VIDEO | Jucătorii echipei ”FC U” Craiova, încurajați la antrenament de ultrașii din Peluza Sud ’97, înainte de debutul în campionat pe noul stadion ”Ion Oblemenco”

Marius ANGHEL 08 Mar. 2021, 13:45 Liga 2

Suporterii echipei U Craiova 1948 SA nu ratează nicio șansă, în momentele speciale, să-și arate iubirea și susținerea față de jucătorii antrenați acum de Ovidiu Stângă.

Ultimul exemplu a avut loc ieri seară, 7 martie, când membri ai Peluzei Sud 1997 au mers la antrenament și și-au încurajat echipa favorită înainte de primul meci oficial în campionat pe care îl vor disputa pe noul stadion ”Ion Oblemenco”.

Suporterii din Peluza Sud ’97 au fost la antrenamentul echipei ”FC U” Craiova, înainte de debutul în campionat pe ”Ilie Oblemenco”

Jucătorii liderului Ligii 2 au avut parte, duminică seară, de o surpriză din partea ultrașilor din Peluza Sud ’97. Câțiva suporteri ai ”FC U” Craiova au mers la antrenamentul condus de Ovidiu Stângă și au cântat și aprins fumigene. Totul, pentru a-i încuraja pe fotbaliști înaintea primului meci oficial pe care îl vor desfășura în campionat pe noul ”Ion Oblemenco”, acolo unde până acum a evoluat acasă doar rivala ”CS U” Craiova, echipă din Liga 1.

Pentru a vedea toată țara ce fac ei, suporterii au postat pe pagina de Facebook a Peluzei Sud ’97 un videoclip și un mesaj după acțiunea lor.

”Cum bine știți, după mulți ani de pribegie, Universitatea Craiova se reîntoarce acasă, pe Ion Oblemenco! Într-o atmosferă în care se simte din ce în ce mai pregnant gândul promovării, marți juveții întâlnesc CS Mioveni. Acestea fiind ipotezele, nu puteam decât să le facem o vizită băieților la antrenamentul din această seară, insuflându-le din entuziasmul nostru pentru meciul de peste 2 zile la care am fi vrut din toată inima să fi putut să luam parte fizic, în Peluza Sud.
Făceți-ne mândri! Luptați pentru promovare!”, au scris suporterii echipei lui Adrian Mititelu.

”FC U” Craiova a mai jucat de două ori pe noul ”Ion Oblemenco”, dar în Cupa României. Ambele meciuri le-a pierdut

Nu este primul meci în care ”FC U” Craiova va evolua pe noul stadion ”Ion Oblemenco”. De la construcția sa, echipa patronată de Adrian Mititelu a mai susținut două jocuri pe arena din Bănie, însă ambele au avut loc în Cupa României, în faza 16-imilor, când regulamentul făcut de autoritățile locale le-a permis acest lucru.

Acum, cum regulamentul a fost modificat, pe ”Ion Oblemenco” se pot desfășura și meciuri din Liga 2, iar U Craiova 1948 SA a decis să se mute aici cu jocurile din campionat, să nu mai evolueze la Drobeta Turnu Severin, casa echipei atât în Liga 3, cât și în prima parte a acest sezon.

”FC U” Craiova a pierdut ambele jocuri desfășurate pe noul ”Ion Oblemenco”, în Cupa României. În septembrie 2019, când activa în Liga 3, ceda cu 2-3, după prelungiri, cu ”U” Cluj (Liga 2), după ce avusese 2-0, iar în noiembrie 2020 a pierdut cu 1-3 în fața colegei de campionat din Liga 2 ASU Poli Timișoara, după ce a avut 1-0.

”FC U” Craiova – CS Mioveni, primul meci al echipei lui Adrian Mititelu pe noul ”Ion Oblemenco”, în campionat

Acum, în etapa a 18-a a Ligii 2, U Craiova 1948 SA joacă marți, de la ora 19:00, cu CS Mioveni, un meci importat în lupta pentru accederea în play-off-ul de promovare.

