Un portar fără minut jucat la Rapid, fost și la Dinamo și Steaua, a treia achiziție a FCU Craiova. Are o înălțime impresionată

Marius ANGHEL 03 Jul. 2024, 16:27 Liga 2
Un portar fără minut jucat la Rapid, fost și la Dinamo și Steaua, a treia achiziție a FCU Craiova. Are o înălțime impresionată

FCU Craiova FC a anunțat a treia achiziție în lotul lui Marius Croitoru în această vară, în perioada de pregătire a sezonului 20234-2025 de Liga 2.

Portarul Codruț Sandu a fost împrumutat de la Rapid.

Codruț Sandu, împrumutat de Rapid la FCU Craiova

Deși are 18 ani, împliniți la 17 aprilie, Codruț Viorel Sandu s-a plimbat până acum pe la o mulțime de echipe. A fost la Dinamo, Steaua, Rapid și LPS HD Clinceni, doar pentru aceasta din urmă reușind să joace la seniori, în Liga 3.

Născut la București, Sandu a fost la un moment dat în lotul Stelei, în Liga 2, însă nu a prins niciun meci, iar la Rapid a jucat doar la juniori, până să fie cedat la LPS HD Clinceni, în al treilea eșalon.

Acum este împrumutat la FCU 1948 Craiova FC, unde îi va avea concurenți pentru titularizare pe Ionuț Gurău (25 ani), titularul din sezonul trecut de primă ligă, Mario Enache (20 ani) și posibil Sorin Mogoșanu (31 ani).

Sandu are avantajul că se încadrează în regula ”under”, ca și Enache, și ar putea fi utilizat în campionat, deoarece mulți dintre antrenori preferă să pună în poartă unul dintre jucătorii sub vârstă ceruți obligatoriu de regulamentul FRF. Când era la Steaua, Sandu a gafat incredibil într-un amical cu Metaloglobus.

”Bine ai venit, Codruț Sandu!
Portarul român în vârstă de 18 ani va evolua pentru următorul sezon la FCU 1948 sub formă de împrumut de la FC Rapid 1923.
Codruț Sandu are o înălțime de 1.91 metri.
El a evoluat în trecut la Dinamo U19, CSA Steaua U19, FC Rapid 1923 U19, FC Rapid 1923 și LPS Clinceni.
Îi dorim mult succes și cât mai multe meciuri fără gol primit în tricoul FCU 1948”, sună anunțul clubului oltean.

”Codruț Sandu a fost împrumutat pentru un sezon în liga secundă, la FCU 1948 Craiova. Baftă, Codruț!”, sună anunțul clubului Rapid despre portarul său. Foto: FC Rapid

Al treilea transfer din această vară, dar a patra achiziție pentru noul sezon

În această perioadă de pregătire de vară, FCU Craiova i-a mai prezentat oficial ca achiziții pe fundașul francezul Nestorly Lumbu, fost în ultimul an și jumătate la CSC Șelimbăr și CSM Alexandria, în Liga 2, și Darius Ghindovean, ultima dată în Germania, la Munster.

Noutate, semnat încă de la finalul lunii martie, este și fundașul lateral Tudor Oltean, ultima dată la Ceahlăul Piatra Neamț.

La începutul lunii iunie, patronul Adrian Mititelu vorbea, tot atunci când îl anunța și pe Nestorly Lumbu, despre un fundaș central din Brazilia. Acesta nu a fost prezentat nici acum de club.

”Noi avem deja un lot foarte bun. Ne-au rămas jucători foarte-foarte buni. Dar, dacă pleacă (n.r. – referindu-se la Juan Bauza, William Baeten și Vladislav Blănuță), sunt deja doi jucători pe care i-am… Unul care mi-a dat ok-ul din Brazilia, un fundaș central. Și am mai luat un fundaș central care a jucat în Liga 2 din România. Lumbu. A jucat la Alexandria. Mie mi-a plăcut. E un fundaș central de picior stâng, francez, Lumbu, dacă nu mă înșel. Și mai aducem maximum doi jucători, pentru că noi avem un lot foarte mare. Suntem obligați să folosim doi juniori în echipă, 2004 și 2006”, spunea Adrian Mititelu la ProSport LIVE.

Foto: FCU Craiova

Marius ANGHEL 03 Jul. 2024, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă