Viitorul Pandurii a cedat locul de play-off după primul meci din 2024. Gorjenii au pierdut drastic cu CSC Șelimbăr, dar nu disperă: ”Calificarea încă se joacă”

Mircea OGLINDOIU 26 Feb. 2024, 11:25 Liga 2
Viitorul Pandurii a cedat locul de play-off după primul meci din 2024. Gorjenii au pierdut drastic cu CSC Șelimbăr, dar nu disperă: ”Calificarea încă se joacă”

Deși își punea mari speranțe în meciul cu CSC Șelimbăr, Viitorul Pandurii a fost învinsă, duminică, cu scorul de 3-0, pe teren propriu, de liderul din Liga 2, CSC Șelimbăr, formație care în urma acestui succes a devenit prima calificată matematic în play-off.

Rezultatul i-a scos din zona de play-off pe gorjeni, care au coborât două locuri în clasament față de cum au iernat, acum fiind pe poziția a 8-a, cu 23 de puncte. Oltenii pot fi depășiți și de FK Miercurea Ciuc, dacă harghitenii înving luni CFC Argeș, în ultimul joc al rundei a 16-a a sezonului regular.

Viitorul Pandurii a început cu un eșec meciurile oficiale din 2024

La Târgu Jiu, toate golurile s-au marcat în repriza secundă. Casian Soare a deschis scorul în minutul 53, cu un șut destul de modest din 13 metri, cu pământul, care l-a păcălit pe Geantă, mascat.

În prelungiri, gorjenii au fost aproape de egalare, prin Mrsulja, însă finalizarea sa de la circa 12 metri a trecut puțin pe lângă bara din stânga. Ulterior, pe contraatac, Stefan Visic (90+2) a înscris la colțul scurt, iar Raul Rotund (90+4) a marcat tot din interiorul careului, din stânga, stabilind rezultatul final, 3-0 pentru CSC Șelimbăr.

Călin Cojocaru, după înfrângerea cu Viitorul Pandurii: ”Am jucat modest, dar nu facem înmormântare”

Diferența de scor a fost considerată de antrenorul Călin Cojocaru mult prea drastică, iar acesta s-a arătat dezamăgit de faptul că echipa sa a practicat un joc lent.

”Am întâlnit echipa de pe primul loc. Din păcate, lucrul acesta s-a văzut și pe teren. I-am lăsat să-și creeze multe ocazii, dar am luat gol foarte ușor, dintr-o fază fixă, pe o neatenție a jucătorului care era pe respingere. După ce au marcat ei gol, am început și noi să jucăm, ne-am creat ocazii, dar am riscat pe final și ne-au prins pe niște contre, au marcat, și eu spun că scorul este prea mare la ce s-a jucat. Totuși, am întâlnit o echipă bună, au meritat victoria. Am jucat lent, nu am avut agresivitate și, din păcate, asta s-a văzut. Ne-au lipsit jucători, dar nu vreau să dau vina pe asta. Am făcut 23 de puncte cu acești băieți, am încredere în ei, dar, din păcate, am jucat modest. Calificarea în play-off încă se joacă, să nu facem înmormântare dintr-o înfrângere. Puteam să facem 1-1, am avut situații de gol, dar ăsta e fotbalul”, a precizat Cojocaru.

Aziz Njifakue, de negăsit

Pe lângă faptul că riscă să rateze play-off-ul, Viitorul Pandurii mai are un motiv de îngrijorare: atacantul Aziz Njifakue, în schimbul căruia a dat două containere echipei CSM Lugoj, în luna octombrie a anului trecut, nu s-a mai întors din Camerun și oltenii îl acuză pe african de lipsă de respect.

”Pe Aziz îl așteptăm, are contract cu clubul, el trebuia să fie de mult la pregătirea echipei și nu a venit. Consider că i-am întins o mână când l-am adus, i-am dat o șansă, l-am luat de la liga a patra. Era normal să arate respect”, a precizat Cojocaru despre jucătorul în vârstă de 28 de ani care în prima parte a sezonului a evoluat în 10 meciuri și a înscris 3 goluri.

Niciun jucător nou utilizat în primul 11. Urmează meciul cu Steaua

În meciul cu CSC Șelimbăr, Călin Cojocaru a început doar cu fotbaliști pe care i-a avut în lot și la încheierea partidelor din 2023. Doar două achiziții a perfectat clubul în această iarnă, pe Ramzi Toure Idrissou și Daniel Bîrzu, ambii au fost rezerve în partida desfășurată duminică, iar pe togolez l-a trimis pe teren în minutul 90+1.

Viitorul Pandurii, în meciul cu CSC Șelimbăr: Rob. Geantă – Jozic, Mrsulja (cpt.), Moisie (Toure 90+1′), Godja – Brînzan (Vulpe 80′), Tiihonen – Gîrbiță, Andreaș (Ed. Croitoru 58′), Dr. Popa (Nikpalj 58′) – Alb. Voinea. Rezerve neutilizate: Lupescu – Nic. Geană, R. Cojocaru, Bîrzu, Acolatse.

Etapa viitoare, a 17-a, echipa lui Călin Cojocaru va întâlni Steaua, marți, 5 martie, de la ora 19:00, la București, iar ambele echipe au nevoie de victorie pentru a rămâne în lupta de calificare în play-off. Steaua a început anul cu un eșec rușinos la Reșița, 1-3 cu CSM.

Foto: Radio Accent

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-niculescu-dupa-victoria-selimbarului-la-targu-jiu-19300876

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-castigat-meciul-cu-viitorul-pandurii-19300869

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-csc-selimbar-e-derby-ul-de-clasament-al-etapei-16-a-ligii-2-19300702

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Mircea OGLINDOIU 26 Feb. 2024, 11:25 Liga 2
Pe aceeași temă