CSM Lugoj și Viitorul Pandurii, ”vedete” în Spania în urma transferului lui Njifakue! Cum prezintă Mundo Deportivo mutarea camerunezului la echipa din Liga 2

Marius ANGHEL 04 Sep. 2023, 18:42 Liga 2
CSM Lugoj și Viitorul Pandurii, ”vedete” în Spania în urma transferului lui Njifakue! Cum prezintă Mundo Deportivo mutarea camerunezului la echipa din Liga 2

Cel mai recent transfer realizat în această vară de clubul din Liga 2 Viitorul Pandurii Târgu Jiu a ajuns, după ce Liga2.ro a scris despre el și l-a făcut cunoscut, în atenția întregii prese din România, dar și a unei publicații sportive importantă din Spania, Mundo Deportivo.

Nu jucătorul achiziționat de echipa gorjeană a atras atenția, ci modalitatea prin care acesta a fost luat de la fosta sa echipă, CSM Lugoj, din Liga 4. S-a dat la schimb în locul său două containere.

Spaniolii scriu despre transferul lui Aziz Njoya Njifakue de la CSM Lugoj la Viitorul Pandurii Târgu Jiu ca fiind ”una dintre cele mai suprareale din istoria fotbalului, dacă nu chiar cea mai mare”.

Mundo Deportivo a scris despre modalitatea în care Aziz Njoya Njifakue a ajuns la Viitorul Pandurii!

Așa cum am informat de sâmbătă, camerunezul Aziz Njoya Njifakue (27 de ani) a semnat cu echipa din Liga 2 Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fiind luat de la formația din Liga 4 Timiș CSM Lugoj.

Mutarea a fost anunțată public mai întâi de timișeni, apoi de gorjeni. Clubul din Lugoj, întrebat de o suporteră a echipei despre suma de transfer, a dezvăluit că în schimbul jucătorului au fost primite ”două containere, pe care le vom folosi pe post de vestiare”.

Mundo Deportivo a citit știrea, putem spune chiar pe Liga2.ro, fiindcă site-ul nostru a precizat ”containere metalice”, așa cum le numesc și spaniolii, și scrie despre acest transfer.

Mutarea este prezentată de către publicația spaniolă drept ”una dintre cele mai suprareale din istoria fotbalului, dacă nu chiar cea mai mare”.

”Cea mai suprarealistă semnătură, din România

Atacantul camerunez Aziz Njoya Njifakue a fost achiziționat în schimbul a două containere.

Una dintre semnăturile de pe piața transferurilor care a fost realizată în ultimul moment urmează să devină, mai mult ca sigur, una dintre cele mai suprareale din istoria fotbalului, dacă nu chiar cea mai mare. Și s-a întâmplat în diviziile inferioare ale României cu Aziz Njoya Njifakue.

Atacantul camerunez în vârstă de 27 de ani a semnat pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu (D2) de la CSM Lugoj (D4). Totuși, în loc de transfer financiar, s-a produs o plată materială: mai exact două containere metalice mari.

Lugojul, clubul vânzătorului, a detaliat liniile generale ale acestei operațiuni pe rețelele de socializare. «Clubul a primit două containere pe care le vom folosi ca vestiare. Este cel mai bine pentru toată lumea. Clubul a pierdut pe o parte, dar a câștigat pe cealaltă.» O satisfacție împărtășită de Viitorul Pandurii, bucuros că a semnat un atacant care a marcat 44 de goluri în sezonul trecut”, a scris Mundo Deportivo.

Debut cu asist la Viitorul Pandurii pentru Aziz Njoya Njifakue

Prezentat vineri, Aziz Njoya Njifakue și-a făcut debutul la Viitorul Pandurii o zi mai târziu, sâmbătă, când echipa gorjeană a evoluat pe teren propriu, pe stadionul Municipal ”Constantina Diţă” din Târgu Jiu, cu FK Miercurea Ciuc (scor 1-1), în etapa a 5-a a Ligii 2.

Africanul a început meciul cu ciucanii ca rezervă și a fost introdus de Călin Cojocaru la debutul părții secunde, în minutul 46, în locul lui Dragoș Popa, un atacant de 20 de ani.

Njifakue nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a se remarca și a-și arăta calitățile.

Condusă din prima repriză și rămasă în inferioritate numerică din minutul 72, când alt african, Charles Acolatse, a faultat și a primit cartonașul roșu, Viitorul Pandurii a egalat și cu ajutorul nou-venitului.

Njifakue a primit mingea în fața careului, a șutat puternic pe jos, cu dreptul, la colțul lung, portarul Mate Simon a respins în față, iar Alex Gîrbiță a marcat din apropiere, aducând egalarea în minutul 85. Înainte de gol, Njifakue a fost aproape să înscrie. În minutul 78 a șutat din zona centrală, cu piciorul stâng, însă nu l-a învins pe goalkeeperul ciucanilor.

Foto: CSM ”Vulturii” Lugoj și Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-remiza-cu-viitorul-pandurii-scor-1-1-19283768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-1-1-cu-fk-miercurea-ciuc-in-etapa-a-5-a-de-liga-2-19283716

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-doua-containere-pentru-un-jucator-de-fotbal-19283538

Marius ANGHEL 04 Sep. 2023, 18:42 Liga 2
Pe aceeași temă