Dunărea Călărași face cantonamentul în același loc cu Petrolul. Al treilea transfer perfectat este un jucător care a fost titular în sezonul promovării în Liga 1, iar următoarea țintă e din lotul ”găzarilor”

Marius ANGHEL 18 Jan. 2021, 20:54 Liga 2
Dunărea Călărași face cantonamentul în același loc cu Petrolul. Al treilea transfer perfectat este un jucător care a fost titular în sezonul promovării în Liga 1, iar următoarea țintă e din lotul ”găzarilor”

La fel ca mai multe echipe din Liga 2, și Dunărea Călărași a început de astăzi cantonamentul de iarnă. În perioada 18-30 ianuarie 2021, trupa condusă de Cristian Pustai se va antrena la Tărlungeni, acolo unde se pregătește de ieri și Petrolul. În lotul de 28 de jucători deplasați în județul Brașov se află și Cristian Pușcaș, mijlocaș care a promovat cu Dunărea în Liga 1 și care ultima dată a fost legitimat la Turris Oltul.

Dacă Petrolul se antrenează la Tărlungeni și stă cazată la Săcele, Dunărea Călărași se pregătește tot la baza sportivă a fostei divizionare secunde Unirea, însă și-a găsit unde stă stea tot în comuna brașoveană. Clubul din Bărăgan e cazată la Hotel Perla Ciucașului din Tărlungeni, scrie Arena Media.

Amicale cu Kids Tâmpa și Petrolul pentru Dunărea Călărași

De altfel, cele două echipe se vor întâlni și într-un meci amical. În data de 28 ianuarie, Petrolul și Dunărea Călărași vor avea test comun. Mai înainte însă, la 21 ianuarie, Dunărea disputa o partidă de pregătire cu echipa de Liga 3 ACS Kids Tâmpa Braşov (locul 10, ultimul, în Seria 5).

Cristian Pușcaș, al treilea transfer făcut în 2021 de echipa lui Pustai

Cât privește lotul deplasat, Dunărea Călărași are, pentru moment, trei noutăți: Bodo Kanda (ex Concordia Chiajna), Luca Tache (ex Dinamo U19) și Cristian Pușcaș (ex Turris Oltul).

Acesta din urmă, liber de contract după despărțirea de echipa din Turnu Măgurele, care se va retrage din Liga 2, a semnat un contract până la finalul sezonului, cu drept de prelungire, cu Dunărea Călărași, informează sursa citată mai sus.

Pușcaș revine, astfel, la Dunărea Călărași, pentru care a mai jucat în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2019, când se transfera la Petrolul. Mijlocașul a prins 53 de jocuri și 8 goluri pentru Dunărea, dintre care 30 în sezonul în care s-a reușit promovarea în prima ligă (2017/2018) și 12 în prima parte a ediție de Liga 1 2018/2019. Pentru ploieșteni a evoluat în 15 jocuri și a dat 4 goluri, iar după aceea, din cauza accidentărilor, a evoluat puțin pentru UTA (90 de minute în 5 meciuri) și Turris Oltul (298 de minute în 6 meciuri). În cariera sa a mai evoluat pentru FCSB II, FCSB, Gloria Buzău, Academica Argeș (actuala Academica Clinceni), Metalul Reșița sau Fjardabyggd (Islanda).

Serge Ekollo, așteptat și el la Dunărea. Petrolul anunțase, inițial, cedarea sa

În cantonamentul de la Tărlungeni este așteptat să se alăture lotului și mijlocașul camerunez Serge Ekollo (22 de ani), pe care Petrolul îl are împrumutat de la Astra.

Jucătorul africat a evoluat în 13 meciuri în acest sezon pentru Petrolul și a dat două goluri, iar echipa anunțase sâmbătă, după amicalul cu CSO Plopeni, că a ajuns la un acord de împrumut la Dunărea. Ulterior însă, duminică, ploieștenii au anunțat că îl mențin pe Ekollo în lot.

Serge Ekollo e sub contract cu Astra, însă în România a evoluat pentru Dunărea Călărași și Petrolul. La Dunărea a prins 17 jocuri în ediția 2019/2020 a Ligii 2, când a dat și trei goluri, atrăgând atenția ”găzarilor”.

Dacă va ajunge totuși la Dunărea, Ekollo ar reprezenta a treia întoarcere a unui jucător în această iarnă la formația din Călărași, după Kanda și Pușcaș.

Lotul echipei Dunărea Călărași în cantonamentul de la Tărlungeni:

portari: Stefan Krell, Răzvan Began, Ionuț Alexandru;
fundași: Andrei Rus, Robert Sălceanu, Bogdan Șandru, Ionuț Sîrbu, Ionuț Țenea, Kamil Wiktorski;
mijlocași: Charles Acolatse, Saifeddine Alami, Adrian Bedea, Mădălin Calu, Teodor Caragea, Alin Cârstocea, Alexandru Ciucur, Sandro Djuric, Ariel Lopez, Sorin Sava, George Tudoran, Luca Tache, Cristian Pușcaș;
atacanți: Valentin Alexandru, Cristian Bud, Marius Fotescu, Robert Ganea, Costin Petre, Baudouin Kanda.

La capitolul plecări, Dunărea s-a despărțit în această iarnă de Robert Candrea, Codruț Anghel, Andrei Mihăiescu și Adrian Zaluschi.

Marius ANGHEL 18 Jan. 2021, 20:54 Liga 2
Pe aceeași temă