Restanțe în Liga 3 | Dacia Unirea Brăila surprinde și continuă cu victorii pe linie, SR Brașov este la polul opus! Dunărea Călăraşi câștigă cu emoții, în Olt a fost remiză în derby-ul local

Marius ANGHEL 13 Sep. 2023, 00:31 Liga 3
Restanțe în Liga 3 | Dacia Unirea Brăila surprinde și continuă cu victorii pe linie, SR Brașov este la polul opus! Dunărea Călăraşi câștigă cu emoții, în Olt a fost remiză în derby-ul local

Ziua de marți a fost cea a restanțelor în fotbalul românesc, în ligile inferioare. Nu restanțe financiare, ci a jocurilor nedisputate la momentul programării inițiale.

Dacă în Liga 2, de la ora 11:00, s-a jucat Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița, scor 1-3, meci contând tocmai pentru prima etapă, disputată la începutul lunii august, în Liga 3 au avut loc patru partide care ar fi trebuit să aibă loc tot în prima etapă, jucată în ultimul weekend din august.

Din cauza modificărilor făcute de către Federația Română de Fotbal în componența Ligii 3, chiar cu o zi înainte de startul sezonului, pentru a nu înceape cu trei echipe în minus, producând schimbări în numai puțin de șase serii, patru meciuri au fost reprogramate pentru o dată ulterioară. Este vorba despre jocurile Dacia Unirea Brăila – Hamangia Baia, Dunărea Călăraşi – LPS HD Clinceni, Viitorul Curiţa – SR Braşov și Vediţa Coloneşti – ACS Oltul Curtişoara.

Dacia Unirea Brăila, victorie cu 5-1 în fața tulcenilor de la Hamangia Baia

Dacia Unirea Brăila – Hamangia Baia, din Seria 2, a avut loc pe stadionul Municipal din Brăila și s-a încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 5-1. Valentin Robu (30, 55, 69), Adrian Ghiță (62) și Altay Kayalik (90) au marcat pentru Dacia Unirea, în timp ce Vasile Carabuz (36) a înscris pentru Hamangia.

Brăila a ajuns, astfel, la trei victorii în trei meciuri ale acestui sezon de Liga 3, surprinzător, ținând cont că abia a fost reprimită în campionat după ce în ediția trecută a retrogradat cu brio, fiind cea mai slabă formație din toate participantele, cu doar 5 puncte acumulate.

În schimb, Hamangia Baia, nou-promovată din județul Tulcea, rămâne cu trei puncte acumulate.

În acest moment, în clasamentul la zi, Dacia Unirea Brăila ocupă locul 2 în Seria 2 a Ligii 3, cu 9 puncte și golaveraj 10-3, fiind poziționată între Metalul Buzău (15-0) și CSM Focșani (9-3) datorită golaverajului.

CLASAMENT SERIA 2 Liga 3

Dunărea Călăraşi a trecut cu 3-2 de LPS HD Clinceni

Restanța din Seria a 3-a a fost Dunărea Călăraşi – LPS HD Clinceni. Gazdele de pe arena ”Ion Comșa” din Călăraşi s-au impus cu scorul de 3-2. Pentru călărășeni au înscris Robert Băceanu (30), Baudouin Kanda (61) și Laurențiu Chiriță (85), iar pentru ilfoveni a punctat Cosmin Ioniță, în minutele 47, din penalty, și 66.

Ajunse la zi cu meciurile, Dunărea Călărași ocupă locul 2 în Seria 3, cu 7 puncte, fiind la egalitate cu liderul CS Afumați, dar având un golaveraj inferior, 9-6 față de 9-4.

În schimb, LPS HD Clinceni a înregistrat primul eșec după două victorii. Nou-promovata de FRF, în ciuda faptului că barajul de promovare cu Progresul Fundulea l-a pierdut, are 6 puncte și ocupă locul 4 în serie, la egalitate cu Recolta Gheorghe Doja și Progresul Fundulea.

CLASAMENT SERIA 3 Liga 3

SR Braşov, spulberată și de Viitorul Curița

Partida dintre Viitorul Curiţa și SR Braşov, din Seria 5, desfășurată la Baza Filipești din Bacău, s-a încheiat cu o victorie la scor a gazdelor, 6-1. Pentru gazde au înscris Gabriel Moței (18), Ciprian Șincu (43), Roberto Bortoș (53, 82, 84) și Vasile Padovei (90+2), iar pentru oaspeți a punctat Eduard Rența (36).

Viitorul Curiţa, învinsă în primele două meciuri din Liga 3 de după promovare, de către Sepsi OSK 2 (0-5) și AFC Câmpulung Muscel (0-2), a reușit de această dată să câștige și să obțină primele sale puncte. Cu 3 puncte și golaveraj 6-8, trupa din județul Bacău ocupă locul 7 în Seria 5, la egalitate cu Sepsi OSK 2 și KSE Târgu Secuiesc.

SR Brașov este o mare dezamăgire a debutului de sezon. Echipa susținută de suporterii stegari are un start dezastruos, cu trei eșecuri la scor, cu 0 puncte și golaveraj 2-15 fiind ultima în seria sa, mai slabă și decât nou-promovata Ciucaș Tărlungeni, și ea tot cu 0 puncte, dar cu un 1-9 la golaveraj.

CLASAMENT SERIA 5 Liga 3

Vediţa Coloneşti și ACS Oltul Curtişoara, egale la finalul jocului direct, dar și în clasamentul Ligii 3

În fine, meciul Vediţa Coloneşti – ACS Oltul Curtişoara, restanță din etapa 1 a Seriei 6 a Ligii 3, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Cele două echipe din județul Olt s-au întâlnit de la ora 17:00 pe stadionul ” Mircea Stan” din Coloneşti. Vedița a marcat prima, în minutul 17, când Alexandru Cincă a transformat un penalty obținut de Antonio Stan. Nou-promovata din Curtişoara a reușit egalarea în minutul 72, prin Gabriel Ionescu, care a marcat cu un șut spectaculos.

În urma acestui rezultat, și Seria 6 are rezultatele la zi, iar Vedița Colonești și ACS Oltul Curtișoara sunt la egalitate de puncte, fiecare cu câte 7 acumulate în primele trei etape. Sunt clasate pe locul 2 și 3, sub liderul neînvins Cetatea Turnu Măgurele, departajarea fiind făcută de golaveraj, unul superior trupei din Colonești, 7-3 față de 5-2.

CLASAMENT SERIA 6 Liga 3

Foto: Info Tulcea, Arena Media, Dan Dima (Viitorul Curița) și Arena OLTeană

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-i-a-adus-pe-akos-nistor-si-erwin-bloj-19284571

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-etapa-3-liga-3-19284143

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-si-csc-dumbravita-au-restanta-in-liga-2-19284478

https://liga2.prosport.ro/liga-3/start-in-noul-sezon-de-liga-3-20-de-jocuri-se-disputa-acum-patru-partide-au-fost-amanate-in-urma-modificarilor-din-campionat-facute-ieri-de-frf-19281745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-victorie-si-esec-in-amicale-19284469

Marius ANGHEL 13 Sep. 2023, 00:31 Liga 3
Pe aceeași temă