Lacrimi oltenești și sud-americane la despărțirea lui Juan Bauza de FCU Craiova. Adrian Mititelu plânge și râde, argentinianul a avut un mesaj public înainte de plecarea în Emirate

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 15:54 Liga 2
Lacrimi oltenești și sud-americane la despărțirea lui Juan Bauza de FCU Craiova. Adrian Mititelu plânge și râde, argentinianul a avut un mesaj public înainte de plecarea în Emirate

Despărțirea dintre FCU Craiova și Juan Bauza a devenit oficială de joi, 11 iulie 2024.

Fotbalistul argentinian adus în România de divizionara secundă FK Miercurea Ciuc, la începutul anului 2020, a plecat de la trupa olteană cu care a retrogradat vara aceasta în Liga 2 după trei ani, toți petrecuți în prima ligă, și va juca în Emiratele Arabe Unite, la FC Baniyas din Abu Dhabi.

Adrian Mititelu, clubul pe care îl patronează și Juan Bauza au avut reacții după această mutare.

Adrian Mititelu, după ce l-a cedat pe Juan Bauza: ”Cu un ochi plâng și cu celălalt râd”

Despre plecarea lui Juan Bauza la arabi, ProSport a scris în exclusivitate de săptămâna trecută. Joi, 11 iulie, clubul său din ultimii trei ani, FCU Craiova, a anunțat despărțirea de mijlocașul argentinian, iar patronul Adrian Mititelu a avut rapid o primă reacție oficială, la mesajul clubului.

”Cu un ochi plâng și cu celalalt rad, pentru mine Pepe este unul dintre cei mai buni jucători, care au jucat pentru orașul CRAIOVA în ultimii 30 ani”, am redat, așa cum a scris pe pagina sa de Facebook, Adrian Mititelu, la postarea în care a distribuit anunțul clubului pe care îl patronează.

”Mulțumim, Juan Bauza!
Pepe Bauza va evolua pentru următorul sezon sub formă de împrumut cu opțiune de cumpărare definitivă la clubul FC Baniyas din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.
Juan Bauza a venit la FCU 1948 pe 20 mai 2021, primul an al echipei de la revenirea în prima ligă, și a devenit rapid un jucător important al clubului.
În cele 3 sezoane petrecute la echipă, Pepe a evoluat în 82 de partide oficiale, a marcat 16 goluri, a oferit 18 pase de gol și a creat zeci de ocazii și faze spectaculoase.
A condus echipa din postura de căpitan în 28 de partide în acești 3 ani.
Mulțumim Pepe, pentru dăruirea pe care ai arătat-o pentru culori și pentru că ai demonstrat că esti un adevărat leu alb-albastru”, a transmis FCU 1948 Craiova FC.

500 de mii de euro acum în schimbul lui Juan Bauza, peste un an poate aduce 3 milioane de euro clubului din Craiova!

Clubul din Bănie ar urma să încaseze în schimbul lui Juan Bauza 500.000 de dolari pentru un împrumut pe un an, potrivit Fanatik.

FC Baniyas a încheiat sezonul recent al primei ligi din Emiratele Arabe Unite pe locul 10 din 14. La acest club a ajuns tot în această vară și fundașul naționalei României Andrei Burcă (31 de ani).

Trupa din EAU are posibilitatea de a-l transfera definitiv pe Juan Bauza în vara viitoare, dacă evoluția argentinianului o va mulți. Dacă se va întâmpla asta, formația lui Adrian Mititelu ar urma să încaseze 3 milioane de euro, mai scrie sursa citată mai sus.

Mijlocașul argentinian Juan Francisco Bauza (28 ani) a fost adus în România de FK Miercurea Ciuc, în Liga 2, în iarna anului 2020. După un sezon și jumătate petrecut la ciucani a fost achiziționat de FCU Craiova, pentru care a evoluat în trei sezoane în prima ligă. În cel recent încheiat a prins 26 de meciuri și a înscris 7 goluri.

La un moment dat, Mititelu spunea că este dispus să-l mențină la club pe Juan Bauza și în Liga 2, la fel ca pe William Baeten și Vladislav Blănuță.

