VIDEO | Ripensia a protestat pe gazon împotriva faptului că CS Mioveni nu s-a prezentat la partida restantă. Dumitru Mihu: ”Se vede clar că a fost un scenariu”

Anda DELIU 02 Dec. 2020, 17:45 Liga 2

Ripensia s-a supărat foarte tare pentru că pierde cu 3-0 la ”masa verde” meciul cu CS Mioveni, amânat după ce timișorenii au fost focar de coronavirus și n-au putut juca inițial partida din etapa a 12-a a Ligii 2.

Miercuri, la ora la care trebuia să aibă loc restanța cu argeșenii, jucătorii Ripensiei au ieșit simbolic pe teren, iar conducerea acuză faptul că CS Mioveni a relatat intenționat de o anumită manieră situația DSP-ului astfel încât instituția să le interzică deplasarea în Banat. Din cauza a trei cazuri pozitive la COVID-19, CS Mioveni a avut interdiție de a face deplasare la Timișoara pentru această restanță, iar regulamentul FRF o dă învingătoare la ”masa verde”, pentru că prima dată meciul nu s-a jucat din cauza Ripensiei.

Dumitru Mihu: ”Eu nu am acuzat și nu o să acuz niciodată DSP-ul, pentru că ei își fac treaba” 

Președintele Dumitru Mihu spune că FRF e vinovată, iar DSP-urile sunt folosite de cluburi. Reamintim că CS Mioveni a anunțat că are trei cazuri, anonime, fără a preciza ce jucători sau dacă infectații sunt jucători.

”Noi ne-am prezentat să disputăm acest meci. Din păcate, știm cu toții ce s-a întâmplat. Trăiesc un sentiment de revoltă, un sentiment de dezamăgire pentru faptul că munca noastră, a băieților care se pregătesc șase zile în fiecare sătpămână, munca celorlați care suntem în jurul echipei, care facem eforturi foarte mari fizice, fianciare și de multe alte feluri nu este apreciată. În loc să culgem rezulatele acestei munci, ele sunt distribuite în alte părți.

Dezamăgirea mea vine din faptul că există autorități care ar putea să ia măsuri și care nu o fac. Eu nu am acuzat și nu o să acuz niciodată DSP-ul, pentru că ei își fac treaba. Sunt niște vremuri foarte grele, ei își fac datoria cum pot, cu ceea ce au. Eu cred că DSP-ul este manipulat și cred că DSP-ul este victima unor oameni care conduc cluburile din România, fără caracter și fără coloana vertebrală. Cred că acolo este problema.

Problema este la calitatea unor oameni care sunt implicați în fotbalul românesc, și în special în fotbalul de Liga 2. DSP-ul nu se deplasează la o echipă. Mergi la DSP și spui că ai 3-4 cazuri, ei îți spun să iei măsurile care sunt legale și care sunt normale. Pe noi la Cupă nu ne-au închis, pentru că noi am fost la ei cu o zi înainte, s-a făcut ancheta, le-am spus care e situația. Noi am vrut să jucăm, nu să ne eschivăm de acest lucru. Contează foarte mult modul în care este pusă problema și contează scenariul pe care îl construiești în prealabil.

Aici se vede foarte clar că a fost un scenariu și se vede foarte clar intenția celor care ar fi trebuit să fie astăzi pe teren și nu sunt. E convingerea mea, nu am probe. Nu vreau să vorbesc cu domnul Pelici (n.r. – Alexandru Pelici, antrenorul echipei CS Mioveni, fostul antrenor al Ripensiei) și cu nimeni. Până la urmă, nu poți să dai vina pe președinții de cluburi. Ei speculează, într-un mod total lipsit de fair-play o lacună legislativă. Este ca și când cineva îți bagă mână în buzunar și îți spune că aveai mâna în buzunar”, a declarat Mihu, finanțatorul și președintele clubului Ripensia.

Ripensiștii nu sunt hotărâți dacă să conteste decizia comisiei

Ripenștii nu sunt hotărâți dacă să facă o contestație pentru meciul pe care îl vor pierde cu 3-0.

”O să studiem. O să vorbesc cu juriștii cu care colaborăm. Pe mine mă dezamăgește lipsa de reacție a oamenilor din federație, care, e adevărat, în alte condiții au impus aceste reguli. Numai că regulile s-au schimbat. Când s-au stabilit aceste reguli se punea problema de a pedepsi un club care nu își ia suficiente măsuri. Astăzi nu mai putem discuta despre culpă în acest mediu unde putem să ne infectăm la orice colț și peste tot este virusul. Am observat o apatie și o tăcere complice din partea multor cluburi de Liga 2”, a mai spus Mihu.

