William Baeten, cedat de FCU Craiova la FCSB. Belgianul, mesaj înainte de despărțirea de olteni: ”Veți fi în inima mea pentru totdeauna”

Marius ANGHEL 14 Jul. 2024, 01:14 Liga 2
William Baeten, cedat de FCU Craiova la FCSB. Belgianul, mesaj înainte de despărțirea de olteni: ”Veți fi în inima mea pentru totdeauna”

După Juan Bauza și Vladislav Blănuță, FCU Craiova a rezolvat în finalul acestei săptămâni și transferul lui William Baeten.

Mijlocașul belgian în vârstă de 27 de ani se desparte de echipa olteană după patru ani, el urmând să continue în prima ligă din România, la FCSB.

Baeten a avut, la fel ca Bauza, un mesaj de despărțire de FCU.

William Baeten pleacă de la FCU Craiova la FCSB

Despre plecarea lui William Guido Baeten de la FCU Craiova s-a vorbit la scurt timp după retrogradarea echipei în Liga 2. Era considerat unul dintre cei mai buni jucători ai clubului, iar ofertele nu au încetat să vină pentru achiziționarea sa. Chiar patronul Adrian Mititelu spunea, la un moment dat, că FCSB a oferit o sumă de bani în schimbul jucătorului, dar a considerat-o rușinoasă. CFR Cluj și Rapid și l-au dorit și ele pe mijlocașul belgian.

În cele din urmă, FCSB a făcut o nouă ofertă pentru Baeten și l-a obținut pe jucător.

”Mulțumim, William Baeten!
William Baeten a fost transferat definitiv la FCSB, fiind în co-proprietate 50-50 între FCU 1948 și FCSB.
William Baeten a venit la FCU 1948 în anul 2020 și a contribuit la promovarea echipei în prima ligă în sezonul 2020/2021.
În cei 4 ani petrecuți în Craiova, Baeten a evoluat în 122 de partide oficiale în care a marcat 20 de goluri și a oferit 10 pase decisive.
Mulțumim, William Baeten, pentru toate realizările și pentru contribuția ta în cadrul clubului”, sună anunțul clubului oltean.

Mititelu spunea despre prima ofertă a FCSB pentru Baeten că este una neserioasă

Interesant este că în urmă cu mai bine de o lună, în primele zile din iunie, Adrian Mititelu spunea că a primit o ofertă de la FCSB în schimbul lui Baeten, însă a ignorat-o.

Vorbea despre 200 de mii de euro oferiți de clubului lui Gigi Becali, ofertă pe care o considera ”neserioasă”, iar din acest motiv transmitea că nu-l va mai da pe belgian la bucureșteni chiar dacă vor oferi suma cerută de el.

”Despre Baeten au întrebat cluburi din România, dar oferta care a fost făcută pentru el a fost una rușinoasă, în raport cu valoarea pe care consider că o are Baeten, chiar dacă face parte din lotul unei echipe care acum este în Liga 2. Sunt mai multe cluburi, iar FCSB a făcut o ofertă care mi s-a părut neserioasă și nici măcar nu am ajuns la discuții (n.r. – ulterior spunea că este vorba despre 200 de mii de euro). Nu o să-l mai dau nici dacă îmi oferă cât am vrut eu, pentru că mi s-a părut neserioasă. William Baeten este un fotbalist foarte-foarte valoros și are și o vârstă foarte bună și am luat în calcul și varianta, dacă nu există o ofertă care să mă mulțumească, să-i dau drumul un an împrumut, ca la anul să se întoarcă înapoi, când noi vom fi, probabil, în Liga 1. Să știți că am luat în calcul să-i țin aici, care e problema? Asta e, o să mă coste mai mult. Dacă îi țin pe ăștia, cu siguranță că nu o să mai fie nicio emoție la promovare”, spunea Mititelu la ProSport LIVE.

În circa o lună, Mititelu și-a schimbat poziția, iar Baeten a plecat chiar la FCSB, asta după ce, la un momentan, spunea că s-a înțeles cu CFR Cluj pentru belgian și Bauza.

Mesajul lui William Baeten la despărțirea de FCU Craiova: ”Voi fi mereu alături de ei și nu îi voi uita niciodată”

Mijlocașul belgian William Baeten (27 ani) a ajuns în România în vara anului 2020, adus chiar de FCU Craiova, când echipa era în Liga 2. A reușit promovarea alături de aceasta și în cele trei sezoane petrecute în prima ligă a avut 99 de meciuri bifate și 18 goluri marcate. În sezonul recent încheiat a fost utilizat în 34 de partide și a marcat 6 goluri.

După patru ani petrecuți la FCU, Baeten a avut un mesaj înainte de plecarea la FCSB.

”Vreau să vă anunț că povestea mea cu FCU a ajuns la sfârșit. Acum patru ani am venit aici ca un băiat, iar acum plec ca un bărbat. Sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea pe care am primit-o, să fac parte din FCU. Sunt foarte recunoscător tuturor, colegilor, staffului, conducerii, tuturor celor care au fost parte din familie. Încă de la început m-am simțit foarte bine primit.
Vreau să mulțumesc și suporterilor care ne-au împins de la spate și care m-au susținut în acești patru ani frumoși.
Unul dintre cele mai frumoase momente ale mele la FCU a fost promovarea în prima ligă și, fără niciun dubiu, îi voi vedea înapoi în prima ligă anul viitor.
Din păcate, am avut un sezon ghinionist, dar, fără dubiu, echipa va promova din nou. Voi fi mereu alături de ei și nu îi voi uita niciodată. Vreau să îi văd înapoi în prima ligă. Le doresc mult noroc. Toți sunt în inima mea pentru totdeauna”, a declarat William Baeten.

Clubul a avut și un video special cu golurile și alte reușite ale lui William Baeten în tricoul FCU:

A treia plecare importantă în această săptămână de la FCU

În urmă cedării lui Baeten, FCU Craiova crește și mai mult numărul jucătorilor de care s-a despărțit în urma retrogradării din prima ligă. Au mai plecat Vlad Achim, Yassine Bahassa, Benjamin Van Durmen, Gabriel Compagnucci, Leo Lacroix, Matheus Mascarenhas, Aurelian Chițu, Robert Popa, Juan Bauza și Vladislav Blănuță.

La capitolul achiziții, trupa patronată de Adrian Mititelu i-a prezentat oficial până acum pe Nestorly Lumbu (ex CSM Alexandria), Darius Ghindovean (ex Munster / Germania) și Codruț Sandu (portar împrumutat de la Rapid). Semnat încă de la finalul lunii martie este și Tudor Oltean (ex Ceahlăul Piatra Neamț) și, în plus, Craiova îl va avea la dispoziție și pe ghanezul Moses Abbey, care a reușit după un an să obțină viză pentru a juca în România.

Foto și video: FCU Craiova

Marius ANGHEL 14 Jul. 2024, 01:14 Liga 2
Pe aceeași temă