”FC U” Craiova are liber pe ”Ion Oblemenco”. Consilierii locali au aprobat taxa de folosire a arenei și pentru meciuri de Liga 2

Cosmin STAICU 02 Jan. 2021, 11:52 Liga 2
”FC U” Craiova are liber pe ”Ion Oblemenco”. Consilierii locali au aprobat taxa de folosire a arenei și pentru meciuri de Liga 2

Echipa lui Adrian Mititelu, U Craiova 1948 SA, nu mai trebuie să aştepte un meci din Cupa României sau să promoveze în Liga 1 pentru a disputa meciurile de acasă pe stadionul „Ion Oblemenco”. Astfel, la şedinţa Consiliului Local Craiova din ultima zi a anului 2020, desfăşurată online, s-au aprobat impozitele şi taxele pentru anul 2021, inclusiv taxa pentru utilizarea arenei „Ion Oblemenco” pentru meciuri de Liga 2.

Proiectul de hotărâre s-a aflat încă de la mijlocul lunii trecute în consultare publică pe site-ul primăriei, iar în ultima zi a anului a fost aprobat, în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Până în 2021, stadionul putea fi utilizat numai pentru meciuri internaţionale, meciuri de Liga 1 sau meciuri din Cupa României începând cu faza 16-imilor. Din 2021, arena „Ion Obemenco” va putea găzdui şi partide din Liga 2, taxa fiind aceeaşi, indiferent de evenimentul organizat, respectiv de 48.859 de lei pe eveniment.

Faţă de anul trecut, taxa a crescut puţin, suma până acum fiind de 47.070 de lei, dar creşterea nu este provocată de decizia consilierilor locali, ci de rata inflaţiei.

Stadionul „Ion Oblemenco” poate găzdui și meciuri din Liga 2

Prioritatea a rămas aceeaşi pentru evenimentele găzduite de arena din Bănie: meciurile de fotbal de la turneul final al Campionatului European, echipa naţională, naționala Under 21, Liga Campionilor și Europa League; Liga 1; fazele superioare ale Cupei României, începând cu faza șaisprezecimilor; Liga 2; meciuri de rugby; alte evenimente cu public.

Toate competițiile se vor desfășura astfel încât să se respecte manualul tehnic de mentenanță pentru suprafața cu gazon a stadionului, se menționează în raport.

Nu ar trebui să existe însă probleme din acest punct de vedere cu programarea. Spre exemplu, Universitatea Craiova şi ”FC U” Craiova au jucat în Cupa României la numai câteva ore distanţă, în două rânduri.

”FC U” Craiova a jucat de două ori până acum pe noul „Ion Oblemenco”

De altfel, până acum, echipa lui Adrian Mititelu a disputat două partide pe „Ion Oblemenco”, ambele contând pentru şaisprezecimile Cupei României şi pe ambele le-a pierdut, după ce de fiecare dată a condus, cu „U” Cluj şi cu ASU Poli Timişoara.

Jucătorii de la ”FC U” Craiova au mai pătruns pe arena din Bănie şi pentru o şedinţă foto înaintea startului de sezon.

Foto: Remus Badea / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-are-liber-din-2021-sa-joace-pe-ion-oblemenco-taxa-pe-care-trebuie-sa-o-achite-dupa-ce-autoritatile-locale-permit-acum-ca-pe-arena-din-banie-sa-se-joa-19162220

Cosmin STAICU 02 Jan. 2021, 11:52 Liga 2
Pe aceeași temă