Viitorul Pandurii a oficializat despărțirea de cinci jucători. Ultimii trei plecați, fiindcă situația a doi dintre ei era deja știută

Marius ANGHEL 02 Jun. 2023, 10:45 Liga 2
Viitorul Pandurii a oficializat despărțirea de cinci jucători. Ultimii trei plecați, fiindcă situația a doi dintre ei era deja știută

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a anunțat în ultima zi a lunii mai cinci despărțiri de jucători. Soarta unuia dintre ei era deja scrisă încă de la începutul anului, iar despre altul Liga2.ro a scris în exclusivitate de la începutul lunii mai că și-a reziliat mai devreme contractul care urma să îi expire în data de 30 iunie.

Florin Răsdan, Gabriel Dodoi, Paulian Banu, Valeryi Stepanenko și Alexandru Raicea sunt cei cinci jucători pe care clubul gorjean i-a anunțat plecați.

Plecările lui Florin Răsdan și Gabriel Dodoi de la Viitorul Pandurii erau știute

Așa cum spuneam, mijlocașul Florin Răsdan (28 de ani), adus la început sezonului, a semnat încă din iarnă, în primele zile ale acestui an, din postura de jucător aflat în ultimele șase luni de contract, cu CSM Slatina, astfel că despărțirea de el nu este nicio surpriză. Nici plecarea atacantului Gabriel Dodoi (24 de ani) nu este o noutate, Liga2.ro anunțând de la începutul lunii mai că jucătorul și-a reziliat mai devreme contractul scadent la 30 iunie.

Răsdan a fost utilizat în 19 jocuri și a marcat 2 goluri, iar în unele jocuri a purtat banderola de căpitan. Dodoi a evoluat în 23 de partide și a înscris 3 goluri. El a mai evoluat la echipă și în sezonul trecut, în care a prins tot 23 de jocuri și a înscris 6 goluri.

  • Dogoi, Alin Țegle și Alexandru Dulca au fost excluși din lot o scurtă perioadă de timp spre final de sezon, după greva jucătorilor dinaintea meciului de la Dumbrăvița. Și cei doi din urmă sunt la final de contract cu clubul gorjean.

Banu, Stepanenko și Raicea nu mai continuă nici ei cu Viitorul Pandurii

Mijlocașul Paulian Banu (22 de ani) a fost achiziționat la începutul sezonului, venit odată cu antrenorul Florin Stîngă, și a fost utilizat în 9 jocuri (218 minute).

Fundașul ucrainean Valeryi Stepanenko (24 de ani) a semnat cu echipa din Târgu Jiu în februarie 2023, iar din cele 9 jocuri ale primei echipe a evoluat în 7, timp de 343 de minute. A fost utilizat inclusiv în Liga 3, la echipa secundă.

Stepanenko rămăsese singurul străin din lot și se afla și el la final de contract. Liga2.ro a scris în exclusivitate, în data de 11 mai, că francezii Charles Acolatse (28 de ani) și Philippe Nsiah (28 de ani) s-au despărțit de Viitorul Pandurii. Clubul încă nu a anunțat oficial plecarea acestora.

În fine, mijlocașul Alexandru Raicea (26 de ani) era la Viitorul Pandurii din ianuarie 2023. În cele nouă jocuri din acest an a prins 7, doar 178 de minute, fiind doar o dată a intrat ca titular și a și fost înlocuit în respectivul meci. Raicea a început sezonul la CS Comunal Șelimbăr, pentru care a evoluat în prima parte a campionatului în 11 jocuri și a înscris un gol.

Comunicatul echipei Viitorul Pandurii privind despărțirea de cei cinci jucători:

”Viitorul Pandurii s-a despărțit de Florin Răsdan, Gabriel Dodoi, Paulian Banu, Valeryi Stepanenko și Alex Raicea.

Florin Răsdan a venit în vară anului trecut la Târgu Jiu , fiind un jucător de bază pentru echipa noastră în acest sezon , un adevărat lider și un luptător. Acesta a strâns 21 de partide pentru Viitorul , marcând de 3 ori și oferind patru pase decisive.

Gabriel Dodoi s-a alăturat echipei noastre în vara lui 2021, și a evoluat constant pentru echipa noastră , fiind unul din principalii marcatori ai Viitorului, cu 8 goluri și 5 pase decisive în peste 45 de partide.

Paulian Banu a sosit la Viitorul în vara lui 2022, alături de Florin Stîngă. Mijlocașul de 22 de ani a evoluat în 10 partide pentru echipa noastră.

Valeryi Stepanenko a venit în iarnă la Târgu Jiu. Fundașul central ucrainean are 8 partide în tricoul Viitorului , plus încă trei pentru echipa secundă.

Alex Raicea se va întoarce la FC U Craiova 1948 , împrumutul acestuia expirând la finalul sezonului. Alex a evoluat în 7 partide pentru Viitorul , plus încă alte două jocuri și două goluri pentru echipa secundă.

Le suntem recunoscători celor cinci pentru devotamentul și munca depusă la Târgu Jiu , și le dorim mult succes în continuare!”

Echipa din Târgu Jiu a încheiat sezonul de Liga 2 pe locul 4 în Grupa B a play-out-ului, cu 32 de puncte, salvându-se și la finalul acestei ediții de campionat de la retrogradare, cu toate că și de această dată a începutul cu gândul de a evolua în play-off.

Marius ANGHEL 02 Jun. 2023, 10:45 Liga 2
Pe aceeași temă