Să știți că am luat în calcul să-i țin aici, care e problema? Asta e, o să mă coste mai mult. Dacă îi țin pe ăștia, cu siguranță că nu o să mai fie nicio emoție la promovare”, spunea Mititelu la ProSport LIVE.

Mesajul lui Juan Bauza la despărțirea de FCU Craiova: ”Voi face mereu parte din familia FCU și vom fi mereu împreună”

”Pepe Bauza”, așa cum îl numea clubul și fanii echipei, a avut un mesaj de mulțumire pentru toți cei care i-au fost alături în perioada petrecută la FCU Craiova, conducerii, familiei Mititelu, colegilor, tuturor celor din cadrul clubului, dar și fanilor care l-au susținut de când a ajuns la formația olteană.

Bauza spune că a avut oferte să continue în fotbalul românesc, însă i-ar fi fost greu să îmbrace tricoul unei alte echipe din țară, deoarece simte că face parte din familia FCU. Totodată, a mai transmis că și-ar dori să revină să joace la trupa olteană, nu știe când, poate chiar pe finalul carierei sale.

Despre FCU Craiova, argentinianul a spus că ”este un club pe care eu îl iubesc mult și reprezintă enorm pentru cariera mea”.

”Am vrut să fac acest video ca să îmi iau la revedere de la toți oamenii care m-au susținut din primul moment. Au trecut 3 ani din prima zi în care am venit și adevărul este că îmi este ciudată să îmi iau la revedere. S-au întâmplat multe lucruri frumoase, dar și mai puțin frumoase. Sezonul trecut am trecut printr-un moment dificil. A fost o situație cu adevărat nefericită. Nu am nicio îndoială că echipa va reveni unde merită să fie, pentru că este un club mare, pentru istorie, pentru fani. Suntem un club de primă ligă și, cu siguranță, vom reveni curând.

Cum vă spuneam, voiam să îmi iau la revedere. Sunt fericit pentru că va fi un pas nou în cariera mea, dar, totodată, mă simt ciudat să schimb clubul după atâta timp petrecut aici. În același timp, vreau să lămuresc câteva lucruri. Este adevărat că am avut alte oferte de la alte cluburi din România, dar cum deja am vorbit cu patronul nostru, realitatea este că nu m-aș fi simțit comod să port tricoul altei echipe din România. Este adevărat, am reprezentat cum am putut mai bine tricoul FCU și mă simt norocos că am petrecut atâta timp aici. Eu fac parte din familia FCU și voi face parte mereu, de aceea era dificil pentru mine să joc la alt club. Din acest motiv am luat decizia de a-mi continua cariera în altă țară, în Emirate. Este o oportunitate bună atât pentru mine, cât și pentru club.

Vreau să le mulțumesc colegilor, antrenorilor, staffului și tuturor celor care au fost alături de mine în acești trei ani și, bineînțeles, șefului nostru și familiei sale, care mi-a oferit tot ce a fost mai bun. Am doar cuvinte de mulțumire și vreau să vă mulțumesc tuturor fanilor care m-au primit bine din prima zi și m-au făcut să mă simt ca acasă. Și, totodată, vreu să spun că nu știu dacă mă voi întoarce într-un an, doi sau trei, dar, cu siguranță, pentru mine este clar și, dacă îmi permiteți, mi-ar plăcea să mă întorc să joc pentru club și, dacă este posibil, ar fi frumos pentru mine să îmi pot încheia cariera în acest club. Pentru că este un club pe care eu îl iubesc mult și reprezintă enorm pentru cariera mea.

Așa cum v-am spus, vă mulțumesc mult din nou. Voi face mereu parte din familia FCU și vom fi mereu împreună”, este mesajul lui Juan Bauza la despărțirea de FCU Craiova.

Înainte să ajungă la FCU Craiova, Juan Francisco Bauza a mai evoluat pentru Colon Santa Fe, Juventud Unida de Gualeguaychu, Gimnasia Mendoza (toate trei din Argentina), Gornik Zabrze (Polonia) și FK Miercurea Ciuc.

Clubul a avut și un video special cu golurile și alte reușite ale lui Juan Bauza în tricoul FCU:

Foto și video: FCU Craiova

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă