Erik Lincar a vorbit despre numărul mare de jucători plecați de la ”U” Cluj, ce așteaptă de la noile achiziții și de ce a preferat să facă pregătirea pe plan local

Marius ANGHEL 18 Jun. 2021, 13:00 Liga 2
Erik Lincar a vorbit despre numărul mare de jucători plecați de la ”U” Cluj, ce așteaptă de la noile achiziții și de ce a preferat să facă pregătirea pe plan local

”U” Cluj și-a început antrenamentele sub comanda lui Erik Lincar, de joi, 17 iunie, iar la reunire au fost prezenți 24 de jucători, doar nouă dintre ei fiind din lotul cu care s-a încheiat sezonul trecut de Liga 2. Trei dintre cele șapte noutăți au absentat de la prima ședință de pregătire.

Erik Lincar anunță și alte transferuri la ”U” Cluj: ”Încercăm să ne mișcăm”

Până în acest moment, 14 jucători dintre cei care s-au aflat în lotul vechi nu mai continuă cu ”U” Cluj, din diverse motive, iar ca noutăți au fost aduși șapte fotbaliști în această vacanță, ultimul fiind Florinel Mitrea, prezentat în chiar ziua reunirii. Ceilalți sunt Cristian Balgiu (SCM Gloria Buzău), Albert Voinea (UTA), Costinel Gugu (”FC U” Craiova), Valentin Alexandru (Dunărea Călărași), Marius Ciobanu-Vanghele (Unirea Slobozia) și Dragoș Tescan (UTA Arad).

Mai mult, la reunire a fost prezent și portarul Alexandru Achiriloaei (20 de ani), ultima dată la SC Popești Leordeni (Liga 3) și care în cariera sa a fost și la Rapid.

”Eu consider că prin transferurile pe care le vom face, vom ridica standardul la nivelul la care să ne permită să promovăm la Liga 1. Este adevărat că la finalul sezonului, multor jucători le-a expirat contractul, unii au preferat să aleagă alte destinații, cu alții încă mai suntem, poate, în negocieri, dar trenează din anumite motive. Dar, în același timp, noi încercăm să ne mișcăm și să transferăm jucători și în următoarele zile”, a spus Erik Lincar înainte de reunire.

  • Nu vor mai continua cu ”U” Cluj jucătorii: Vlad Muțiu, Iulian Anca-Trip, Lucas Chacana, Cristian Gavra, Idan Golan, Dan Berci, Srgian Luchin, Robert Neciu, Derick Ogbu, Rareș Sburlea, Cătălin Ștefănescu și Donaldo Acka.

Patru dintre cei șapte nou-veniți au fost antrenați de Lincar la Turris Oltul: ”Important va fi grupul”

Noul antrenor al Universității Cluj a vorbit și despre faptul că patru dintre cele șapte achiziții sunt jucători pe care i-a antrenat recent la Turris Oltul. Este vorba despre Balgiu, Voinea, Tescan și Mitrea. Lincar vrea să formeze un grup unit, acea familie pe care o invocă și și-o doresc toate cluburile.

”Sunt mulți jucători cu care am colaborat, dar pe mine mă interesează mai mult jucătorul care poate să mă ajute cu adevărat să promovez la Liga 1. Este adevărat că important va fi grupul, spiritul pe care îl vom avea și zic eu că facem pași importanți în acest sens.

Noi încercăm să formăm un lot de 26 de jucători, incluzând și portarii. Este adevărat că mai trebuie să mai completăm lotul. Astăzi chiar avem, și am avut sub observație și în ultimele trei jocuri la U19, pe copiii pe care îi avem în pepiniera noastră. O săptămână, chiar opt zile, îi vom ține în lot și îi vom urmări îndeaproape”, a spus Lincar, care i-a avut de la echipa U19 a clubului la reunire pe: Alexandru Bledea (portar), Rareș Scocîlcă, Andrei Vînău, Septimiu Kolbasz (mijlocași), Vlad Moraru, Albert Hofman și Simion Pop (atacanți).

Cinci adversari pentru amicale stabiliți până acum de ”U” Cluj

”U” Cluj, ca și Petrolul, dar spre deosebire de nou-promovata Viitorul Șelimbăr, care merge în Turcia, a preferat să se pregătească în această vară pe plan local.

Erik Lincar spune că a avut emoții privind găsirea de adversari în zonă pentru desfășurarea de meciuri amicale. Trei dintre cei pe care îi va întâlni vor fi rivali în campionat.

”Vom avea un joc, vineri, cu echipa U19 a clubului, după care vom avea jocuri cu Unirea Dej, Viitorul Șelimbăr, Ripensia, SCM Zalău, deși și amicalele le avem deja fixate (n.r. – de la Ripensia aflăm că meciul cu ”U” Cluj va avea loc în data de 14 iulie).

Și din cauza pandemiei am preferat să rămânem aici, avem condiții excelente. La început chiar m-am speriat, că a fost, așa, un pic de stres pentru mine, pentru că nu prea erau echipe de Liga a 2-a în jurul Clujului. Noroc că a promovat Unirea Dej, Șelimbărul și preferăm să nu facem deplasări prea lungi. Jocurile or să se disputa aici la noi, acasă, la Cluj”, a mai declarat antrenorul Universității Cluj.

De la reunire au lipsit motivat, susține clubul, următorii jucători: Matei Moraru, Laurențiu Rus, Valentin Alexandru, Marius Ciobanu, Cristian Balgiu, Ioan Filip și Sergio Ribeiro. Alexandru, Ciobanu și Balgiu sunt achiziții făcute zilele trecute.

Declarațiile făcute de Erik Lincar înainte de reunirea echipei ”U” Cluj:

https://www.youtube.com/watch?v=fjv_xsiIXHM

Foto și video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-avut-la-reunire-doar-9-jucatori-din-vechiul-lot-iar-erik-lincar-si-a-adus-inca-un-fost-elev-avut-la-turris-oltul-al-patrulea-un-fost-portar-al-rapidului-este-in-teste-19189492

 

Marius ANGHEL 18 Jun. 2021, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă