VIDEO | Ianis Zicu se teme de orgoliul rănit al Universității Cluj, după cele trei eșecuri la rând din Liga 2. Analiza făcută de antrenorul Farului, înaintea restanței din etapa 11

Răzvan STÎNGĂ 30 Nov. 2020, 14:58 Liga 2
VIDEO | Ianis Zicu se teme de orgoliul rănit al Universității Cluj, după cele trei eșecuri la rând din Liga 2. Analiza făcută de antrenorul Farului, înaintea restanței din etapa 11

Restanța din etapa a 11-a dintre Universitatea Cluj și Farul este programată miercuri, de la ora 16:45. Meciul nu s-a putut disputa la data stabilită inițial din cauza cazurilor de COVID-19 raportate la echipa din Ardeal, dar acum se poate juca.

Ambele au doar câteva zile de pauză, pentru că au evoluat și în 16-imile Cupei României, meciuri pe care le-au câștigat. ”U” Cluj a trecut cu 8-2 de Hușana Huși, în timp ce Farul a învins Academica Clinceni cu 2-1. Antrenorul constănțenilor, Ianis Zicu, a vorbit despre disputa cu formația din Ardeal.

Ianis Zicu: ”Ne dorim să obținem cele trei puncte, pentru că așa avem șansa să încheiem anul în play-off” 

Chiar dacă echipa sa are un plus de moral, în principal datorită rezultatelor mai bune din ultima perioadă din Liga 2, Zicu se teme de faptul că Universitatea Cluj va da totul pentru prima victorie în campionat, după cele trei eșecuri consecutive. Speră însă ca jucătorii săi să facă din nou un meci bun și să câștige.

”Un meci foarte greu, ei vin după o serie nefastă în campionat, au trei partide fără niciun punct. Din punctul meu de vedere vor da maximum, pentru că sunt într-o situație disperată, iar dacă nu vor câștiga, vor avea șanse de doar 20 la sută pentru a prinde play-off-ul. Noi ne dorim foarte mult să obținem cele trei puncte, pentru că așa avem șansa să încheiem acest final de an, cu siguranță, în play-off.

Este un meci important. Nu pot să spun că este decisiv, dar are importanță foarte mare, ținând cont de toată perioada și munca pe care am depus-o în trecut. Este important să facem tot ce putem ca să obținem cele trei puncte. O victorie ne-ar asigura în mare parte prezența în acest final de an în play-off și o altă abordare înaintea ultimelor cinci partide din sezonul regular, pentru a putea rămâne în play-off”, a declarat Ianis Zicu, citat de site-ul oficial al clubului Farul Constanța.

Ianis Zicu: ”Jucătorii trebuie să fie pregătiți să joace pe orice teren și la orice temperatură” 

Ianis Zicu este convins că temperatura scăzută care se anunță la ora meciului va pune probleme, dar speră ca Farul să reacționeze mai bine și acesta să nu reprezinte un motiv pentru care prestația să nu fie aceeași ca în partidele precedente.

”Am văzut, în jur de minus 5 grade. Va fi destul de frig, dar suntem sportivi, am mai jucat în astfel de condiții. Cred că jucătorii trebuie să fie pregătiți să joace pe orice teren și la orice temperatură. Fac asta de mici și nu cred că acest lucru poate să fie o scuză în cazul în care nu obținem un rezultat pozitiv”, a adăugat Ianis Zicu, care a vorbit din nou despre lupta la accederea în play-off.

Ianis Zicu: ”Sper ca până miercuri să am încă doi-trei jucători” 

Antrenorul ”marinarilor” a surprins în urmă cu câteva etape, după meciul cu Rapid, când a declarat că dacă nu prinde primele șase locuri la finalul acestui an va pleca de la echipă. Își menține acest gând, iar jucătorii parcă au înțeles presiunea. De la acel moment, Farul a câștigat următoarele două partide.

”Eu am acest obiectiv, mi l-am asumat, și jucătorii știu acest lucru. Muncesc în fiecare zi pentru asta și o fac foarte bine. Sunt mulțumit de tot lotul pe care îl am, chiar dacă, din păcate, sunt unii jucători accidentați. Sper ca până miercuri să am încă doi-trei jucători dintre cei accidentați, ca să putem avea și soluții pentru înlocuiri”, a încheiat antrenorul Farului.

Cosmin Dur-Bozoancă: ”Un meci special pentru mine pentru că am jucat acolo”  

La conferința de presă a participat și portarul Cosmin Dur-Bozoancă. El a jucat sezonul trecut pentru Universitatea Cluj și a afirmat că partida este într-adevăr una specială, dar că vrea neapărat să câștige contra foștilor săi colegi.

”Un meci pe care vrem să-l câștigăm. Venim după două victorii, una în Cupă, foarte importantă pentru noi, pentru că ne dă un moral foarte ridicat. Un meci special pentru mine pentru că am jucat acolo, au fost doi ani foarte frumoși, m-am simțit foarte bine. Acum sunt aici, la Farul, și trebuie să-mi fac treaba cât mai bine bine pentru echipă.

Faptul că se joacă fără spectatori este un minus, dar ambientul de acolo este unul care cred că place oricărui fotbalist. Este un stadion frumos și trebuie să mergem să jucăm cu foarte mare plăcere. Noi asta ne dorim, numai la asta ne gândim și sper să o și obținem. Ne interesează doar de noi și de cele trei puncte”, a punctat Cosmin Dur-Bozoancă.

Farul, la două puncte de locul 6 

Farul mai are programate trei meciuri în acest final de 2020, toate în campionat. În primă fază va juca pe teren advers cu ”U” Cluj, pe 2 decembrie, într-o restanță din etapa a 11-a, după care va evolua acasă cu FC Csikszereda, în etapa a 15-a. Termină anul cu o altă restanță, în deplasare la Timișoara cu Ripensia, meci care era programat inițial în etapa a 14-a. Partida se joacă în 14 decembrie.

Farul e pe locul 8 acum, cu 20 de puncte în 12 meciuri, în timp ce Universitatea Cluj este pe 13, cu 17 puncte în 12 partide.


Foto: Răzvan Păsărică, Ștefan Ciocan și Sorin Ciuc / Sport Pictures
Video: FC Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/video-farul-a-dat-calculele-hartiei-peste-cap-a-trecut-peste-problemele-de-lot-si-merge-in-8-imile-cupei-romaniei-ianis-zicu-dupa-succesul-cu-academica-clinceni-am-avut-doi-portari-pe-b-19160152

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-16-imi-turris-oltul-sepsi-osk-e-primul-meci-al-zilei-de-la-ora-1100-csc-sanmartin-dunarea-calarasi-il-urmeaza-19159992

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/aproape-de-istorie-u-cluj-s-a-distrat-la-husi-cu-husana-si-fara-gabi-tamas-dar-8-2-n-a-fost-diferenta-cea-mai-mare-la-care-au-castigat-sepcile-rosii-19160444

 

 

Răzvan STÎNGĂ 30 Nov. 2020, 14:58 Liga 2
Pe aceeași temă