Pe cai mari! ”Călăreții roșii” din Șelimbăr s-au impun categoric la Târgu Jiu și rămân în fruntea Ligii 2. Juniorii Soare și Rotund, pe lista marcatorilor

Ovidiu BOICA 25 Feb. 2024, 20:35 Liga 2
Pe cai mari! ”Călăreții roșii” din Șelimbăr s-au impun categoric la Târgu Jiu și rămân în fruntea Ligii 2. Juniorii Soare și Rotund, pe lista marcatorilor

CSC Șelimbăr a câștigat cu scor de neprezentare, 3-0, pe terenul gorjenilor de la Viitorul Pandurii și revine pe primul loc în clasamentul Ligii 2 după numai o zi.

”Călăreții roii” și-au asigurat locul în play-off, având 35 depuncte acum, cu 12 mai multe decât CSM Reșița, echipa de pe locul 7. ”Under”-ii Casian Soare și Raul Rotund au marcat câte un gol, iar Stefan Visic a înscris la debut.

CSC Șelimbăr ar fi trebuit să primească un penalty în minutul 2

Șelimbărenii au început în forță jocul de la Târgu Jiu și nouarul Alexandru Pop, fostul vârf al lui Dinamo și al Chiajnei, a fost faultat în careu de căpitanul gazdelor, croatul Mrsulja, dar ”centralul” Vladimir Nagy a dictat numai repunere de la colțul terenului (2).

La al treilea corner al jucătorilor lui Claudiu Niculescu, mingea a ajuns pe bara a doua, la Rodri Hernando, dar mingea a fost deviată din nou în afara terenului (5).

În replică, Voinea a încercat să-l surprindă pe Roșca, portarul Șelimbărului, cu călcâiul, tot în urma unui corner, dar tabela a continuat să indice scor alb, mingea trecând alături (15).

Florinel Mitrea a trimis mult prea înalt, de la 30 de metri, un balon respins de defensiva gorjeană tot după o lovitură de la colțul terenului (17).

Primul șut pe poartă i-a aparținut lui Pop, care a recuperat la 22-23 de metri un balon pentru care se luptase inițial Rodri Hernando, a pătruns în careu, dar execuția a fost slabă și Geantă a respins (19).

O misiune mult mai ușoară a avut Geantă la șutul pe centrul porții al lui Monea (23), iar la două minute distanță Moisie l-a deposedat în propriul careu pe Rodri Hernando, dar și-a prelungit prea mult mingea și Panos a tras plasat, cu latul, o execuție mult prea slabă pentru a-i pune probleme goal-keeper-ului (25) .

Nici Raul Palmeș, tot în urma unui corner, n-a reușit să-i dea palpitații lui Geantă, trimițând tot pe centrul porții (26). Goalkeeperul gorjenilor a bâlbâit însă mingea trimisă în marginea propriului careu de 6 metri de Panos, tot de la colțul terenului, dar a revenit și a reținut-o (35).

Gazdele și-au arătat colții un minut mai târziu, când Jozic a căutat colțul lung cu un șut din marginea careului mare, lateral dreapta, dar Roșca a respins în lateral, astfel că prima repriză s-a încheiat cu scor alb pe tabelă.

Casian Soare a deblocat tabela de la Târgu Jiu

Tabela a fost deblocată în sfârșit la 7 minute de la reluare, tot în urma unui corner executat de Panos. Geantă a respins greu de pe capul lui Pop, mingea a ajuns la Casian Soare, care a șutat, de la 12-13 metri, cu pământul, Rodri Hernando și Pop s-au ferit și balonul s-a scurs în plasă, pe lângă bară.

Monea și-a menținut echipa în avantaj, respingând în corner șa șutul din unghi al lui Gîrbiță (57).

Șelimbărenii își puteau dubla avantajul în minutul 62, când Monea a băgat mingea în centru, pentru Soare, care i-a trimis lui Rodri Hernando, aflat în poziție de singur-singurel cu Geantă, dar Moisie a reușit să-i încurce planurile.

Ibericul n-a fost mai inspirat nici șase minute mai târziu, când a trimis mult alături, iar Alexandru pop a preluat prea larg, în interiorul careului mingea recepționată de la Mitrea și a ratat ocazia de a face 2-0 (69).

Nici Natea n-a avut mai mult noroc, reluând alături, cu capul, din centrarea lui Panos de la colțul terenului (73).

Treptat, gorjenii au mărut presiunea la poarta lui Roșca, în încercarea de a salva măcar un punct, dar goalkeeperul Șelimbărului i s-a opus șutului lui Jozic, cu pământul, de la 18 metri (89), apoi Mrsulja a pus latul prea moale, din centrul careului, mingea scurgându-se pe lângă bară (90).

Raul Rotund, pasă de gol și gol în numai 3 minute

”Călăreții roșii” și-au securizat victoria în prelungiri, când au mai punctat de două ori, în prim-plan fiind Rotund și Visic, jucători intrați de puțin timp pe teren.

Mai întâi i-a pasat decisiv lui Visic, care a punctat din interiorul careului cu un șut în cros, la colțul lung (90+2), apoi Raul Rotund a fructificat la capătul unei pătrunderi pe stânga, reluând la colțul lung, fără speranțe pentru Geantă (90+4).

  • Cu acest succes din etapa a 16-a, CSC Șelimbăr acumulează 35 de puncte și revine pe locul 1, la un punct peste Corvinul și Unirea Slobozia, ambele cu 34 de puncte. Viitorul Pandurii este pe locul 8, cu 23 de puncte, și mai poate pica o poziție până la finalul etapei.

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – CSC ȘELIMBĂR 0-3

Casian Soare 53′, Stefan Visic 90+2′, Raul Rotund 90+4′

Viitorul Pandurii: Rob. Geantă – Jozic, Mrsulja (cpt.), Moisie (Toure 90+1′), Godja – Brînzan (Vulpe 80′), Tiihonen – Gîrbiță, Andreaș (Ed. Croitoru 58′), Dr. Popa (Nikpalj 58′) – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Lupescu – Nic. Geană, R. Cojocaru, Bîrzu, Acolatse
Antrenor: Călin Cojocaru

CSC Șelimbăr: Al. Roșca – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin – Monea (Visic 79′), C. Soare (Rotund 87′), Rodri Hernando (Gab. Deac 79′) – Al. D. Pop
Rezerve neutilizate: Aldescu – Ayine, R. Gherman, Drăgescu, Rob. Gliga, Ct. Alexe
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Municipal ”Constantina Diţă” (Târgu Jiu – Gorj). Arbitru central: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba). Arbitri asistenți: Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și Ioan Daniel Humiţa (Armeniş – Caraş Severin). Arbitru de rezervă: Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova). Observator arbitri: Zaharie Ciev (Timişoara). Delegat joc: Cristian Petrean (Hunedoara).

Foto: Radio Accent

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-csc-selimbar-e-derby-ul-de-clasament-al-etapei-16-a-ligii-2-19300702

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Ovidiu BOICA 25 Feb. 2024, 20:35 Liga 2
Pe aceeași temă