Moses Abbey va juca, în sfârșit, pentru FCU Craiova. Africanul a obținut viza după un an

05 Jul. 2024, 17:36 Liga 2
Moses Abbey va juca, în sfârșit, pentru FCU Craiova. Africanul a obținut viza după un an

În sfârșit, FCU Craivoa FC a anunțat că a obținut viza în ceea ce privește situația mijlocașului ofensiv ghanez Moses Abbey, în vârstă de 21 de ani, care nu a mai evoluat din vara trecută, de când a făcut pasul un Bănie.

Practic, africanul a fost sub contract cu FCU Craiova FC, dar nu a apucat să bifeze minut pentru formația aflată acum în Liga 2.

Moses Abbey va juca, în sfârșit, pentru FCU 1948 Craiova FC

Adrian Mititelu, patronul alb-albaștrilor din Bănie, a vorbit în momentul instalării lui Marius Croitoru ca ”principal” despre structura lotului pe care FCU Craiova FC o va avea în Liga 2 și a spus că îl așteaptă la echipă și pe Abbey.

Situația lui Moses Abbey era una specială, mijlocașul ghanez având contract semnat cu FCU Craiova FC de la 1 iulie 2023 până la 30 iunie 2024. Însă, acesta nu a apucat să mai debuteze în prima ligă pentru gruparea patronată de către Adrian Mititelu, deoarece din luna august 2023 i-a expirat dreptul de ședere pe teritoriul României, el fiind jucător extracomunitar.

Astfel, după ce a părăsit România, situația mijlocașului ghanez s-a transformat într-un adevărat calvar pentru el, deoarece nu a mai putut să își obțină actele necesare pentru revenirea la noi în țară. Acum, în sfârșit, problemele lui Abbey s-au terminat!

De un an a venit africanul la FCU 1948 Craiova FC

De la 15 mai 2024, jucătorul și-a obținut permisul de muncă pentru România, iar acum a primit viza pentru a intra în țară. După 12 luni de când contractul lui Abbey a intrat în vigoare cu oltenii, 1 iulie 2023, nici până acum mijlocașul ghanez nu a debutat pentru gruparea patronată de Adrian Mititelu.

FCU Craiova FC a anunțat că situația s-a remediat, iar mijlocașul este așteptat să se pregătească sub comanda lui Marius Croitoru.

După un an de luptă cu birocrația, Moses Abbey a obținut viza care îi permite să joace pentru FCU 1948.

Moses Abbey este jucătorul nostru din vara anului 2023, dar din cauza birocrației excesive a fost nevoit să se întoarcă în Ghana, țara sa de origine.

Deoarece în Ghana nu există ambasadă a României, procedurile au trebuit să fie îndeplinite la ambasada României din Nigeria, care, din probleme administrative, au transferat dosarul la ambasada României din Senegal.

Astăzi, Moses Abbey a primit viza ce îi permite să joace pentru FCU 1948.

Săptămâna viitoare, Abbey se va alătura lotului pregătit de Marius Croitoru”, a transmis FCU Craiova FC, vineri, 5 iulie, pe pagina de Facebook.

Moses Abbey a jucat doar în Italia până acum, în Serie D

Abbey a fost unul dintre cei mai prolifici jucători ai echipei Ravenna în sezonul 2022/ 2023 (înainte să semneze cu FCU Craiova FC), reușind să înscrie de nouă ori în 34 de apariții. Născut în Accra, capitala Republicii Ghana, micuțul mijlocaș a jucat numai în Italia, pentru echipele Rende Calcio și Ravenna FC.

Doar în liga a 4-a din ”Cizmă” a evoluat, bifând peste 70 de meciuri și marcând în total 14 goluri.

Foto: FCU Craiova FC

05 Jul. 2024, 17:36 Liga 2
Pe aceeași temă