Daniel Paraschiv, decisiv pentru Viitorul Pandurii în calificarea în sferturile Cupei României. Golgheterul U21 al Ligii 2 era să fie pierdut de gorjeni în această iarnă, fiind dorit de mai multe echipe din Liga 1

Marius ANGHEL 11 Feb. 2021, 19:11 Cupa

Viitorul Pandurii a arătat și la primul meci oficial din 2021 că nu degeaba este considerată una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon de Liga 2. Formația a doua din Târgu Jiu, după Pandurii, e pe locul 2 în clasament după 15 etape și merge brici și în Cupa României, unde ultima sa victimă este prim-divizionara Gaz Metan Mediaș, pe care a învins-o cu 1-0 în faza optimilor. Cu același scor trecuse anul trecut, pe același stadion, și de Campionii FC Argeș, altă echipă de primă ligă, în faza 16-imilor.

  • Trupa lui Flavius Stoican se alătură altor echipe din Liga 2 calificate în sferturile Cupei României, Petrolul (3-0 cu Poli Iași), ”U” Cluj (2-1 cu UTA Arad) și Dunărea Călărași, aceasta din urmă beneficiind de o calificare la ”masa verde” după abandonul celor de la Turris Oltul.

Daniel Paraschiv, din nou decisiv pentru Viitorul Pandurii, acum cu Gaz Metan

Unicul gol al meciului de la Târgu Jiu a fost reușit de atacantul Daniel Paraschiv, chiar golgheterul echipei Viitorul Pandurii. Vârful s-a aflat la locul potrivit, în momentul potrivit, în urma unei faze geniale create în stânga de Dragu și Cioiu, în care Cioiu a tras din 8 metri, iar portarul Buzbuchi a respins în lateral, acolo unde a țâșnit Paraschiv și a îndeplinit o simplă formalitate.

Faza se întâmpla în minutul 15 și, în ciuda faptului că până la final au mai fost mult de jucat, Viitorul Pandurii a ratat alte câteva mari ocazii, s-a apărat exact, matur și aproape că nu i-a permis formației din Liga 1 să își creeze nicio situație.

”Am demonstrat sezonul ăsta că, într-adevăr, cupa este o competiție a surprizelor. Nu suntem singura echipă din Liga a 2-a calificată în sferturi. Am demonstrat că prin ambiție și dăruire putem să batem pe aproape oricine. Am bătut deja două echipe de Liga 1 și ne uităm cu încredere la parcursul nostru.
Nu ne-a fost teamă de ei, chiar deloc. Am respectat adversarul, o echipă care pleca favorită, însă noi ne-am făcut jocul, chiar dacă a fost acest mic handicap că ei sunt în plin campionat. Am reușit să ne mobilizăm și să facem un meci foarte bun, după părerea mea”, a spus Daniel Paraschiv la finalul jocului, la microfonul DigiSport.

”Se pare că cei mici îi înving pe cei mari sezonul acesta”

Brașoveanul de 21 de ani a marcat în acest sezon de șase ori pentru Viitorul Pandurii, pentru care a evoluat în 12 meciuri, de nouă ori fiind titular. Golgheterul trupei din Târgu Jiu a explicat și de ce, din punctul său de vedere, sunt atât de multe surprize în această ediție a Cupei României.

”Se pare că cei mici îi înving pe cei mari sezonul acesta. Toate echipele își doresc să arate că locul lor nu este în Liga a 2-a și cred că asta am făcut și noi astăzi. Am demonstrat că ne putem bate de la egal la egal cu o echipă de Liga 1 și chiar să avem trei-patru ocazii în prima repriză”, a spus Paraschiv, care a mai jucat în Liga 2 pentru Luceafărul Oradea, în sezonul 2018/2019, când a reușit 14 goluri în 33 de meciuri. În cariera sa a mai evoluat pentru AFC Hărman, în Liga 3.

Paraschiv vrea în sferturi o echipă mare ca adversar, să o elimine și pe ea

Până la ora publicării articolului, în sferturile Cupei României s-au calificat Petrolul, Dunărea Călărași (la masa verde), Chindia, ”U” Cluj, Dinamo și Viitorul Pandurii, iar de jucat mai au ASU Poli cu Astra și FC Botoșani cu U Craiova. Paraschiv și-ar dori o echipă importantă în următoarea fază a competiție, pe care să o elimine.

”Am vrea să aducem o echipă mare aici, de tradiție, însă cu orice am juca noi o să dăm maximum și o să ne propunem să-i învingem”, a declarat Daniel Paraschiv.

E convins că altfel va fi tratată Viitorul Pandurii de adversarele din Liga 2: ”Deja suntem o certitudine”

Atacantul admite că se gândește la o promovare în Liga 1 cu Viitorul Pandurii, însă știe că va fi mult mai greu în acest an în Liga 2, fiindcă adversarele vor trata mult mai serios echipa sa. Din sezonul regular mai sunt șase etape, iar apoi primele șase clasate intră în play-off-ul de promovare.

