Daniel Oprița n-a mai rezistat și și-a făcut praf jucătorii după eșecul contra CSM Reșița: ”Nu au rușine, nu au caracter. Au venit să-și bată joc de emblema clubului, de suporteri, de toată lumea”

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2024, 17:32 Liga 2
Daniel Oprița n-a mai rezistat și și-a făcut praf jucătorii după eșecul contra CSM Reșița: ”Nu au rușine, nu au caracter. Au venit să-și bată joc de emblema clubului, de suporteri, de toată lumea”

Daniel Oprița a pus ”tunul” pe jucătorii Stelei după eșecul contra CSM Reșița, din etapa a 16-a de Liga 2, scor 1-3. Antrenorul a caracterizat în cuvinte dure modul în care s-au prezentat și și-a cerut scuze în numele lor față de cele câteva sute de suporteri venite din București.

Nu este prima dată când Oprița își expune public nemulțumirile față de fotbaliști, iar acest lucru l-a făcut și la finalul întâlnirii de la Reșița.

Atac dur al lui Daniel Oprița la adresa jucătorilor Stelei

Steaua a fost condusă, dar a egalat până la pauză. A marcat pentru 1-0 Sergiu Rimovecz, în minutul 20, dar Nacho Heras a restabilit egalitatea în minutul 34. După pauză, victoria pentru formația lui Flavius Stoican a fost adusă de Marian Drăghiceanu, care a făcut dubla în minutele 48 și 50.

Daniel Oprița a declarat că jucătorii nu merită să poarte tricoul Stelei la cum au jucat sâmbătă, în prima etapă din 2024, spunând despre ei că au făcut echipa de râs.

Doar doi-trei jucători s-au ridicat la un nivel cât de cât apropiat de ce își dorește Daniel Oprița, în rest toți au fost băgați în aceeași categorie de antrenorul care pare că și-a luat gândul de la calificarea în play-off-ul Ligii 2.

Victorie meritată a Reșiței, chiar dacă aș fi avut de contestat anumite faze, dar e greu, la scorul ăsta și la ce am jucat noi, să mai mă leg de arbitraj. Deși au fost două faze, un penalty în prima repriză și faza de la primul gol. Vă spun lucrurile acestea nu pe ca o scuză, că n-avem nicio scuză la cum ne-am prezentat astăzi.

Dezastru, jalnic, rușinos pentru ei (n.r. – pentru jucători), nu vreau să-i numesc Steaua, pentru că noi nu suntem Steaua la ce am jucat astăzi. Doar cei care au venit să ne susţină în tribună trebuie să fie Steaua, jucătorii, nu. E o rușine ce au făcut. E o rușine la cum au venit la meci. Cam toți (n.r. – jucătorii), nu pot să… doi-trei dacă pot să evidențiez, în rest, nu pot să spun că noi suntem Steaua.

Ce facem în acest sezon, dacă nu au rușine față de oamenii ăștia care au venit atâția kilometru să îi susțină și să se uite pe tricouri că sunt fotbaliști la Steaua… . Să te prezinţi așa, să nu ai rușine, înseamnă că n-ai caracter. N-au caracter acești băieți care au venit să-și bată joc de emblema clubului, de suporteri, de toată lumea.

Îmi cer eu scuze în numele suporterilor. Efectiv, dacă te prezinţi aşa, înseamnă că nu vrei să joci pentru clubul acesta”, a spus Daniel Oprița, citat de Radio Reșița.

  • Steaua: Frănculescu – Drăghici, Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – Ceceri, Rober Sierra, Mancuso, Dav. Matei – Nacho Heras, Chipirliu
    Rezerve: H. Iancu – Dav. Maftei, Gab. Dumitru, Bărbulescu, Raicu, Chunchukov, Boiciuc, Pau Miguelez, Rz. Florea

Daniel Oprița se consideră și el vinovat: ”Eu i-am adus la Steaua”

Oprița a pasat o parte din vină și către el, pentru că a garantat pentru aducerea tuturor jucătorilor. Deși de fiecare dată încearcă să le rezolve problemele și să le ofere toate condițiile, fotbaliștii l-au dezamăgit aspru pe ”tehnician”.

A fost făcut de râs la el acasă, la Reșița, după cum a declarat într-o conferință în care s-a axat doar pe evidențierea nemulțumirilor față de echipă.

Băieții de la Reșița au arătat că își doresc foarte mult, ai noștri erau la plimbare. Cred că au venit în excursie la Reșița, asta pot să le spun, dar nu vreau să menajez pe nimeni. Toți au pretenții, dar e vina mea, eu i-am adus. Eu le spun lor, încerc să mă zbat pentru ei, sunt genul acela de antrenor, de om, să le pun la dispoziție tot ce trebuie.

M-au tratat cum m-au tratat chiar aici, la Reșița, unde e casa mea, să mă facă de râs. Mie mi-e rușine, pentru că nu au scuză. Și-au bătut joc de mine, efectiv și-au bătut joc de mine, de staff, de suporteri.

Îmi cer scuze în numele lor. Nu știu ce decizie vor lua, dar eu aș pleca în locul lor. Dar aș vrea să stea ca să îi chinui eu pe ei, nu ei pe mine. Eu le-am oferit toate condițiile! Efectiv, la ceea ce am văzut azi, nu au vrut să joace pentru clubul ăsta!”, a mai punctat Daniel Oprița.

 

Steaua poate pica pe locul 10 la finalul etapei a 16-a de Liga 2

Steaua are obiectiv intrarea în play-off. A început anul pe locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 22 puncte acumulate în 15 partide, la un punct de poziția a 6-a, pe care se situa Viitorul Pandurii. Acum, în urma eșecului de la Reșița, a căzut pe locul 9, la trei puncte de locul 6.

Însă, poate termina runda pe locul 10 în cazul în care FK Miercurea Ciuc va învinge Campionii FC Argeș. În runda următoare, Steaua va primi vizita formației Viitorul Pandurii.

Foto: Zoli Bagosi (Radio Reșița) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ouadie-salhi-s-a-accidentat-in-meciul-csc-dumbravita-unirea-slobozia-19300615

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sperante-la-play-off-pentru-csm-resita-dupa-victoria-cu-steaua-19300564

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-pierdut-la-scor-de-neprezentare-meciul-cu-corvinul-19300562

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-e-tot-mai-aproape-de-play-off-19300542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2024, 17:32 Liga 2
Pe aceeași temă