Ianis Zicu și-a dat ultimatum după eșecul cu Rapid! Locul 6 până în iarnă sau pleacă de la Farul: ”Poate că trebuie să vină altcineva, nu pot să rămân din plăcere. Vreau să fac performanță”

Răzvan STÎNGĂ 15 Nov. 2020, 17:35 Liga 2

Farul își propune promovarea în acest sezon, motiv pentru care antrenorul Ianis Zicu este decis să ia o decizie clară în iarnă, dacă echipa nu va termina anul pe unul din primele șase locuri. La finalul meciului cu Rapid, din etapa a 12-a, pierdut cu 1-2, ”principalul” constănțenilor a făcut anunțul.

Ianis Zicu: ”Mi-am asumat un obiectiv și sper ca jucătorii să ducă echipa în play-off” 

Zicu a căzut la un acord cu Ciprian Marica și ceilalți conducători ai Farului că în acest an constănțenii trebuie să revină în Liga 1. Din acest motiv, antrenorul și-a dat ca ultimatum următoarele meciuri până la finalul anului, pentru a vedea dacă poate să îndeplinească obiectivul. În cazul în care Farul va termina sub locul 6, atunci va lăsa postul liber.

Ianis Zicu le-a spus jucătorilor despre planul său și speră ca anunțul să îi motiveze și în ultimele confruntări din 2020, din Liga 2, să dea totul și să scoată cât mai multe puncte.

”Sper să fim foarte aproape de acest play-off pentru care luptăm. Mai sunt cinci meciuri până iarnă, patru în campionat și unul în Cupa României. Sper să reușim să rămânem pe locurile de play-off, pentru că în iarnă, sută la sută eu sunt primul care voi reacționa și dacă nu suntem aproape, nu voi sta. Pentru că mi-am asumat un obiectiv și sper ca acești jucători să ducă echipa în play-off. Sunt convins că în etapele următoare vor arăta la fel ca până la acest meci și sper să reușim să fim pe locurile de play-off.

Le-am spus în vestiar, pentru că îmi asum acest obiectiv de a intra în play-off. Dacă lucrurile nu sunt așa cum trebuie și nu ne clasăm pe un loc care duce în play-off, probabil că trebuie să vină alt antrenor, pentru că un ciclu trebuie să se termine. Eu am venit acum un an și jumătate și nu pot să stau la infinit. Cred că îmi fac munca cu pasiune, cu inimă, cu dorință, dar nu pot să rămân de plăcere la Constanța să antrenez, ca să fiu antrenor. Vreau să fac performanță și acest lucru vreau să-l fac oriunde mă duc”, a declarat Ianis Zicu la microfonul DigiSport.

Farul mai are patru meciuri în Liga 2, în acest an: CSM Reșița (acasă), Ripensia (deplasare), ”U” Cluj (deplasare) și FK Csikszereda (acasă). În acest interval, ”marinarii” vor juca și în Cupa României, cu Academica Clinceni (acasă).

La momentul actual, Farul e pe locul 9 în Liga 2, cu 17 puncte în 11 meciuri. Locul 6 e ocupat de Petrolul, același punctaj dar un meci mai puțin. Primele în ierarhie sunt U Craiova 1948 SA, 22 de puncte în 10 meciuri, Dunărea Călărași, 20 de puncte în 10 meciuri, și ASU Poli, 20 de puncte în 11 meciuri.

Ianis Zicu, despre meciul cu Rapid: ”Nu îmi cert jucătorii, pentru că tot ei au adus punctele din clasament” 

Ianis Zicu a făcut o analiză a meciului cu Rapid, cedat cu 1-2, și a remarcat o oarecare teamă în jocul echipei. Se aștepta ca fotbaliștii săi să fie mai creativi și mai prezenți pe faza de atac. Are însă încredere că pot arăta bine, la fel ca înaintea jocului cu giuleștenii.

”Nu îmi cert jucătorii, pentru că tot ei au adus punctele din clasament. Câțiva dintre ei fac lucruri la anumite meciuri, alții la alte meciuri. Lucrurile sunt clare pentru mine, toți sunt importanți. Nu există decât corectarea greșelilor care se fac. Eu cred că le-a fost un pic teamă. Nu au avut luciditate, au greșit multe pase simple, iar lucrurile acestea normal că te trag în jos. În momentul în care nu reușești să ai posesie, să ai mingea în momentul în care te atacă adversarul, atunci lucrurile sunt mai rele și apar problemele.

Azi lucrul acesta nu a funcționat. Am pierdut foarte multe baloane foarte ușor și de aceea Rapid a reușit să stea mai mult timp în jumătatea noastră. Cu toate acestea, puteam să scoatem un rezultat de egalitate, poate chiar să câștigăm dacă nu exista greșeala de la golul doi.

Îmi doream să fim mai activi în atac, pentru că asta pregătim. Încercăm să construim, dar lucrurile acestea țin și de cât de bine pregătește adversarul jocul, cât de bine stă în teren. Nu poți la fiecare partidă să ai multe ocazii.

Rapid nu e în spate, acum la un punct de noi. Are și două meciuri mai puțin decât echipele care au 12 partide. E în lupta pentru play-off. Am spus că dacă ar fi pierdut azi, ar fi ieșit. Și noi suntem în grafic și sper ca până în decembrie să rămânem între primele șase locuri”, a mai declarat Ianis Zicu.

Farul a primit gol în minutul 83 de la Rapid!

Toate golurile din Rapid – Farul s-au marcat în partea a doua. Gazdele au deschis scorul la 12 minute de la reluare, prin Cătălin Hlistei, din lovitură de la 11 metri. Farul a revenit în minutul 76, prin Simon Măzărache care a marcat cu o lovitură de cap din apropierea careului mic. Golul decisiv a picat în minutul 83, atunci când Antonio Sefer a șutat de la distanță, balonul a fost deviat și a intrat în poartă aducând Rapidului primele trei puncte, după trei eșecuri la rând.

  • Echipa utilizată de Ianis Zicu cu Rapid: Dur-Bozoancă – Băjan, M. Leca, I. Ursu (cpt.), D. Panait – Fl. Bălan (Rob. Silaghi 87′), Cărăruș (Hordouan 87′), Bîrnoi, Al. Stoica (Greu 46′) – Măzărache, Banyoi (Carabela 59′)
    Rezerve neutilizate: Fara – Șt. Rus, D. Ciolacu

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și George Flușter (Mediafax Foto)

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Nov. 2020, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă