Ripensia merge cu 23 de jucători în cantonament la Hațeg, dintre care doar doi portari

Anda DELIU 13 Jul. 2022, 18:36 Liga 2
Ripensia merge cu 23 de jucători în cantonament la Hațeg, dintre care doar doi portari

În această după-amiază, după un antrenament la Timișoara, Ripensia a plecat spre Hațeg, unde va sta în cantonament până la 22 iulie.

Din lot fac parte 23 de jucători și asta indică și faptul că sunt noi nume la care se va renunța.

Trei jucători de la Ripensia cu situație neclară

Mădălin Sturzu nu e luat în cantonament din cauza acidentării. De asemenea, nu au plecat spre Hațeg nici portarul Ionuț Rus, care aparține de CFR Cluj și nu e cert unde va continua, dar nici mijlocașul Ion Vasluian și atacantul Claudiu Matiș.

Vasluian aparține de Ripensia, dar a fost împrumutat la CSM Reșița în sezonul trecut de Liga 3. Matiș, adus în februarie chiar de la CSM Reșița, a dat un randament slab în primavară.

Se caută variante ca cei doi să fie împrumutați.

Noutatea e Vlad Chera, practic, o revenire la Ripensia pentru mijlocașul stânga de 22 de ani ce aparține de Farul și a mai jucat și la Reșița, în orașul natal.

Lotul de jucători al Ripensiei, cu are merge în cantonament la Hațeg:

portari: Ștefan Dobre, Paul Toroc;
fundași: Claudiu Zamfirescu, Răzvan Morariu, Darius Țieranu, Rareș Butnărașu, Harald Fridrich, Nenad Lalic, Cosmin Gladun, Andrei Macrițchii;
mijlocași: Robert Stoica, Luca Szimionaș, Răzvan Mogoș, Gabriel Stoi, Tudor Călin, Raul Vidrăsan, Mihai Ene;
mijlocași laterali/atacanți: Ianis Mihart, Alexandru Piftor, Cristian Gavra, Ioan Vermeșan, Zoran Mitrov, Vlad Chera (2000, ex-Viitorul Constanța II, Ripensia Timișoara, CSM Reșița)

Ripensia are staff complet, cu antrenorii Roberto Ivan, Iulian Muntean și Călin Mada, plus antrenorul cu portarii Călin Frunză și preparatorul fizic Mircea Moldovan.

Echipa va juca joi cu Corvinul Hunedoara, sâmbătă cu CSM Deva, iar în 20 iulie cu CS Comunal Șelimbăr. După revenriea din cantonament mai urmează un amical cu CSC Dumbrăvița și se caută adversar pentru 30 iulie.

  • Ripensia a anunțat în această vară ca noi achizii doar doi jucători, pe Claudiu Zamfirescu, ultima dată la Metalul Buzău (Liga 3), și pe Răzvan Mogoș, fost la Corvinul Hunedoara.

Ripensia, locul 12 pe țară la clasificarea academiilor

În clasificarea academiilor de juniori făcută de FRF, Ripensia este vara aceasta pe locul 12 din totalul de 50, cu 83,1 puncte, față de 78,30 câte a avut anul trecut.

”Este un nou pas înainte pe care-l facem în proiectul nostru, acela de a construi un club care să reprezinte cu mândrie Timișoara în fotbalul românesc. Suntem mulțumiți că eforturile noastre încep să dea roade și sperăm că alături de noi, Ripensia, dar și alături de celelalte cluburi locale care mizează în special pe centrele juvenile, vor veni și autoritățle locale, în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii și susținerea copiilor și juniorilor”, spune patronul Dumitru Mihu.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-relanseaza-o-carte-despre-istoria-sa-cu-un-capitol-nou-despre-ultimul-deceniu-se-implinesc-10-ani-de-la-reinfiintarea-multiplului-club-campion-in-perioada-interbelica-19237237

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-100-fotbalisti-straini-au-jucat-in-liga-2-in-sezonul-2021-2022-patru-au-evoluat-pentru-cate-doua-echipe-cei-mai-multi-a-utilizat-fk-miercurea-ciuc-iar-un-club-nu-a-avut-niciunul-53-di-19237190

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-condus-in-amicalul-cu-uta-insa-aradenii-s-au-impus-in-ultimul-test-inainte-de-startul-noului-sezon-de-prima-liga-suporterii-au-ironizat-jocul-cu-timisorenii-miuta-n-cartier-19236947

Anda DELIU 13 Jul. 2022, 18:36 Liga 2
Pe aceeași temă