Nestorly Lumbu ajunge la FCU Craiova: ”Mi-a plăcut.” Adrian Mititelu, despre componența lotului și situațiile lui Bauza, Baeten și Blănuță

Marius ANGHEL 07 Jun. 2024, 12:26 Liga 2
Nestorly Lumbu ajunge la FCU Craiova: ”Mi-a plăcut.” Adrian Mititelu, despre componența lotului și situațiile lui Bauza, Baeten și Blănuță

Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova FC, a anunțat public achiziționarea a doi fundași centrali. Unul este din Brazilia, iar altul este din Franța și a mai jucat în România.

Trupa din Bănie nu va avea prea multe noutăți în lotul pentru Liga 2, Mititelu senior considerând că echipa are un lot ”foarte mare și bun”, plin de fotbaliști talentați, inclusiv în urma despărțirilor anunțate imediat după retrogradarea din prima ligă.

În cazul ”vedetelor” Juan Bauza, William Baeten și Vladislav Blănuță, Mititelu spune că a luat în calcul și menținerea lor în Liga 2, în cazul în care nu va ajunge să-i vândă pe sumele dorite sau să-i împrumute pentru un an, chiar dacă îl va costa mai mult.

Nestorly Lumbu, unul dintre cei doi noi fundași centrali care vor ajunge la FCU Craiova FC

Unul dintre cei doi fundași centrali care ajuns în această vară la FCU Craiova FC este Nestorly Lumbu (foto principal și text 1).

Francezul de 26 de ani a evoluat de la începutul acestui an la CSM Alexandria, în Liga 2, echipă cu care a retrogradat. La Alexandria, Lumbu a lucrat cu Eugen Trică, cel care în primăvară a lăsat echipa pentru a antrena din nou FCU.

La teleormăneni, Lumbu a ajuns sub formă de împrumut de la CSC Șelimbăr, club tot din Liga 2 pentru care a evoluat timp de un an, de la începutul și până la finalul anului 2023. Pentru Șelimbăr a avut 18 meciuri în campionat, iar pentru Alexandria a prins 8 partide și a înscris 1 gol.

”Noi avem deja un lot foarte bun. Ne-au rămas jucători foarte-foarte buni. Dar, dacă pleacă, sunt deja doi jucători pe care i-am… Unul care mi-a dat ok-ul din Brazilia, un fundaș central. Și am mai luat un fundaș central care a jucat în Liga 2 din România. Lumbu. A jucat la Alexandria. Mie mi-a plăcut. E un fundaș central de picior stâng, francez, Lumbu, dacă nu mă înșel. Și mai aducem maximum doi jucători, pentru că noi avem un lot foarte mare. Suntem obligați să folosim doi juniori în echipă, 2004 și 2006”, a spus Adrian Mititelu la ProSport LIVE.

Mititelu a vorbit cu extuziasm de jucătorii pe care îi are în lot. Așteptări mari pentru Idriss Bounaas și Jibril Ibrahim

Apoi, Mititelu (foto text 2) a început să enumere jucători pe care echipa sa îi are în lot și în care își pune mari speranțe.

”Îl mai avem pe Sidibe, pe Dragu, care joacă în bandă, avem Padula, avem Negru, avem Albu, avem Pop. Avem încă un mijlocaș francez foarte bun, Idriss Bounaas, a avut o problemă medicală, dar acum o să impresioneze, o să vedeți ce bun este. Are 21 de ani, vine de la academia lui Lyon. La 1.91, dar are o mobilitate și o viteză, și o tehnică în regim de viteză. Îi avem pe Blănuță, un vârf foarte important. Avem un vârf de mare talent, dar nu a putut să joace, că nu a avut loc, care se numește Jibril Ibrahim. O să vă placă, o să vedeți”, și-a lăudat patronul echipei oltene jucătorii.

O altă achiziție pentru noul sezon a Craiovei, chiar prima perfectată, a fost făcută încă de la finalul lunii martie, atunci când a semnat Tudor Oltean, la acel moment încă la Ceahlăul Piatra Neamț. Fundașul lateral stânga în vârstă de 21 de ani a evoluat în 16 meciuri (1178 minute) pentru nemțeni în sezonul recent încheiat de Liga 2.

