Schimbări neînțelese la Dunărea Călărași! Contractele cu Adrian Ropotan și Marius Alexe au fost reziliate, deși echipa are șanse mari să promoveze

Andrei PASCU 01 Feb. 2024, 14:43 Liga 3
Schimbări neînțelese la Dunărea Călărași! Contractele cu Adrian Ropotan și Marius Alexe au fost reziliate, deși echipa are șanse mari să promoveze

S-a schimbat la nivelul conducerii, s-a schimbat și la nivelul băncii tehnice! Dunărea Călărași a început pregătirea de iarnă în sistemul în care a încheiat 2023, cu ”șefi” ai staffului tehnic Adrian Ropotan, Marius Alexe și Marius Păun, dar doar acesta din urmă va continua.

Culmea, Dunărea Călărași face aceste modificări în condițiile în care este pe locul 2 în Seria 3 a Ligii 3, la un punct de liderul CS Afumați, ambele fiind deja calificate în play-off și au cele mai mari șanse să joace barajul de promovare în Liga 2.

Dunărea Călărași a reziliat contractele cu antrenorii Adrian Ropotan și Marius Alexe

Directorul sportiv Remus Momoc, venit în vară la echipă, a reziliat din diverse motive contractul cu Dunărea Călărași, iar în locul său a fost numit fiul președintelui AJF Călărași, fiul lui Doru Dincă, Alexandru Dincă.

”Conducerea clubului AFC Dunărea Călărași și directorul sportiv Remus Momoc au ajuns la un acord privind încetarea colaborării” și ”Bine ai venit, Alexandru Dincă! Începând de astăzi, Alexandru Dinca va ocupa funcția de director sportiv în cadrul clubului nostru. Alexandru este fiul președintelui A.J.F. Călărași, Doru Dincă, având o experiență anterioară ca fotbalist în echipa clubului Dunărea. Este absolventul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii „Ovidius” Constanta. Îi urăm mult succes în noul său rol!”, sunt informațiile transmise de pagina Dunărea Călărași suporter, după ce clubul și-a pierdut accesul la pagina oficială de Facebook pe care o utiliza în anii în care a activat în Liga 2 și Liga 1.

Arena Media a notat faptul că pe banca tehnică va continua doar Marius Păun, deși în planurile conducerii erau antrenorii Mircea Ștefan, ”secund” la Metalul Buzău, sau ”principalul” formației Recolta Gheorghe Doja, Mirel Condei, și acesta fost ”secund” și ”principal” la Dunărea.

Schimbările de la nivelul staffului tehnic nu erau programate, venind pe ultima sută de metri, în urma acestei numiri pe poziția de director sportiv se pare. Pagina dedicată suporterilor Dunării Călărași anunța, la 24 ianuarie, că Adrian Ropotan și Marius Alexe făceau pregătiri intense cu echipa și, mai mult, la 25 ianuarie chiar s-a intrat în cantonament.

Dunărea Călărași s-a despărțit și de doi jucători

Ceva schimbări au fost făcute și la nivelul lotului, pentru că au fost reziliate contractele cu fotbaliștii Ionuț Chirică (mijlocaș, 30 de ani) și Aleksander Stefanov (mijlocaș, 23 de ani).

Dunărea Călărași nu are deloc probleme cu banii, ba, din contră! Site-ul local amintit precizează faptul că va primi, din partea Consiliului Județean, pentru anul 2024, 3.6 milioane de lei (720.000 de euro), 600.000 de lei sub formă de cotizație, iar trei milioane de lei pentru proiecte sportive.

Dunărea Călărași luptă pentru promovarea în Liga 2

Sportiv, Dunărea Călăraşi are un sezon promițător în Liga 3, în Seria 3, unde se află pe locul 2, cu 35 de puncte, la un punct de liderul CS Afumați. Are 11 victorii, două egaluri și două eșecuri în 15 meciuri, fiind cu opt puncte peste locul 3, Agricola Borcea.

Dunărea Călărași va debuta în 2024, în etapa a 16-a, contra Agricola Borcea, pe teren advers.

Foto: Dunărea Călărași suporter

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-croitoru-a-semnat-cu-viitorul-curita-19298560

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-invins-fc-bihor-intr-un-amical-disputat-la-simeria-19298517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-stan-omul-amicalului-mioveniului-cu-pucioasa-19298493

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-gidea-continua-in-liga-3-dupa-despartirea-de-csm-alexandria-mijlocasul-a-semnat-cu-un-lider-care-a-mai-luat-cinci-jucatori-plecati-din-liga-2-iarna-aceasta-19298453

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-stelescu-este-noul-sef-al-centrului-de-copii-si-juniori-al-csm-deva-19298441

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-executat-afc-campulung-muscel-intr-un-amical-19298431

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-prima-victorie-in-2024-chiar-de-ziua-antrenorului-diego-longo-italianul-a-testat-doi-jucatori-cu-flacara-horezu-19298371

Andrei PASCU 01 Feb. 2024, 14:43 Liga 3
Pe aceeași temă