OFICIAL | Dunărea Călărași l-a readus în lot pe Cristian Pușcaș, un alt jucător cu care reușea promovarea în Liga 1

Marius ANGHEL 20 Jan. 2021, 11:11 Liga 2
OFICIAL | Dunărea Călărași l-a readus în lot pe Cristian Pușcaș, un alt jucător cu care reușea promovarea în Liga 1

Dunărea Călărași și-a anunțat în mod oficial, în a treia zi după ce a ajuns în cantonamentul de la Tărlungeni, al treilea transfer perfectat în 2021. Este vorba despre mijlocașul Cristian Pușcaș (27 de ani, împliniți chiar azi, 20 ianuarie). Acesta se afla în lotul de 28 de jucători care a făcut deplasarea în județul Brașov.

Cristian Pușcaș revine la Dunărea după ce a mai evoluat pentru echipa din Călărași în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2019, adică timp de doi ani, nu trei cum anunță, eronat, clubul. În 2018 reușea promovarea în Liga 1 alături de trupa aflată acum pe locul 4 în Liga 2 după 15 etape.

Cristian Pușcaș s-a întors la Dunărea Călărași, echipă cu care a reușit promovarea în Liga 1 în 2018

Mijlocașul originar din Reghin era liber de contract după despărțirea de echipa din Turnu Măgurele, care se va retrage din Liga 2, și a semnat cu Dunărea un contract valabil până la finalul sezonului, cu drept de prelungire.

Pușcaș a prins 53 de jocuri și 8 goluri pentru Dunărea, dintre care 30 în sezonul în care s-a reușit promovarea în prima ligă (2017/2018) și 12 în prima parte a ediție de Liga 1 2018/2019. Ulterior a semnat cu Petrolul, iar pentru ploieșteni a evoluat în 15 jocuri și a dat 4 goluri. După aceea, din cauza accidentărilor, a evoluat puțin pentru UTA (90 de minute în 5 meciuri) și Turris Oltul (298 de minute în 6 meciuri).

În cariera sa a mai evoluat pentru Steaua II, Steaua, Gloria Buzău, Academica Argeș (actuala Academica Clinceni), Metalul Reșița sau Fjardabyggd (Islanda).

”Bine ai revenit, Cristi!
A activat la echipa noastră timp de 3 ani, promovând cu Dunărea (2018-2019) în Liga 1 unde a jucat în 12 meciuri.
Născut pe 29 ianuarie 1994, mijlocașul Cristian Pușcaș revine la formația noastră.
Pușcaș a mai evoulat în cariera sa pentru echipe precum ACS Kinder, FCSB U21, FC Gloria Buzău, Steaua București, Academica Argeș, Metalul Reșița, Fjardabyggd, Petrolul Ploiești, UTA Arad, Turris Turnu Măgurele”, anunță Dunărea Călărași.

Dunărea și-l dorea înapoi și pe Serge Ekollo, achiziționat definitiv de Petrolul. Amicalul cu ”lupii” se joacă mai devreme

Până în acest moment, Dunărea Călărași i-a mai anunțat ca achiziții pe Bodo Kanda (mijlocaș, ex Concordia Chiajna), și el fost la echipă în trecut, și Luca Tache (mijlocaș, ex Dinamo U19).

Dunărea și-l dorea înapoi și pe Serge Ekollo, acum la Petrolul, cele două cluburi ajunseseră la un acord privind împrumut camerunezului, însă ploieștenii au renunțat pentru moment la idee, fiindcă nu vor să întărească o contracandidată la promovare. Ekollo a fost luat de ”lupi” în cantonamentul de la Săcele și Tărlungeni.

Ekollo fusese împrumutat în sezonul trecut la Dunărea Călărași de către Astra, iar clubul din Liga 1 l-a cedat apoi, tot împrumut la Petrolul. Din această iarnă, african ar fi fost transferat definitiv de Petrolul de la Astra, scrie Gazeta de Prahova.

Altfel, amicalul dintre Petrolul și Dunărea Călărași, care va avea loc în cantonamentul celor două echipe, nu se va mai disputa în data de 28 ianuarie, ci mai devreme, la 22 ianuarie.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-face-cantonamentul-in-acelasi-loc-cu-petrolul-al-treilea-transfer-perfectat-este-un-jucator-care-a-fost-titular-in-sezonul-promovarii-in-liga-1-iar-urmatoarea-tinta-e-din-lotul-19165417

https://liga2.prosport.ro/seria-1/principalul-finantator-al-dunarii-calarasi-mesaj-de-sustinere-pentru-club-si-cristian-pustai-vreau-sa-ducem-din-nou-echipa-in-liga-1-suporterii-sa-aiba-incredere-19165571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amical-cu-sepsi-osk-a-picat-petrolul-si-a-modificat-tot-programul-meciurilor-amicale-din-cantonament-19165604

Marius ANGHEL 20 Jan. 2021, 11:11 Liga 2
Pe aceeași temă