Viitorul Pandurii își va pierde golgheterul, chiar și în cazul promovării! Daniel Paraschiv s-a decis: ”Categoric nu voi mai rămâne”

Mircea OGLINDOIU 22 Feb. 2021, 13:11 Liga 2
Viitorul Pandurii își va pierde golgheterul, chiar și în cazul promovării! Daniel Paraschiv s-a decis: ”Categoric nu voi mai rămâne”

După restartul greșit din campionat, înfrângerea 1-2 cu ”U” Cluj, la Târgu Jiu, în etapa a 16-a din Liga 2, eșec care se poate dovedi, la finalul sezonului regular, decisiv în cazul unei eventuale ratări a accederii în play-off-ul de promovare, Viitorul Pandurii are șanse mici să mai poată conta, din campionatul 2021-2022, pe jucătorii exponențiali.

Trei dintre ei nu și-au prelungit contractele scadente la vară și, conform presei din Crișana și Moldova, ar fi semnat deja, precontracte, cu UTA, respectiv FC Botoșani. Este vorba despre atacantul Daniel Paraschiv, respectiv fundașul Andrei Dragu. Nici mijlocașul Marius Cioiu nu și-a prelungit, în această iarnă, contractul, iar din vară poate pleca gratis la orice altă echipă.

Din acest motiv, conform site-ului pandurul.ro, la începutul perioadei de pregătire din această iarnă, Viitorul Pandurii i-a trimis pe Dragu și Cioiu, de altfel singurii jucători originari din Târgu Jiu ai echipei, să se antreneze singuri, cu antrenorii de la juniori, pentru că nu au vrut să semneze prelungirea contractuală.

Mai mult, aceștia nici n-au fost luați, de la început, în cantonamentul organizat în această iarnă de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, la Sânmartin. În cele din urmă, s-au alăturat lotului cu întârziere, ratând astfel primul amical al iernii, jucat la Oradea, cu Crișul Chișineu Criș.

În schimb, Paraschiv, deși refuzase și el prelungirea contractului, a făcut deplasarea cu echipă încă de la început.

Daniel Paraschiv confirmă despărțirea, dar evită să spună dacă a și semnat cu altă echipă

În vârstă de 21 de ani, Daniel Paraschiv, jucător originar din Brașov, este golgheterul echipei. A marcat de 6 ori toamna trecută, în campionat, și încă, o dată, joi, cu ”U” Cluj, în etapa a 16-a, printr-o lovitură de cap. A mai înscris în 2021 golul calificarii în sferturile Cupei României, scor 1-0 cu Gaz Metan Mediaș.

De serviciile sale s-au mai interest, în această iarnă, pe lângă UTA, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Academica Clinceni.

”Meciul cu Universitatea Cluj era esențial pentru noi, dar, în fotbal există și astfel de momente. Nu e nicio presiune la noi, jucătorii. Noi vrem să ne afirmăm și să practicăm un joc cât mai bun. Nu e greu să ajungi sus, e greu să te menții. Sper ca la sfârșitul celor cinci meciuri rămase din sezonul regular, să ne calificăm în play-off.
Eu sunt, momentan, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Deocamdată am contract și nu mă gândesc la plecare. Categoric nu voi mai rămâne din vară, dar nu știu momentan ce voi face după ce-mi expiră contractul. Urmează să mă consult și cu cei apropiați mie, mă refer la familie și impresar”, a spus Paraschiv după meciul, pierdut, cu Universitatea Cluj.

Flavius Stoican felicită trei jucători care în vară vor deveni liberi de contract pentru modul cum se implică acum la echipă

Antrenorul Flavius Stoican pare resemnat în privința utilizării celor trei jucători, din sezonul viitor. Asta în cazul în care nu părăsește, din vară, și Stoican, echipa susținută de omul de afaceri Nicolae Sarcină.

”Și Paraschiv, și Dragu, și Cioiu, și alții, indiferent cine și dacă îi urmărește, ei joacă fotbal. Nu știu exact dacă sunt în discuții cu alte cluburi. Nu știu dacă mai rămân sau nu din vară. Dar e posibil să rămână. Bravo lor și jos pălăria în fața acestor băieți, fiindcă îmi place cum se pregătesc, cum recepționează la ceea ce le spun la antrenament. Important e ca, atâta timp cât îi am sub comandă, să dea totul pentru echipă, să ne ajuate. Când va fi timpul să plece, nu pot decât să mă bucur pentru ei”, a precizat Stoican.

După eșecul cu Universitatea Cluj, Viitorul Pandurii a picat de pe locul 2 pe 4, iar etapa viitoare la juca la Farul Constanța (duminică, ora 11:30), o altă pretendentă la promovare.

Foto: Bogdan Craioveanu (Radio Accent)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1700-la-targu-jiu-cele-doua-echipe-vin-dupa-surprizele-inregistrate-in-cupa-romaniei-19170033

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-16-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-iar-apoi-le-urmeaza-dunarea-calarasi-farul-19170265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-pe-urmele-golgheterului-u21-din-liga-2-daniel-paraschiv-s-a-consultat-cu-aradenii-de-la-viitorul-pandurii-19162857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-daniel-paraschiv-din-nou-golgheterul-u21-al-ligii-2-tanarul-atacant-de-la-viitorul-pandurii-tinteste-mai-sus-daca-vom-ramane-la-fel-de-concentrati-putem-promova-19162627

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/daniel-paraschiv-decisiv-pentru-viitorul-pandurii-in-calificarea-in-sferturile-cupei-romaniei-golgheterul-u21-al-ligii-2-era-sa-fie-pierdut-de-gorjeni-in-aceasta-iarna-fiind-dorit-de-mai-multe-echi-19169199

Mircea OGLINDOIU 22 Feb. 2021, 13:11 Liga 2
Pe aceeași temă