Bauza, Baeten și Blănuță sunt în continuare pe taraba Craiovei. 200 de mii de euro pentru Baeten, sumă rușinoasă

După retrogradarea din prima ligă, clubul craiovan anunța public despărțirea de antrenorul secund Florin Drăgan și antrenorul cu portarii Gabriele Aldegani, dar și de șapte jucători: Vlad Achim, Yassine Bahassa, Benjamin Van Durmen, Gabriel Compagnucci, Leo Lacroix, Matheus Mascarenhas și Aurelian Chițu.

Nu vor mai continua nici Nicolo Napoli sau Eugen Trică, din moment ce noul antrenor principal a fost anunțat Marius Croitoru.

Adrian Mititelu spune că situația fotbaliștilor Juan Bauza, William Baeten și Vladislav Blănuță încă nu este sigură, însă ia în calcul și menținerea lor în lotul pentru Liga 2, chiar dacă îl va costa mai mult.

”Toți cei care erau de plecat, au plecat, și nu are nicio legătură cu retrogradarea echipei. Și dacă echipa ar fi rămas în Liga 1, acei jucători plecau. Unii dintre ei au ajuns la final de contract, alții și-au manifestat intenția de a pleca înainte de a se termina campionatul. Prin urmare, a fost o înțelegere între părți.

Acum ar mai putea să plece un Bauza, sau un Baeten, sau poate chiar un Blănuță, jucători care fac obiectul unor discuții cu anumite cluburi. Întrebări sunt și din România. De exemplu, Blănuță este un jucător foarte căutat, cel puțin la nivel de interes verbal. Există și club de afară care a întrebat în ce condiții ar putea să-l transfere. Pentru Bauza, deocamdată, nu avem decât o întrebare și am dat un răspuns și așteptăm și noi un răspuns. Iar despre Baeten au întrebat cluburi din România, dar oferta care a fost făcută pentru el a fost una rușinoasă, în raport cu valoarea pe care consider că o are Baeten, chiar dacă face parte din lotul unei echipe care acum este în Liga 2. Sunt mai multe cluburi, iar FCSB a făcut o ofertă care mi s-a părut neserioasă și nici măcar nu am ajuns la discuții. Nu o să-l mai dau nici dacă îmi oferă cât am vrut eu, pentru că mi s-a părut neserioasă. William Baeten este un fotbalist foarte-foarte valoros și are și o vârstă foarte bună și am luat în calcul și varianta, dacă nu există o ofertă care să mă mulțumească, să-i dau drumul un an împrumut, ca la anul să se întoarcă înapoi, când noi vom fi, probabil, în Liga 1.

Să știți că am luat în calcul să-i țin aici, care e problema? Asta e, o să mă coste mai mult. Dacă îi țin pe ăștia, cu siguranță că nu o să mai fie nicio emoție la promovare”, a mai spus Mititelu la ProSport LIVE.

  • 200 mii de euro a oferit FCSB echipei FCU Craiova FC în schimbul lui William Baeten, sumă care l-a făcut pe Adrian Mititelu să spună că a fost rușinoasă și neserioasă

FCU Craiova FC: ”Lumbu a semnat un contract valabil pe o perioadă de un an cu opțiune de prelungire pentru încă două sezoane”

UPDATE: FCU Craiova FC l-a prezentat oficial pe Nestorly Lumbu după știrea publicată de Liga2.ro.

”Nestorly Lumbu este jucătorul FCU 1948.
Nestorly Lumbu a semnat un contract valabil pe o perioadă de un an cu opțiune de prelungire pentru încă două sezoane.
Jucătorul francez de picior stâng are 26 de ani și o înălțime de 1.95 m. El evoluează pe postul de fundaș central.
În trecut, Nestorly a jucat pentru echipele Vierzon FC (Franța), SC YF Juventus Zürich (Elveția), CSC Șelimbăr (România) și CSM Alexandria (România).
Nestorly Lumbu va fi prezent la reunirea echipei din data de 16 iunie”, sună anunțul Craiovei.

Foto: Marius Tudor / Sport Pictures

Marius ANGHEL 07 Jun. 2024, 12:26 Liga 2
Pe aceeași temă