FCU Craiova și-a luat mijlocaș român din Germania. Darius Ghindovean, noutatea din lotul oltenilor

Andrei PASCU 16 Jun. 2024, 20:11 Liga 2
FCU Craiova și-a luat mijlocaș român din Germania. Darius Ghindovean, noutatea din lotul oltenilor

Recent retrogradată în Liga 2, FCU 1948 Craiova FC se pregătește de un sezon în care va încerca să revină în SuperLiga României. Jucătorii par concentrați pe realizarea obiectivului, iar Adrian Mititelu continuă să lucreze la conturarea lotului alături de antrenorul Marius Croitoru.

Așa se face că, duminică, 16 iunie, oltenii au anunțat o nouă mutare în această vară, venirea mijlocașului Darius Ghindovean (22 de ani), care până acum a jucat doar în Germania la nivel profesionist, la echipe din eșaloanele inferioare.

FCU Craiova FC l-a achiziționat pe mijlocașul Darius Ghindovean 

Darius Ghindovean a jucat, ultima oară, în liga a treia din Germania, la Munster, formație care a promovat în eșalonul secund. Cu doar 12 prezențe și patru goluri în ultima stagiune, tânărul jucător născut la Mediaș a devenit liber de contract și, astfel, a fost legitimat de FCU Craiova FC, dar de el a mai fost interesat un club din România.

A fost dorit în SuperLiga, de Dinamo, iar un alt detaliu important este că ardeleanul are selecții la loturile de juniori și chiar la selecționata sub 20 de ani a României.

Noul mijlocaș al oltenilor s-a format și la CFR Cluj, dar o parte din juniorat l-a făcut și în Germania, pe la mai multe echipe, printre care și Duisburg. FCU Craiova FC a anunțat că acordul este pentru un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă trei.

Bine ai venit, Darius Dacian Ghindovean!

Mijlocașul central român în vârstă de 22 ani a semnat un contract valabil pentru un sezon cu opțiune de prelungire pentru încă 3 sezoane.

Darius are o înălțime de 1.84 m și este jucător, atât de picior stâng, cat de picior drept.

Darius Ghindovean vine la echipa noastră din Liga a 3-a germană, de la echipa Pr. Munster. În trecut, el a evoluat la echipele SC Kapellen Yth., Duisburg U17 și U19, MSV Duisburg, toate evoluând în campioanele Germaniei.

La nivel internațional, Darius are selecții la echipele naționale ale României la grupele U17, U18, U19, U20, unde a evoluat în 13 meciuri și a marcat 2 goluri.

Îi dorim mult succes și cât mai multe meciuri în tricoul echipei FCU 1948”, a transmis FCU Craiova FC pe pagina de Facebook.

FCU Craiova FC, la a venire oficializată

Până în acest moment, la nivel oficial, FCU Craiova FC a mai comunicat o singură achiziție. Este vorba despre francezul Nestorly Lumbu, fost în ultimul an și jumătate la CSC Șelimbăr și CSM Alexandria, în Liga 2.

De partea cealaltă, după retrogradarea din prima ligă clubul craiovean anunța public despărțirea de antrenorul secund Florin Drăgan și antrenorul cu portarii Gabriele Aldegani, dar și de șapte jucători: Vlad Achim, Yassine Bahassa, Benjamin Van Durmen, Gabriel Compagnucci, Leo Lacroix, Matheus Mascarenhas, Aurelian Chițu și Robert Popa, acesta din urmă înțeles cu UTA.

Juan Bauza, William Baeten și Vladislav Blănuță sunt și ei pe picior de plecare.

Foto: FCU Craiova FC

Andrei PASCU 16 Jun. 2024, 20:11 Liga 2
Pe aceeași temă