa-la-fc-brasov-atacantul-plecat-de-la-fcsb-mai-poate-juca-in-acest-sezon-doar-la-o-echipa-anume-din-romania-19257651

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-coliban-muta-in-conducerea-fc-brasov-un-farmacist-fost-arbitru-si-oficial-la-metalurgistul-cugir-e-dorit-ca-manager-general-19257608

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-la-fc-brasov-alexandru-negrean-a-acceptat-rezilierea-contractului-in-acest-sezon-a-fost-o-situatie-mai-grea-am-primit-putine-sanse-19257584

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-va-merge-in-cantonament-in-antalya-dan-alexa-despre-alegerea-lui-gabi-tamas-de-a-merge-la-concordia-am-tinut-legatura-cu-el-si-in-vacanta-19257509

Adi MARICA 11 Jan. 2023, 22:55 Liga 2
Pe aceeași temă