FC Hermannstadt e la un pas de revenirea în Liga 1, Petrișor Petrescu rămâne pragmatic după succesul cu ”U” Cluj: ”Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ.” Reacția lui Daniel Paraschiv

Ovidiu BOICA 10 May. 2022, 23:23 Liga 2

Căpitanul echipei sibiene, Petrișor Petrescu, aproape că nu mai avea voce la interviurile de la finalul meciului de pe Cluj Arena, 2-1 cu ”U” Cluj, în etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2.

Șeptarul celor de la FC Hermannstadt a avertizat însă că echipa sa nu este matematic promovată, urmând meciul cu Steaua, din ultima etapă, din care sibienii trebuie să se aleagă cu cel puțin un punct pentru a reveni în Liga 1.

”Suntem extraordinar de bucuroși, am și emoții puțin pentru că după meci nu mai aveam voce. A fost un meci ca o finală, pentru că eram la egalitate de puncte, iar meciul egal, un punct (n.a. noi), un punct (n.a. ei), după noile reguli, îi avantaja pe ei. Bine, ținând cont că amândouă o să câștige trei puncte în următorul meci. Încă nu s-a terminat, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, avem acum o zi, două, ne veselim și noi puțin, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că, matematic, încă nu suntem promovați, mai avem nevoie de un punct, ceea ce, sperăm din tot sufletul, să-l obținem”, a spus Petrescu.

Petrișor Petrescu: ”Pentru oraș și pentru oamenii din Sibiu este foarte importantă o echipă de Liga 1”

Căpitanul lui Hermannstadt consideră că o eventuală promovare ar fi importantă pentru suporteri și pentru orașul de pe Cibin, mai ales că, peste câteva luni, va fi inaugurat noul stadion, construit pe locul celui vechi, din Parcul Sub Arini.

”Pentru oraș și pentru oamenii din Sibiu este foarte importantă o echipă de Liga 1, pentru că se construiește un stadion nou, o să fie un stadion foarte frumos, oamenii sunt dornici de fotbal la Sibiu, au regretat foarte mult această retrogradare, ca și noi, de altfel. Uite că am ajuns la un pas să revenim din nou, suntem promovați în Liga 1. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ, pragmatici și să obținem măcar un punct cu Steaua”, a mai spus Petrescu.

Daniel Paraschiv: ”Am crezut în noi!” Și-ar dori să rămână la FC Hermannstadt, în Liga 1

Autorul primului gol din meciul cu ”U” Cluj, Daniel Paraschiv, l-a contrazis pe reporterul care i-a luat interviul imediat după joc, care considera că nimeni nu se aștepta la un asemenea rezultat, victoria lui Hermannstadt pe Cluj Arena, ”cred că și vouă vi s-a spus că toată lumea e împotriva voastră, că sunteți în insolvență, că n-aveți dreptul să jucați în Liga 1”.

”Țin să te corectez, noi am crezut în noi. Legat de problemele acestea cu insolvența, noi suntem doar jucători și ne facem treaba pe teren și suntem foarte fericiți pentru victoria din această seară”, și-a început Paraschiv discursul.

Daniel Paraschiv a fost împrumutat de FC Hermannstadt de la campioana CFR Cluj până la finalul sezonului și își dorește să joace și la anul, în Liga 1, în tricoul sibienilor.

”Eu îmi fac treaba la fiecare meci, nu contează adversarul, sper să o țin tot așa, chiar și în ultimul meci din acest sezon. Sperăm să fie ultimul, iar pe viitor nu știu ce se va întâmpla. Sper să continui (n.a. în Liga 1), fie la Hermannstadt, pentru că mă simt foarte bine aici, îmi place anturajul, îmi place și orașul. Am demonstrat astăzi că ne merităm locul acolo (n.a. în Liga 1) și aș vrea să fac parte din acest proiect”, a mai spus atacantul care s-ar putea reîntoarce în vară la gruparea de care aparține, rivala echipei ”șepcilor roșii”, CFR Cluj.

FC Hermannstadt mai are nevoie de un punct contra Stelei pentru a promova în Liga 1

FC Hermannstadt s-a impus cu 2-1 pe Cluj Arena în fața Universității Cluj și a unui stadion cu aproape 23 de mii de spectatori în tribune prin golurile marcate de Daniel Paraschiv (14′) și Baba Alhassan (67′). Pentru clujeni a redus din diferență Florin Ilie (71′).

FC Hermannstadt are 60 de puncte și e pe locul 2 în play-off, iar ”U” Cluj a rămas cu 57 de puncte și e pe poziția a 3-a, care duce la un baraj de promovare cu Dinamo.

În ultima etapă, ”U” Cluj joacă în deplasare la Concordia Chiajna, care luptă pentru al doilea loc de baraj, iar FC Hermannstadt o întâlnește la Mediaș pe Steaua, echipă rămasă fără miză.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-a-platit-polite-dupa-victoria-obtinuta-de-fc-hermannstadt-cu-u-cluj-sa-nu-iti-respecti-omologul-de-pe-marginea-cealalta-reactia-lui-erik-lin-19230919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-ilie-scuze-publice-dupa-ce-u-cluj-a-pierdut-cu-fc-hermannstadt-mesajul-sincer-pentru-fani-si-cum-vede-posibilul-baraj-cu-dinamo-19230929

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-la-un-punct-de-revenirea-in-liga-1-dupa-victoria-cu-u-cluj-mieluseii-veniti-la-taiere-pe-cluj-arena-i-au-surprins-pe-studenti-19230925

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalul-a-redevenit-al-suporterilor-fc-hermannstadt-la-un-punct-de-liga-1-dupa-o-victorie-uriasa-pe-cluj-arena-19230914

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-fc-hermannstadt-incepe-de-la-ora-1930-meciul-care-decide-a-doua-promovata-direct-in-liga-1-se-va-juca-pe-un-stadion-incendiar-19230865

Ovidiu BOICA 10 May. 2022, 23:23 Liga 2
Pe aceeași temă