”FC U” Craiova ocupă locul 1, cu 31 de puncte acumulate în 15 meciuri, fiind egalată ieri de ASU Poli, dar care are un golaveraj inferior și 17 meciuri disputate, în timp ce CS Mioveni ocupă poziția a 12-a, cu 24 de puncte strânse în 16 partide.

Argeșenii își joacă printre ultimele șanse de a prinde play-off-ul și nu își permit un pas greșit la Craiova.

În etapele trecute din Liga 2 desfășurate în 2021, U Craiova 1948 SA a remizat la Concordia Chiajna (scor 0-0), iar CS Mioveni a învins la CSM Slatina (scor 1-0) și a remizat acasă cu Fotbal Comuna Recea (scor 1-1).

”Este un moment așteptat de foarte mulți ani. Emoționant. Este un lucru normal să jucăm pe Ion Oblemenco, nu este nicio victorie. Orice echipă din Craiova trebuie să joace pe Oblemenco, pe un stadion public. Sper să spargem gheața și să învingem, pentru că am avut două eșecuri în Cupa României în decurs de doi ani. Sper să învingem CS Mioveni și să ne desprindem în campionat. Ar fi fost spectaculos să fie și spectatori în tribune, ținând cont că avem niște fani nemaipomeniți. Acum, sper să se rezolve și problema asta cu pandemia. Sper ca în aprilie, din câte am înțeles, să se dea drumul la o parte din spectatori, să poată să intre pe stadion. M-aș bucura și ar fi un atu pentru noi, să jucăm cu spectatori, pentru că am juca în 12”, a comentat, despre mutarea pe ”Ion Oblemenco”, Adrian Mititelu junior, patronul echipei.

Jucătorii de la ”FC U” Craiova au mai pătruns pe arena din Bănie şi pentru o şedinţă foto înaintea startului de sezon în Liga 2.

Suporterii au încurajat Craiova și înaintea meciului cu Concordia Chiajna, primul oficial din 2021

Revenind la suporteri, aceștia au susținut echipa și înaintea primului meci oficial desfășurat în 2021, remiza de la Chiajna cu Concordia, scor 0-0.

Ultrași din Legione Sud București, brigadă care face parte din Peluza Sud ’97, au mers în seara dinaintea meciului de la Chiajna în cantonamentul în care liderul Ligii 2 de afla la Buftea, pentru a-i încuraja pe jucătorii lui Ovidiu Stângă.

În timpul evenimentului, suporterii echipei craiovene le-au transmis jucătorilor lui Ovidiu Stângă că vor fi alături de ei în lupta pentru promovarea în Liga 1 și că speră că vor reveni pe stadioane cât mai repede, pentru a-i susține și din tribune.

Ultrașii din Legione Sud București au aprins câteva torțe și au scandat pentru jucătorii echipei ”FC U” Craiova, ieșiți afară să-i asculte pe suporteri.

Fanii au afișat și un banner cu mesajul: ”Știința e credința noastră, / Promovarea – datoria voastră!”

Pe teren însă, jucătorii nu și-au răsplătit suporterii cu o victorie.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mititelu-jr-multumit-cu-egalul-scos-de-fc-u-craiova-la-chiajna-un-rezultat-echitabil-ce-spune-despre-debutul-lui-ovidiu-stanga-de-ce-a-mers-spre-vestiar-19172278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-incurajata-in-cantonamentul-de-la-buftea-inaintea-meciului-cu-concordia-de-membri-ai-peluzei-sud-97-mesajul-ultrasilor-din-legione-sud-bucuresti-pentru-jucatorii-l-19172115

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-slatina-bacau-si-buzau-meciul-rapidului-incepe-la-ora-1200-19172865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-fc-u-craiova-amendate-drastic-de-frf-pentru-incalcarea-protocolului-medical-oltenii-au-doua-abateri-si-platesc-sanctiunea-mai-mare-19172792

Marius ANGHEL 08 Mar. 2021, 13:45 Liga 2
Pe aceeași temă