Steaua și-a încheiat stagiul din Bulgaria cu o victorie cu ciprioții de la Akritas. Golurile ”militarilor”, marcate de aniversatul zilei: Bogdan Chipirliu

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Jul. 2022, 14:19 Liga 2
Steaua și-a încheiat stagiul din Bulgaria cu o victorie cu ciprioții de la Akritas. Golurile ”militarilor”, marcate de aniversatul zilei: Bogdan Chipirliu

Steaua și-a încheiat seria meciurilor amicale din cantonamentul din Bulgaria cu o victorie, scor 2-1 cu formația cipriotă Akritas Chlorakas, o nou-promovată în prima ligă pe care duminica trecută o invinsese și Poli Iași tot cu 2-1.

Echipa antrenată de Daniel Oprița a încheiat jocurile de pregătire de pe pământ bulgăresc, la Bansko, cu trei victorii și o remiză. Astăzi, 22 iulie, Steaua se întoarce acasă din cantonament, până la startul noului sezon de Liga 2 rămânând două săptămâni.

Bogdan Chipirliu i-a adus victoria Stelei în amicalul cu Akritas Chlorakas

Cele două goluri marcate de Steaua în acest joc i-au aparținut lui Bogdan Chipirliu, care chiar în ziua meciului a împlinit vârsta de 30 de ani.

Primul gol a pornit după ce Chipirliu a pătruns în careu și i-a pasat lui Trică, iar acesta a șutat în bara din dreapta, mingea a ricoșat tot în dreapta, de unde s-a tras la poartă, goalkeeperul a respins în stânga careului, iar acolo a apărut Corbu, care a preluat și a fost agățat de un adversar. În minutul 23, Bogdan Chipirliu a deschis scorul din penalty-ul rezultat, cu un șut pe jos, în stânga, cu portarul sărit în partea opusă.

A doua reușită a venit în minutul 39, atunci când Adrian Popa a centrat pe bara a doua dintr-un corner din stânga, Walace s-a încurcat cu Trică, însă mingea a ricoșat din primul la Bogdan Chipirliu, iar acesta a reluat cu dreptul, din voleu, din 4 metri lateral dreapta spre colțul lung.

Akritas a marcat golul ei în minutul 73, când decarul a primit o minge la 20 de metri, și-a ridiculizat cu fentele sale cei trei adversari din față și a șutat cu lob din 17 metri central, aproape pe centrul porții, profitând de faptul că David Dincă era ușor ieșit în față.

Daniel Oprița a început amicalul cu Akritas Chlorakas cu următorul ”11”: H. Iancu – Corbu, Walace, Gugu, St. Drăghici – Ad. Popa, Balgiu, Bodişteanu – Chunchukov, Chipirliu, A. Trică.
Rezerve au fost: Dincă – Calestru, Ad. Ilie, Erhan, Ius. Răducan, Măd. Mihăescu, Blaga, Al. Sima, D. Oroian, T. Marin, Șt. Pacionel, Em. Pacionel, Dr. Nicolae și Enceanu.

Steaua a înregistrat trei victorii și un egal în amicalele din Bulgaria

Steaua a mai disputat în această perioadă de pregătire de vară două partide test în țară, cu Campionii FC Argeș (scor 1-0) și Farul Constanța (scor 1-1), iar în stagiul din Bulgaria le-a mai întâlnit pe FK Makedonija GjP (scor 3-2, prima ligă a Macedoniei de Nord), CSKA 1948 Sofia II (scor 3-0, liga secundă Bulgaria) și FK Bregalnica Stip (scor 0-0, primă ligă a Macedoniei de Nord).

A doua zi după jocul cu Akritas, Steaua își încheie cantonamentul din Bulgaria și revine în față, unde mai are stabilit un joc test cu CSM Jiul Petroșani, în Ghencea, în data de 27 iulie. Și pentru data de 30 iulie se dorește a se disputa un amical.

 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Jul. 2022, 14:19 Liga 2
Pe aceeași temă