Juan Bauza și William Baeten continuă să se antreneze cu FCU Craiova. Detalii din negocierile cu CFR Cluj și unde ar putea ajunge, mai nou, argentinianul | EXCLUSIV

Andrei TRIFAN, Bogdan SAVIN 26 Jun. 2024, 15:35 Multimedia
Juan Bauza și William Baeten continuă să se antreneze cu FCU Craiova. Detalii din negocierile cu CFR Cluj și unde ar putea ajunge, mai nou, argentinianul | EXCLUSIV

Negocierile între CFR Cluj și FCU Craiova pentru Juan Bauza și William Baeten sunt pe cale să se finalizeze.

Nelu Varga și Adrian Mititelu au ajuns la un acord inițial pentru ca fotbaliștii să fie împrumutați un sezon la CFR Cluj, dar aceștia nu și-au dorit să semneze și prelungirea acordurilor cu Craiova, în contextul în care în vara viitoare ar rămâne liberi de contract.

Astfel, tratativele între cele trei părți au devenit foarte anevoioase, până acolo încât Mititelu i-a avertizat că vor juca în Liga 2 sezonul următor, iar Varga le-a dat ultimatum până marți, 25 iunie.

Transferurile lui Bauza și Baeten la CFR Cluj, la discuțiile finale

ProSport a aflat că marile probleme vin de la impresarii celor doi, care ar forța un transfer definitiv acum, astfel încât suma de vânzare să fie mai mică și ei să poată încasa comisioane mai mari.

Sursele noastre susțin că în ultima perioadă au apărut noutăți importante. Nelu Varga, în încercarea de a-l achiziționa pe Baeten, pe care Dan Petrescu îl consideră important pentru noul său proiect la Cluj, i-ar fi propus lui Adrian Mititelu ca jucătorul să treacă în coproprietate. Patronul celor de la FCU Craiova, însă, nici nu ar fi vrut să audă de așa ceva!

”E adevărat că mi s-a propus o altă variantă, dar nu vreau să intru în detalii. Jucătorul nu va pleca definitiv acum pe o sumă mică”, a declarat Adrian Mititelu pentru ProSport.

Și în cazul lui Bauza lucrurile s-au precipitat. Pe lângă propunerea de la CFR Cluj, sud-americanul mai are în acest moment două oferte importante din zona arabă. Sursele noastre susțin că și FCU Craiova ar putea ajunge la o înțelegere cu șeicii interesați de argentinian, pentru că Adrian Mititelu ar fi scăzut din prețul cerut acum câteva luni pe fotbalist.

În aceste condiții, Nelu Varga va trebui să forțeze decisiv dacă vrea să îl ia măcar pe unul dintre cei doi fotbaliști sau va rămâne cu amintirea unor negocieri dure, din care nu a reușit să îi aducă lui Dan Petrescu niciunul dintre jucătorii solicitați.

Adrian Mititelu, despre Bauza și Baeten: ”Dacă nu vor prelungi contractele și nu vor pleca la Cluj, vor rămâne la Liga 2 până în vara viitoare”

”Nu știu ce e în capul lor. Poate că le bagă impresarii că pot pleca liberi sau pe sume de nimic. Eu cred că sunt doi fotbaliști de mare caracter, care apreciază ce a făcut clubul pentru ei și care vor semna prelungirile. Știu că deocamdată nu s-au înțeles cu CFR Cluj. Mă știți pe mine cum sunt și nu voi crea un precedent. Dacă nu vor prelungi contractele și nu vor pleca la Cluj, vor rămâne la Liga 2 până în vara viitoare. Și va fi un an foarte lung, vă dați seama. Nu o să cedez niciodată unor presiuni, dar cred că acum nu va fi cazul și Bauza și Baeten vor demonstra că au caracter așa cum cred eu”, declara Adrian Mititelu pentru ProSport.

Până când negocierile se vor încheia, Juan Bauza și William Baeten continuă să se antreneze cu FCU Craiova.

Andrei TRIFAN, Bogdan SAVIN 26 Jun. 2024, 15:35 Multimedia
Pe aceeași temă