VIDEO | Steaua și SCM Gloria Buzău au remizat într-un amical în care ”militarii” au condus de două ori. Ilie Stan, încântat de revenirea în Ghencea

Steaua și SCM Gloria Buzău, liderul Seriei a 4-a a Ligii 3, respectiv ocupanta locului 10 în Liga 2, au remizat la scorul de 2-2 astăzi, 11 februarie, într-un amical disputat pe unul dintre terenuluile Complexului Sportiv din Ghencea.

Steaua a condus de două ori în amicalul cu Buzăul

Steliștii antrenați de Daniel Oprița au deschis scorul după 14 minute de joc, prin atacantul Remus Chipirliu, fost înainte chiar la echipa din Crâng. Cristian Ciobanu a marcat din nou într-un meci amical pentru SCM Gloria și a stabilit egalitatea în Ghencea în minutul 25, însă la faza imediat următoare, în minutul 26, Alexandru Zaharia a punctat din nou pentru gazde. Până la pauză, Iulian Roșu (foto principal), jucător crescut chiar în Ghencea, la actualul club FCSB, a restabilit egalitate în minutul 37.

Ulterior, în ciuda ocaziilor create la cele două porți, nici echipa lui Oprița, nici cea a lui Ilie Stan nu au mai marcat, astfel că partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

Steaua: Ștefan Mușat – George Călințaru, Ovidiu Morariu, Antonio Vlad, Adrian Ilie – Alexandru Zaharia, Mădălin Mihăescu, Liviu Băjenaru, Emilian Pacionel – Remus Chipirliu, Dragoș Huiban
Rezerve: Raul Bălbărău – Vlad Nițu, Sergiu Bactăr, Robert Neacșu, Nicușor Craiu, Rareș Enceanu, Florin Răsdan, Dragoș Nicolae, Philippe Nsiah, Cezar Mihalache
Antrenor: Daniel Oprița

SCM Gloria Buzău: Relu Stoian – Sergiu Pîrvulescu, Sebastian Ghinga, Călin Toma, Gabriel Nedelea – Cristian Balgiu, Paul Paţurcă, Iulian Roșu, Gheorghe Andronic – Cristian Ciobanu, Maxim Iurcu
Rezerve: Adrian Chică Roșă, Gheorghe Anton, Cosmin Tucaliuc, Daniel Vîrtej
Antrenor: Ilie Stan




Daniel Oprița: ”Sunt mulțumit că am reușit să scoatem acest rezultat”

După jocul amical, Daniel Oprița s-a arătat mulțumit de remiza cu echipa din Liga 2, despre care a spus că se află într-o stare de pregătire fizică mai bună.

”Am jucat contra unei echipe care ne-a dominat, mă așteptam la lucrul ăsta. Am vorbit și cu băieții, noi nu suntem în perioada în care sunt ei, mai au o săptămână și încep campionatul, au alt ritm, altă prospețime. Sunt mulțumit că am reușit să scoatem acest rezultat, 2-2. Au avut o atitudine bună, dar a fost greu, pentru că oboseala a fost mare. Am făcut câte două antrenamente grele și sunt mulțumit că am reușit să ducem cantonamentul cu bine până la capăt, pentru că nu a fost ușor. Iar astăzi, într-un meci cu o echipă bună și cu această oboseală, să ieșim neînvinși mă bucură.

Sunt mulți jucători de Liga 1 și Liga 2 la noi, au experiență. Bine, sunt și jocuri amicale, presiunea nu e așa mare ca la un meci oficial. Chiar dacă e Liga 3, oricâtă experiență ai avea, presiunea apasă și pe ei acest obiectiv, pentru că sunt la un club mare și nu trebuie să facem pași greșiți. Eu știu ce înseamnă, și eu am emoții la orice meci”, a spus Daniel Oprița.

Ilie Stan: ”Am trăit clipe frumoase aici”

De partea cealaltă, Ilie Stan, revenit în Ghencea, unde a jucat în tinerețe, dar unde a și antrenat, a simțit emoție când a călcat pe aleile Complexului Sportiv Steaua și a fost pus pe glume. Despre amical a spus că a fost încântat că Steaua a acceptat să joace cu echipa sa.

”Normal că a fost o revenire emoționantă, pentru faptul că am trăit clipe frumoase aici, poate cele mai frumoase atât ca jucător cât și ca antrenor. Cu atât mai mult m-am bucurat că Oprița și cu echipa lui au acceptat să facem acest joc amical, pe un teren bun. Îmi aduc aminte, când făceam antrenamente aici era un noroi incredibil. Acum, s-au schimbat multe, avem terenuri, dar nu prea avem fotbaliști, asta sub formă de glumă.

În viață nu poți să îi mulțumești pe toți, indiferent de situație. Dar m-aș bucura ca CSA să promoveze în Liga 2, nu numai la Liga 2, și sunt sigur că dacă se vor da drumul la stadioane, cel puțin aici, dacă vor juca meciurile de baraj în Ghencea, sunt convins că vor fi 30 de mii de suporteri și cred că au nevoie de acești suporteri”, a spus Ilie Stan.

SCM Gloria Buzău și Steaua, la primul egal în amicalele din 2021

În precedentele amicale disputate de SCM Gloria Buzău în 2021, echipa lui Ilie Stan a înregistrat următoarele rezultate: 3-1 cu CSM Râmnicu Sărat (Liga 3), 1-0 cu SC Oțelul Galați (Liga 3), 6-0 cu Astra 2 (Liga 3), 2-1 cu Dacia Unirea Brăila (Liga 3), 2-1 cu Foresta Suceava (Liga 3) și 2-3 cu CS Afumați (Liga 3). Acest joc din urmă a avut loc ieri, pe terenul din Cernica (Ilfov), iar pentru buzoieni a înscris ambele goluri Adrian Chică Roșă, în minutele 48 și 65, după ce liderul Seriei a 3-a a Ligii 3 a avut 2-0 la pauză.

Pentru Steaua, acesta a fost al treilea meci amical disputat în această perioadă de pregătire, după ce a trecut cu 4-1 de Universitatea Cluj (Liga 2) și cu 4-3 de Sporting Roșiori. Următoarea partidă de verificare va avea loc în data de 17 februarie, cu Vedița Colonești.

Înregistrarea amicalului Steaua – SCM Gloria Buzău 2-2:

https://www.youtube.com/watch?v=e5abLClR5eo&fbclid=IwAR23IDZ_bhWlXesOiNlbLTy6cDVhDRhATqmChPvEuylmxpJn_e40adOEZLE

Foto: Carmen Mandiș și SCM Gloria Buzău
Video: Steaua TV

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/daniel-oprita-si-ilie-stan-revedere-in-amicalul-csa-steaua-gloria-buzau-19202674

Pe aceeași temă