FC Bihor Oradea, venituri impresionante în doar jumătate de sezon! Sumă record intrată în conturile echipei din Liga 3

Răzvan STÎNGĂ 09 Dec. 2023, 16:55 Liga 3
FC Bihor Oradea, venituri impresionante în doar jumătate de sezon! Sumă record intrată în conturile echipei din Liga 3

Clasată pe locul 1 în Seria 8 din Liga 3, FC Bihor Oradea are parte de un sezon foarte bun până acum, cu șanse semnificative să promoveze în Liga 2, dar și cu prezență în grupele de Cupa României, de unde a fost, însă, eliminată.

Pe lângă partea sportivă, FC Bihor Oradea a terminat anul în curs cu venituri record și le dă clasă chiar și formațiilor din Liga 2. E vorba de sponsorizări, dar și de abonamentele și bilete vândute, dar și suma primită de la FRF pentru parcursul din Cupa României este una consistentă.

FC Bihor Oradea, venituri record în doar jumătate de sezon, aproximativ 500.000 de euro

Un total de aproximativ 500.000 de euro a atras FC Bihor Oradea în prima parte a sezonului, o sumă impresionată dacă ne raportăm la o echipă din divizia a treia, cuantumul în bani, servicii de transport, cazare, masă și așa mai departe.

Concret, conform Bihor Online, veniturile FC Bihor Oradea au venit, în parte parte, din sponsorizări, fiind semnate contracte în valoare de aproximativ 280.000 de euro. O sumă importantă a venit și din abonamentele vândute pentru acest sezon, în număr de aproape 7.000, care au adus 140.000 de euro. Tot la abonamente trebuie trecute în revistă și cele de membru-suporter, în valoare de 1.000 de lei fiecare, iar FC Bihor Oradea a vândut 46. Și de aici au venit aproape 10.000 de euro!

Pentru parcursul din Cupa României, FC Bihor Oradea va primi din partea FRF 18.000 euro. În plus, au fost și alte încasări importante, în special din biletele vândute pentru meciurile cu Dinamo și FCSB din grupele de Cupa României, ceea ce face ca formația din Liga 3 să aibă venituri de aproximativ jumătate de milion de euro.

FC Bihor Oradea stă bine și la capitolul marketing pentru o formație din Liga 3

Bihorenii nu au stat rău nici la capitolul marketing, vânzând 164 de tricouri şi 114 eşarfe, statistică elocventă și care i-ar plasa, la acest capitol cel puțin, pe o poziție respectabilă într-un clasament care ar cuprinde, poate, și echipe din SuperLiga României.

Dacă sponsorizările vor veni în aceeași măsură și pentru restul sezonului, FC Bihor Oradea va trece cu mult peste jumătate de milion de euro. Să nu uităm că primăria este și ea implicată la echipă și ajută financiar clubul, iar FC Bihor Oradea se poate mândri cu un buget total peste câteva echipe din Liga 2.

Am avut un sezon foarte bun, în care încheiem anul pe locul 1, suntem singura echipă neînvinsă din cele o sută din Liga a 3-a.

Pe lângă asta am avut un parcurs foarte bun şi în Cupa României, iar la Oradea s-a creat o emulaţie fantastică. Lumea îşi doreşte ca această echipă să meargă mai sus şi noi ne dorim acelaşi lucru”, a spus președintele George Tătar, conform Bihor Online.

  • Foto, de la stânga la dreapta, Vlad Ghețe (antrenor cu portarii), George Tătar (președinte), Florin Farcaș (antrenor principal) și Dorin Mihuț (antrenor secund).

FC Bihor Oradea e singura formație din Liga 3 fără înfrângere

Referitor la situația sportivă, din campionat, FC Bihor Oradea a adunat 11 victorii și patru remize în primele 15 meciuri din Liga 3, adunând 37 de puncte. E pe locul 1 în Seria 8, iar a doua clasată în serie, SSU Politehnica Timișoara, are 31 puncte. Pe locul 3 se situează CSC Peciu Nou, cu 30 de puncte, astfel că orădenii sunt mari favoriți nu doar în play-off, ci și în barajul de promovare în Liga 2.

Orădenii sunt singurii care nu au pierdut până acum în divizia a treia, în toate cele 10 serii.

Sunt oarecum mulţumit, deşi ca antrenor niciodată nu poţi să fi mulţumit până nu îţi atingi toate obiectivele, dar în mare pot spune că sunt mulţumit de ceea ce am realizat în acest campionat. Sigur, că puteam mai mult şi nu ascund faptul că eu îmi doresc mult mai mult.

Sper ca după această perioadă, după analiza pe care o voi face, faţă de tot ce s-a întâmplat în acest an, să tragem concluziile cele mai bune şi să găsim soluţiile cele mai bune ca anul viitor echipa să arate mult mai bine şi să fim mult mai puternici faţă de cum am fost anul acesta”, a spus antrenorul Florin Farcaş.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Bihor Online

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u17-a-aflat-adversarele-de-la-turul-de-elita-din-cadrul-preliminariilor-euro-2024-19295838

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-a-anuntat-primii-3-jucatori-de-care-se-desparte-iarna-asta-19295826

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-si-a-stabilit-si-anuntat-programul-precompetitional-19295818

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactii-dupa-progresul-pecica-corvinul-hunedoara-0-6-in-cupa-19295792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-invins-progresul-pecica-si-este-in-sferturile-cupei-romaniei-19295774

Răzvan STÎNGĂ 09 Dec. 2023, 16:55 Liga 3
Pe aceeași temă