Vladislav Blănuță nu continuă nici el cu FCU Craiova în Liga 2. Atacantul a fost împrumutat în prima ligă

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 18:48 Liga 2
Vladislav Blănuță nu continuă nici el cu FCU Craiova în Liga 2. Atacantul a fost împrumutat în prima ligă

După Juan Bauza, FCU Craiova a anunțat în această săptămână și despărțirea de Vladislav Blănuță.

Atacantul născut în Moldova, la Hîncești, dar care are și cetățenie română și are selecții la naționala U21 a României, a fost împrumutat pentru următorul sezon în prima ligă, la Universitatea Cluj.

Blănuță este așteptat înapoi la trupa din Bănie, peste un an.

Vladislav Blănuță, împrumutat de FCU Craiova la ”U” Cluj

FCU 1948 Craiova mai pune un nume pe lista celor de care se desparte după retrogradarea în Liga 2. Cel mai recent adăugat este atacantul în vârstă de 22 de ani Vladislav Blănuță, care a fost cedat sub formă de împrumut la Universitatea Cluj, în prima ligă.

Văzut drept unul dintre jucătorii de viitor ai clubului, Blănuță e lăsat să continue să joace în SuperLigă.

”Vladislav Blănuță va evolua sub formă de împrumut pentru următorul sezon la FC Universitatea Cluj.
Mult succes, Vlad. Te așteptăm să te întorci înapoi mai puternic!”, a informat FCU Craiova vineri, 12 iulie.

”De exemplu, Blănuță este un jucător foarte căutat, cel puțin la nivel de interes verbal. Există și club de afară care a întrebat în ce condiții ar putea să-l transfere, spunea Adrian Mititelu, la ProSport LIVE, în prima jumătate a lunii iunie.

Multe plecări și puține achiziții pentru FCU după retrogradarea din prima ligă

Ajuns la clubul oltean în vara anului 2022, din Italia, de la Pescara, pentru care jucase atât în Serie B, cât și în Serie C, dar mai ales la echipa U19, Blănuță se desparte acum, temporar, de FCU.

În partea a doua a sezonului 2022-2023 a prins 10 meciuri (291 minute) în Liga 1 pentru Craiova și a înscris 1 gol, iar în sezonul 2023-2024, al retrogradării, a fost utilizat în 31 de jocuri (1622 minute) și a înscris 8 goluri. Are și 6 meciuri în Cupa României pentru olteni, două în 2022-2023 și patru în 2023-2024.

În afară de Juan Bauza și Vladislav Blănuță, cedați sub formă de împrumut, FCU a mai anunțat în această vară despărțirile de jucătorii Vlad Achim, Yassine Bahassa, Benjamin Van Durmen, Gabriel Compagnucci, Leo Lacroix, Matheus Mascarenhas, Aurelian Chițu și Robert Popa.

La capitolul achiziții, trupa patronată de Adrian Mititelu i-a prezentat oficial până acum pe Nestorly Lumbu (ex CSM Alexandria), Darius Ghindovean (ex Munster / Germania) și Codruț Sandu (portar împrumutat de la Rapid). Semnat încă de la finalul lunii martie este și Tudor Oltean (ex Ceahlăul Piatra Neamț) și, în plus, Craiova îl va avea la dispoziție și pe ghanezul Moses Abbey, care a reușit după un an să obțină viză pentru a juca în România.

Foto: Cătălin Ciupureanu și Remus Badea / Sport Pictures

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 18:48 Liga 2
Pe aceeași temă