Daniel Paraschiv a deschis din nou calea spre succes pentru FC Hermannstadt: ”Mai importantă este victoria decât golul meu! Avem încă trei «finale»!” Ce spune atacantul despre accidentarea sa din jocul cu Concordia

Ovidiu BOICA 29 Apr. 2022, 09:24 Liga 2

Autorul primului gol al FC Hermannstadt din meciul de la Chiajna cu Concordia (scor 3-1), Daniel Paraschiv, a ajuns la a cincea reușită în tricoul echipei sibiene, care l-a împrumutat în iarnă de la campioana CFR Cluj.

Atacantul brașovean consideră că succesul, obținut pe un teren dificil și în fața unei adversare incomode, este dătător de speranțe înaintea ultimelor trei partide din play-off, cu Petrolul, ”U” Cluj și Steaua.

Daniel Paraschiv, la un nou gol pentru FC Hermannstadt, al doilea contra Concordiei

Paraschiv, care a împlinit 23 de ani în urmă cu câteva zile, la 24 aprilie, crede că mai important decât faptul că și-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor a fost că echipa sa a obținut victoria și continuă să spere la promovarea directă în Liga 1.

”Mai importantă este victoria decât golul meu. Ne bucurăm că am revenit pe locul 2, chiar dacă poate este o clasare temporară. Pentru noi e importantă, pentru că mai avem trei «finale» acum și această victorie, pe un teren dificil, împotriva unui adversar dificil, ne dă o mare încredere pentru meciurile ce urmează”, a declarat atacantul la microfonul DigiSport, una dintre cele trei televiziuni de sport care dețin drepturile TV și pentru Liga 2.

În zece meciuri în care a evoluat pentru FC Hermannstadt, Paraschiv a marcat cinci goluri, precedentul fiind tot cu Concordia, când a deschis scorul la Mediaș, în succesul cu 2-1, în turul play-off-ului. A mai înscris cu Dunărea Călărași (6-0), Poli Timișoara (2-1) și Unirea Slobozia (2-0).

Paraschiv speră să fie pe teren la următorul meci, chiar dacă a ieșit accidentat la jocul cu Concordia

Paraschiv a fost înlocuit în minutul 59, din cauza unei accidentări la gleznă, cu golgheterul din acest sezon al FC Hermannstadt, Valentin Buhăcianu (12 goluri în 22 de meciuri), pe care îl ține pe bancă de la venirea sa. Atacantul speră să nu fie ceva grav, iar peste o săptămână să fie din nou pe teren, la duelul cu Petrolul.

”Nu pot să spun că (n.a. accidentarea a fost) din cauza terenului. A fost o accidentare mai veche (n.r. – la gleznă). În timpul jocului se produc multe contacte între fotbaliști și uneori se întâmplă și chestii de genul ăsta. Mă gândesc că nu e ceva grav, speră că voi fi apt pentru următoarea partidă. Eu așa simt”, a spus Paraschiv.

În meciul de la Chiajna, și ceilalți trei jucători schimbați de Marius Măldărășanu au acuzat dureri sau accidentări. E vorba despre Baba Alhassan, Alexandru Oroian și Silviu Balaure.

Speră într-o promovare directă în Liga 1 cu FC Hermannstadt

Vârful de atac a evitat să se pronunțe asupra viitorului său, din vară, el fiind împrumutat de FC Hermannstadt de la campioana CFR Cluj.

”Mai este pâîn vară, îmi doresc să-mi fac treaba cât mai bine și să fiu ca și până acum, la capătul acțiunilor echipei, pentru că asta e meseria mea și sper să-mi ajut echipa, nu neapărat cu goluri, dar cu evoluții cât mai bune”, a adăugat Paraschiv.

Atacantul e de părere că FC Hermannstadt poate promova direct, demonstrând asta în meciurile din play-off.

”Suntem foarte încrezători, pentru că am arătat în toate meciurile din play-off, mai puțin în etapa trecută, la Slobozia, că suntem o echipă puternică, ne-am dominat adversarii și – de ce nu? – (n.a. ne dorim) să câștigăm toate cele trei meciuri, a mai spus, în încheiere, Daniel Paraschiv.

FC Hermannstadt se află, pentru moment, pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, cu 56 de puncte, la un punct de liderul Petrolul și la două peste ”U” Cluj, însă acestea încă nu au jucat în această etapă. Echipa sibiană mai are trei meciuri de disputat în acest play-off, cu Petrolul (acasă, 6 mai, ora 20:00), ”U” Cluj (deplasare, 10 mai, ora 19:30) și Steaua (acasă, încă neprogramat).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-si-fc-hermannstadt-continua-seria-invincibilitatii-in-play-off-si-dupa-jocul-cu-concordia-chiajna-antrenorul-viseaza-la-o-promovare-cat-mai-rapida-as-vrea-ca-ultimul-meci-19229093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-pierde-din-nou-cu-hermannstadt-si-are-cea-mai-neagra-perioada-din-acest-sezon-ianis-zicu-trebuie-sa-recunoastem-ca-nu-e-un-moment-bun-si-trebuie-sa-schimba-ceva-asa-nu-se-mai-poa-19229091

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vulturi-cu-aripi-frante-fc-hermannstadt-castiga-la-chiajna-si-continua-cursa-pentru-promovarea-directa-concordia-trage-speranta-la-baraj-19229092

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-2000-ilfovenii-au-pierdut-ultimele-trei-meciuri-sibienii-pot-revenit-pe-locul-2-19229002

Ovidiu BOICA 29 Apr. 2022, 09:24 Liga 2
Pe aceeași temă