”E greu de vorbit acum, mai avem multe meciuri, însă Mister (n.r. – antrenorul Flavius Stoican) a reușit să facă din noi un grup unit și o să privim fiecare meci ca pe o finală, cel puțin în ultimele șase meciuri din sezonul regular și ce va fi va fi. Cu ”U” Cluj o să fie un meci disputat și cel mai bun să câștige. Noi o să ne facem în continuare treaba, o să ne antrenăm și mai bine și sperăm să ieșim învingători. Sunt convins că, mai ales privind clasamentul, vor aborda altfel meciurile cu noi, pentru că deja suntem o certitudine, jucăm un fotbal plăcut și toată lumea se mobilizează să ne bată”, e de părere Paraschiv.

În prima etapă programată în 2021, a 16-a a Ligii 2, Viitorul Pandurii întâlnește pe teren propriu, la 18 februarie, de la ora 17:00, pe ”U” Cluj, una dintre contracandidatele la play-off.

  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu în meciul cu Gaz Metan Mediaș: D. Rusu – Buleică, Oros, Lixandru, Copaci – Prejmerean, Țegle – Andr. Dragu (Mitrică 89′), Cioiu (Chiorean 87′), Gîrbiță – D. Paraschiv (Bădăuță 73′). Rezerve neutilizate: Rob. Bodea – Ciul, Al. Băican, Al. Enache, Duia, Ludușan.

UTA, Sepsi și Clinceni, pe urmele lui Paraschiv

Daniel Paraschiv nu este doar golgheterul echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ci și golgheterul under 21 al Ligii 2 după 15 etape desfășurate din acest sezon. Acesta a fost curtat de mai multe echipe din Liga 1, ca Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Academica Clinceni și UTA Arad, mai ales că de la 1 ianuarie 2021 intră în ultimele șase luni de contract și, deci, poate semna cu o altă formație, însă gorjenii nu l-au lăsat să plece în această iarnă.

”Înainte de a se termina perioada de transferuri din toamnă, am aflat de interesul celor de la UTA pentru mine. Nu a fost nimic mai mult, am rămas să-mi fac treaba la Viitorul Pandurii, pentru care – probabil – voi juca până în vară. Atunci îmi expiră contractul și am decis să nu-l mai prelungesc. Vă dați seama că mă bucură faptul că sunt căutat de echipe de Liga 1, iar UTA este și o formație de tradiție, cu suporteri extraordinari. Arădenii de la Viitorul, Bodea și Copaci, mi-au mai vorbit despre UTA, ei au jucat acolo și m-au sfătuit să joc și eu la Arad dacă am ocazia. Dar, nu știu ce va fi în viitor, mă voi sfătui și cu impresarul meu, Dragoș Boboc și vom lua o decizie în perioada ce urmează”, spunea Paraschiv la finalul anului 2020.

Un amplu interviu cu Daniel Paraschiv poți CITI AICI.

Daniel Paraschiv, golgheterul U21 al Ligii 2

Din totalul de 23 de goluri marcate pe teren de Viitorul Pandurii în acest sezon, șase i-au aparținut tănărului atacant Daniel George Paraschiv.

Folosit de antrenorul Flavius Stoican pe parcursul a 12 jocuri, timp de 755 minute, Paraschiv a marcat în meciurile cu Rapid (scor 1-3), Fotbal Comuna Recea (scor 4-3), Petrolul Ploiești (scor 1-1), Metaloglobus București (scor 2-1) și Pandurii Târgu Jiu (scor 4-3), când a reușit ”dubla”.

Cu un total de șase goluri, tânărul atacant împarte poziția a 3-a în clasamentul golgheterilor acestui sezon de Liga 2, la egalitate cu Marius Coman, de la Fotbal Comuna Recea. Topul e condus de Claudiu Bălan, de la ”FC U” Craiova, cu 8 reușite, iar pe locul 2 se află Ovidiu Herea (Metaloglobus) și Cătălin Hlistei (Rapid), ambii cu câte 7 goluri.

Dintre toți, doar Paraschiv e jucător Under 21. În sezonul 2018-2019, pe când evolua la Luceafărul Oradea, Daniel Paraschiv a fost, de asemenea, cel mai bun tănăr marcator al campionatului, cu 14 reușite în 33 de meciuri.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/8-imi-cupa-romaniei-viitorul-pandurii-gaz-metan-medias-se-joaca-de-la-ora-1500-flavius-stoican-sa-scriem-o-pagina-de-istorie-pentru-clubul-nostru-19169124

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-daniel-paraschiv-din-nou-golgheterul-u21-al-ligii-2-tanarul-atacant-de-la-viitorul-pandurii-tinteste-mai-sus-daca-vom-ramane-la-fel-de-concentrati-putem-promova-19162627

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-pe-urmele-golgheterului-u21-din-liga-2-daniel-paraschiv-s-a-consultat-cu-aradenii-de-la-viitorul-pandurii-19162857

Marius ANGHEL 11 Feb. 2021, 19:11 Cupa
Pe aceeași temă