Calificați în play-off, dar fără drept de promovare! Claudiu Niculescu spune ce i-a motivat pe jucătorii săi de la CSC Șelimbăr

Mircea OGLINDOIU 25 Feb. 2024, 23:58 Liga 2
Calificați în play-off, dar fără drept de promovare! Claudiu Niculescu spune ce i-a motivat pe jucătorii săi de la CSC Șelimbăr

CSC Șelimbăr a revenit pe primul loc și s-a calificat matematic în play-off-ul Ligii 2 după victoria cu scorul de 3-0 obținută, duminică seară, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, în penultimul meci al etapei a 16-a a sezonului regular 2023/24.

Prima repriză a jocului de debut al celor două formații în 2024 n-a fost una spectaculoasă și s-a încheiat fără gol, dar sibienii au ieșit inspirați de la cabine și au schimbat pentru întâia oară tabela în minutul 53, când Casian Soare a înscris cu un șut, destul de modest, de la 13 metri, lângă bara din dreapta portarului. În prelungiri, sârbul Stefan Visic și Raul Rotund l-au învins și ei pe Robert Geantă, iar CSC Șelimbăr a bifat victoria care i-a adus liniștea antrenorului Claudiu Niculescu: calificarea matematică în play-off.

Claudiu Niculescu, despre calificarea Șelimbărului în play-off-ul Ligii 2: ”E o performanță pentru noi”

Acesta a avut doar cuvinte de laudă pentru parcursul din acest campionat și speră ca echipa sa să rămână pe prima poziție până la finalul sezonului.

”Sunt fericit pentru performanța pe care au realizat-o băieții. Îi felicit și le-am transmis asta imediat după meci, pe teren. Pentru clubul nostru, chiar este o performanță să ne calificăm matematic în play-off, cu trei etape înainte de finalul sezonului regular. Le mulțumesc jucătorilor pentru tot ceea ce au făcut până în acest moment, fiindcă știu cât au muncit, de astă-vară, când ne-am strâns pentru a pregăti sezonul. Mergem să ne liniștim și mâine vom realiza cu adevărat ceea ce am reușit să obținem în acest sezon. A fost greu, a fost epuizant, dar cred eu că locul pe care ne aflăm e meritat și nimeni nu poate pune la îndoială acest lucru. Cu Viitorul Pandurii, diferența s-a făcut la valoare. Am fost echipa care a controlat jocul în permanență și, chiar dacă după primul gol am făcut un pic pasul în spate, Viitorul Pandurii nu ne-a pus probleme”, a precizat Niculescu la finalul jocului.

Astfel a celebrat CSC Șelimbăr pe rețelele sociale calificarea matematică în play-off-ul Ligii 2, după victoria cu Viitorul Pandurii.

Niculescu vrea pe primul loc în Liga 2 pentru tot restul sezonului

Întrebat dacă a fost greu să-i motiveze pe jucători, știind că CSC Șelimbăr nu avea drept de promovare, Niculescu a spus că și-a ales lotul special pentru a obține calificarea în play-off:

”Sincer, nu a fost foarte greu să-i motivez, fiindcă știu ce fel de jucători am adus în vară, plus cei vechi care au rămas, plus cei care au venit acum în iarnă. Sunt băieți de caracter, care vor să facă performanță. A fost puțin dificil la început de sezon. Nu credea nimeni că puteam fi înaintea multor cluburi care au bugete exorbitante pentru Liga a 2-a și înaintea unor cluburi care și-au anunțat ca obiectiv promovarea. Jucătorii știau că va fi altă vizibilitate pentru ei, dacă se califică în play-off. Vreau să rămânem pe aceeași poziție până la finalul sezonului dacă se poate.”

  • În aceeași situație ca cea de acum a CSC Șelimbăr s-a aflat și Steaua în precedentele două ediții ale Ligii 2. Clubul bucureștean a participat în play-off fără să aibă drept de promovare. În ediția 2021-2022 a terminat pe locul 4, de participare la baraj de promovare, însă locul său a fost luat de următoarea clasată, Concordia Chiajna, care a pierdut dramatic contra Chindia Târgoviște. În ediția 2022-2023, trupa antrenată de Daniel Oprița a încheiat play-off-ul pe locul 2, direct promovabil, iar în locul său a promovat în SuperLigă următoarea clasată, SC Oțelul Galați. De această situație a profitat și Gloria Buzău, clasată pe locul 5, care a participat la barajul de promovare cu UTA, pierdut însă.

Doi jucători noi în primul 11 al CSC Șelimbăr

În meciul cu Viitorul Pandurii, primul oficial din 2024, Claudiu Niculescu a început în primul 11 al CSC Șelimbăr cu doi jucători noi, achiziționați în această iarnă. Este vorba despre fundașul Alexandru Gîț, ultima dată la Chindia, și atacantul Alexandru Darius Pop, ultima dată la Concordia Chiajna. Pe parcurs au intrat și Stefan Visic, care a mai fost la Șelimbăr în sezonul trecut, ultima dată la Minerul Ocna Dej, în Liga 3, și Gabriel Deac, fost la Gloria Bistrița Năsăud, tot în Liga 3.

CSC Șelimbăr, în victoria cu Viitorul Pandurii: Al. Roșca – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin – Monea (Visic 79′), C. Soare (Rotund 87′), Rodri Hernando (Gab. Deac 79′) – Al. D. Pop. Rezerve neutilizate: Aldescu – Ayine, R. Gherman, Drăgescu, Rob. Gliga, Ct. Alexe.

Sibienii, pentru a 12-a oară în 16 etape pe locul 1 în Liga 2

Cu acest succes, CSC Șelimbăr a acumulat 35 de puncte și a revenit pe locul 1 în clasamentul Ligii 2, după ce fusese devansată pentru o zi de Corvinul și Unirea Slobozia, ambele cu câte 34 de puncte.

În 16 etape, echipa sibiană s-a aflat pe locul 1 în 12 dintre ele. O dată a fost Concordia Chiajna, în runda de debut, iar de alte trei ori prima poziție a fost ocupată de Unirea Slobozia.

În runda a 17-a, CSC Șelimbăr joacă acasă, la Cisnădie, cu CS Mioveni, duminică, 3 martie, de la ora 12:00, iar în ultimele etape ale sezonului regular va mai avea meciuri cu CS Tunari (deplasare) și Chindia Târgovişte (acasă).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-pierdut-locul-de-play-off-dupa-esecul-cu-selimbar-19300883

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-castigat-meciul-cu-viitorul-pandurii-19300869

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-csc-selimbar-e-derby-ul-de-clasament-al-etapei-16-a-ligii-2-19300702

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-victoria-corvinului-cu-slatina-19300872

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-speriat-europa-19296847

Mircea OGLINDOIU 25 Feb. 2024, 23:58 Liga 2
Pe aceeași temă