VIDEO | Costel Enache e calm după a treia înfrângere consecutivă pentru ”U” Cluj în amicale: ”Trebuie să luăm lucrurile per ansamblu. Am făcut un pact la început, că ne vom susține”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Feb. 2021, 19:56 Liga 2
VIDEO | Costel Enache e calm după a treia înfrângere consecutivă pentru ”U” Cluj în amicale: ”Trebuie să luăm lucrurile per ansamblu. Am făcut un pact la început, că ne vom susține”

”U” Cluj începuse ca din tun seria de meciuri amicale din această iarnă, cu 14 goluri înscrise în primele trei jocuri, însă băieții lui Costel Enache n-au menținut ritmul și în următoarele trei partide test. Au primit de fiecare dată gol și au pierdut.

Ultimul insucces, în chiar ultimul test programat înainte de primul joc oficial din 2021, este și cel mai dureros, cu SCM Zalău (scor 1-2), echipă care nu se poate compara niciodată cu Rapid (0-1) sau Steaua (1-4), celelalte două formații care au învins Universitatea.

  • În amicalele disputate în această perioadă de pregătire de iarnă, ”U” Cluj a înregistrat rezultatele: 5-0 cu Unirea Ungheni (Liga 3), la Cluj-Napoca, 5-0 cu CS Tunari (Liga 3), 4-1 cu FC Voluntari 2 (Liga 3), 0-1 cu Rapid (Liga 2), 1-4 cu Steaua (Liga 3), în cantonamentul de la Mogoșoaia, și 1-2 cu SCM Zalău (Liga 3).

Costel Enache, după eșecul cu SCM Zalău: ”Mi-a plăcut că au avut o mentalitate ofensivă, au jucat avansat”

După jocul cu liderul Seriei a 10-a a Ligii 3, Costel Enache a vorbit despre acest nou eșec al echipei sale. Antrenorul remarcat lucrurile pozitive, dar a spus și că și-ar fi dorit un succes pentru un mai bun moral al jucătorilor.

”Nu a fost rezultatul dorit, dar trebuie să luăm lucrurile per ansamblu. Suntem într-o anumită perioadă de pregătire. Am spus din start că trebuie să ardem ceva etape, să sărim câțiva pași. Am avut patru săptămâni pentru a pregăti jocurile oficiale, iar asta e destul de puțin. Nu am avut o conjunctură favorabilă. Mă refer aici la vreme, asta ne-a oprit puțin din procesul nostru de pregătire. Am folosit meciul ca un mijloc de pregătire. Sigur, aș fi vrut să încheiem și cu un rezultat pozitiv, care să ne dea încredere. Cred că dinamica a fost una bună pentru echipă. Mi-a plăcut că au avut o mentalitate ofensivă, au jucat avansat. E un model nou pe care ne dorim să îl aducem, iar acesta poate aduce măcar spectacol. Eu sper să fie și eficient pentru că e nevoie de rezultate pozitive și în campionat, mai ales și după schimbările din ultima perioadă”, a spus Enache, citat de ucluj.ro.

Antrenorul Universității dă vina pe terenul sintetic pentru accidentările din lot: ”Sunt puțin dezorientat, e groaznic și pentru jucători”

Dacă din această săptămână s-a alăturat lotului la antrenamente și Daniel Novac, accidentat de anul trecut, ”U” Cluj nu scapă însă de probleme. În amicalul de astăzi, Tudor Telcean, jucătorul care a deschis scorul pentru clujeni, a ieșit accidentat în minutul 32, fiind înlocuit de Andrei Răuță. În plus, și Carol Taub se resimte după partida cu SCM Zalău.

Antrenorul Universității a vorbit și despre acest subiect, cu accidentările.

”Din păcate, cea mai mare îngrijorare rămâne suprafața de joc, suprafața pe care ne antrenăm. Nu am reușit să mergem până acum pe un teren de iarbă. Suferim, avem patru accidentări grave ce s-au petrecut pe această suprafață. Sunt puțin dezorientat, e groaznic și pentru jucători. Zi de zi se plâng, pentru că impactul cu sinteticul e total diferit. Sper să trecem cu bine de accidentările de azi, suferite de Telcean și Taub. Până la un rezultat al verificării medicale rămân puțin circumspect.

Sunt îngrijorat pentru că nu avem un lot foarte numeros. E un lot redus numeric, cu soluții foarte bune indiferent ce se întâmplă, însă avem patru jucători accidentați dintr-un foc. Accidentările lui Tamaș, Berci, Taub și Telcean ridică o problemă importantă. Sper să facem miracole medicale și să ne recuperăm tot mai repede. Gabi Tamaș încă mai face tratament. Astăzi e ultima ședință, după care poate începe și mișcarea, dar depinde de medicație și de programul de individualizare, adică nu intră încă în programul echipei”, a declarat Costel Enache.

”Nu sunt cele mai bune rezultate, dar suntem într-un proces de pregătire”

”U” Cluj are trei victorii și trei eșecuri în meciurile amicale, însă Costel Enache are explicații și cere răbdare. Antrenorul spune că mai important este pregătirea echipei față de rezultatele din aceste teste.

”Am făcut un pact la început, că ne vom susține. Trebuie să înțelegem cu toții. Nu sunt cele mai bune rezultate, dar suntem într-un proces de pregătire. Hai să luăm finalul de cantonament. Luni și marți am făcut două antrenamente. Miercuri am jucat și joi am jucat. Unii băieți au jucat 90 de minute miercuri și joi a fost iar pe teren. Trebuie să-i înțeleg dintr-un punct de vedere. E important pentru imaginea noastră și rezultatul, dar trebuie să ținem cont că primordial este procesul de pregătire. Poate am riscat lucrurile acestea, dar puteam să fac și eu un program de pregătire lejer, cu echipe lejere, cu distanță mare între meciuri, dar nu m-ar fi avantajat niște rezultate foarte bune în modul ăsta de pregătire. Am încercat să forțez lucrurile, să împingem jucătorii la o limită superioară, pentru că în timpul campionatului e greu. Acolo e vorba de menținere”, a mai spus antrenorul Universității.

Pentru ”U” Cluj urmează primul meci oficial din 2021, cu UTA Arad, în optimile Cupei României, în data de 10 februarie, de la ora 17:15, pe Cluj Arena.

Foto: Universitatea Cluj

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Feb. 2021, 19:56 Liga 2
Pe aceeași temă