  • În acest sezon de Liga 2, alte două meciuri au fost decise la ”masa verde” din aceeași cauză ca cea întâlnită acum la Ripensia – CS Mioveni. Este vorba despre Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii 0-3 și Unirea Slobozia – CSM Slatina 0-3, în care gazdele nu au putut juca la programarea inițială din cauza cazurilor de COVID-19, iar la reprogramare nu au putut evolua formațiile oaspete, care au și fost declasate de Comisia de Disciplină și Etică a FRF câștigătoare la ”masa verde”. Alte cinci jocuri din acest sezon de Liga 3 au avut aceeași soartă.
  • Tot miercuri, 2 decembrie, dar de la ora 16:45, trebuia să aibă loc și restanța ”U” Cluj – Farul, însă nici aceasta nu a avut loc, fiindcă constănțenii au anunțat șase cazuri de COVID-19 și faptul că DSP nu le permite să facă deplasarea.

Alexandru Popovici spune că echipele nu sunt de bună-credință

Căpitanul Ripensie, Alexandru Popovici, spune că regula cu o singură amânare e greșită.

”Facem tot ce ține de noi și tot ce putem ca să scoatem în evidență această nedreptate. E trist că am ajuns să se decidă punctele pe teren. Nu am vorbit cu domnul Pelici. Nu este treaba noastră ce se întâmplă la ei. Din punctul meu de vedere, legile nu sunt făcute corect, pentru că probabil federația când a făcut aceste reguli s-a gândit că echipele sunt de bună credință. În România este greu ca echipele să fie de bună-credință.

Nu cred că trebuiau să facă astfel de reguli. Nu pot să comentez, nu pot să fac eu anchetă cine e bolnav la ei, dacă au urcat în autocar. Eu astăzi am venit la teren cu gândul de a juca, de a câștiga. Venim după o perioadă grea. Eu vin după o lună și jumătate în care nu am jucat. Colegii mei au stat în carantină așteptând să iasă și să joace pe teren.

Noi astăzi ne-am prezentat, dar, din păcate, nu avem cu cine juca. Speram că vine Mioveni la noi acasă și vom câștiga. Din păcate, am pierdut 3-0. Sper că nu e decizia finală și se vor găsi soluții”, a spus Popovici.

Meciuri amânate = cariere distruse?

Fotbalistul timișorean a și dramatizat foarte tare situația, ca și cum un meci în minus ar distruge cariere de fotbaliști.

”Să nu vrei să joci fotbal? Chiar dacă faci o deplasare lungă, să nu vrei să te bucuri de fotbal, mie mi se pare inadmisibil. Sunt tineri și acceptă așa.. Pot să hotărască soarta unor jucători. Dar aici sunt în joc cariere fotbalistice. N-am mai jucat de o lună și jumătate, de o lună. Noi avem jucători de 17-18-19-20 de ani, vor să joace meci de meci, să semonstreze și să meargă în Liga 1 ori cu acest club, ori separat? Ce facem cu ei dacă nu îi lăsăm să joace fotbal”, a mai spus Popovici. Ripensia a jucat duminică un meci oficial, în Cupa României, cu Astra, pe care l-a pierdut cu 5-1 pe teren propriu.

Popovici crede că următoarea restanță, cu ”U” Cluj, se va juca pe teren. ”Sunt oameni mult prea importanți acolo și echipă mult prea mare ca să facă astfel de jocuri și nu cred că Universitatea Cluj își va permite. Să-ți mânjești un nume mare din România printr-o asemenea manieră…”, a mai spus jucătorul.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto
Video: Ripensia UVT

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-u-cluj-se-prezinta-la-meciul-cu-farul-motivele-care-ii-fac-pe-ardeleni-sa-creada-ca-totul-a-fost-planuit-si-raspunsul-incredibil-primit-de-la-dsp-e-1-decembrie-19160960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-se-prezinta-la-stadion-si-intra-pe-teren-la-ora-la-care-trebuia-sa-joace-restanta-cu-cs-mioveni-anulata-din-cauza-argesenilor-care-urmeaza-sa-castige-la-masa-verde-19160937

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-e-revoltata-ca-meciurile-din-liga-2-nu-se-mai-disputa-toate-pe-teren-si-da-in-dsp-si-frf-comunicatul-clubului-dupa-ce-restanta-cu-cs-mioveni-nu-se-mai-joaca-de-ziua-nationala-ii-ur-19160831

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-reactia-lui-cosmin-petruescu-dupa-ce-cs-mioveni-a-anuntat-ca-nu-poate-juca-restanta-cu-ripensia-iar-timisorenii-vor-pierde-la-masa-verde-19160746

https://liga2.prosport.ro/seria-1/surpriza-nici-restanta-ripensia-cs-mioveni-nu-se-mai-disputa-argesenii-au-doar-trei-cazuri-de-covid-19-nu-fac-deplasarea-la-timisoara-si-vor-castiga-la-masa-verde-19160723

Anda DELIU 02 Dec. 2020, 17:45 Liga 2
Pe aceeași temă