Viitorul Pandurii, neînvinsă în amicalele iernii. A remizat în ultimul test dinaintea jocului oficial cu Metaloglobus, dar la nivelul lotului ”s-a instalat o oarecare panică, după după numeroasele cutremure din Gorj”

Mircea OGLINDOIU 18 Feb. 2023, 21:06 Liga 2
Viitorul Pandurii, neînvinsă în amicalele iernii. A remizat în ultimul test dinaintea jocului oficial cu Metaloglobus, dar la nivelul lotului ”s-a instalat o oarecare panică, după după numeroasele cutremure din Gorj”

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a încheiat fără înfrângere seria jocurilor amicale din pauza competițională de iarnă, însă toți adversarii întâlniți în această perioadă au provenit din eșaloane inferioare Ligii 2. Cele mai redutabile echipe cu care s-au confruntat gorjenii în acest interval au fost cele întâlnite în primul și ultimul test, când s-au duelat cu liderul din Seria a 9-a, respectiv Seria a 8-a a Ligii 3.

După 2-2, pe data de 27 ianuarie, pe terenul sintetic de la Târgu Jiu, cu Corvinul Hunedoara, echipa pregătită de Călin Cojocaru a remizat astăzi, 18 februarie, cu CSM Reșița, scor 1-1, pe terenul sintetic de lângă stadionul ”Mircea Chivu”.

Viitorul Pandurii a remizat cu CSM Reșița în ultimul amical înainte de reluarea Ligii 2

Reșițenii au deschis scorul în minutul 16, prin Ștefan Bărboianu, care a trimis puternic balonul, din liberă, de la 22 de metri, în vinclu. Egalarea a venit tot din lovitură liberă, în minutul 39, când Florin Răsdan l-a surprins pe portarul Cristian Zimmermann.

Până la final nu s-a mai înscris și Viitorul Pandurii a încheiat seria amicalelor cu cinci victorii și trei remize.

Între primul și ultimul amical, gorjenii au mai întâlnit Viitorul Șimian (3-3 și 2-0), ACSO Filiași (4-1), CSM Lugoj (5-4), Viitorul Dăești (2-1) și Flacăra Horezu (4-0).

Călin Cojocaru: ”Greșim fără să ne preseze adversarul”

Chiar dacă Viitorul Pandurii este neînvinsă în amicalele iernii, antrenorul Cojocaru este nemulțumit de faptul că echipa încă n-a eliminat erorile care au dus adversarii în faze de gol, iar până la primul meci oficial mai are la dispoziție mai puțin de o săptămână pentru a corecta deficiențele.

”Am întâlnit o echipă valoaroasă, care e favorită la promovare. A fost un meci bun, care a avut un ritm bun. Mă bucur că am avut o atitudine corespunzătoare, dar trebuie să eliminăm unele greșeli din joc. Permitem adversarului să vină prea ușor peste noi. De multe ori greșim, nu la presiunea adversarul, iar până la meciul cu Metaloglobus mai este o săptămână. Mai sunt șapte zile în care trebuie să muncim și să punem la punct ultimele detalii. Am jucat pe sintetic la Reșița, dar pe un teren de dimensiuni mult mai mici față de cel pe care vom juca la Metaloglobus”, a declarat, pentru Liga2.ro, Cojocaru.

Echipa sa a început ultimul amical al iernii în formula: Răzvan Udrea – Răzvan Vulpe, Alexandru Băican, Valeryi Stepanenko, Adrian Godja – Alin Țegle, Charles Acolatse, Florin Răsdan, Alexandru Dulca – Gabriel Dodoi, Claudiu Dragu, iar pe parcurs au mai intrat: Robert Geantă – Robert Dănescu, Paulian Banu, Radu Cireșoiu, Denis Brînzan, Nicholas Geană, Alexandru Raicea, Alexandru Gîrbiță, Vlad Toma și Philippe Nsiah.

Accidentați, Radu Rogac, Alexandru Core și Adelin Pîrcălabu nu au evoluat nici în acest ultim test și ar putea rata și meciul de la Metaloglobus București, de sâmbăta viitoare, de la ora 11, în etapa a 17-a a Ligii 2.

Jucătorii de la Viitorul Pandurii nu s-au mai putut odihni

Până la meciul din etapa a 17-a, antrenorul Cojocaru speră ca echipa să depășească nu doar erorile din timpul jocului, ci și panica care s-a instaurat la nivelul lotului, după numeroarele cutremure care au zguduit județul Gorj în această săptămână. Epicentrele au avut loc la mai puțin de de 20 kilometri de Târgu Jiu, iar jucătorii n-au reușit să doarmă normal.

”S-a acumulat și oboseala, și o oarecare panică, având în vedere circumstanțele cu aceste cutremure. Au fost peste 300 de replici, chiar dacă multe de instensitate mai mică, dar jucătorii nu s-au putut odihni. Marți, când a fost cel de 5,7 grade, eram la antrenament pe terenul 3 și simteam cum fuge pâmântul sub noi, iar stadionul de lângă se zguduia îngrozitor și făcea un zgomot de ziceai că pică! Cel de-al doilea cutremur puternic ne-a prins la 3 noaptea și am simțit cum se clatină patul cu noi. Unii jucători locuiesc la etajul 4-5, unde s-a resimțit și mai rău, și mi-au trimis apoi video cu acele momente. Groaznic! Nimeni nu a mai putut dormi normal în aceste zile. Nu-mi imagineam să trăiesc așa ceva. Eu nu am mai trecut prin asemenea momente, să resimt cutremure. Sperăm să fie bine, fiindcă dacă nu te omoară cutremurul, te omoară panica. Sper să ne ajute Dumnezeu și să scăpăm cu bine”, a vorbit Cojocaru, în exclusivitate pentru Liga.2.ro, despre cutremurile care au perturbat activitatea echipei sale.

Pe locul 13 în Liga 2, Viitorul Pandurii mai are de jucat în sezonul regular cu Metaloblobus, CSM Slatina și FK Miercurea Ciuc.

Potrivit INCDFP, zona în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată. Ultimul cutremur estimat cu magnitudinea de 5,2 a fost produs în 1943, la adâncimea de 9,9 km. Cutremurul de magnitudine 5,7 produs marţi în judeţul Gorj, cel mai mare înregistrat în această zona seismică, a fost urmat de sute de replici, potrivit datelor publicate de Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Cutremurul s-a produs la o adâncime de 6,3 km şi a avut intensitatea epicentrală VI.

Foto: Viitorul Dăești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rezervele-au-adus-cea-mai-clara-victorie-a-iernii-pentru-viitorul-pandurii-calin-cojocaru-dupa-jocul-cu-flacara-horezu-sunt-multumit-ca-nu-am-mai-luat-gol-19260514

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-mai-castigat-un-amical-dar-calin-cojocaru-are-si-motive-de-ingrijorare-mai-avem-doua-saptamani-in-care-trebuie-sa-eliminam-erorile-19260288

Mircea OGLINDOIU 18 Feb. 2023, 21:06 Liga 2
Pe aceeași temă