VIDEO | ”U” Cluj a trecut și de Metalurgistul Cugir și are evoluții perfecte în ultimele trei amicale: trei victorii și câte trei goluri marcate în fiecare meci. Ardelenii au prezentat cea mai nouă achiziție, mijlocașul Iaser Țurcan

Răzvan STÎNGĂ 25 Jul. 2021, 15:04 Liga 2
VIDEO | ”U” Cluj a trecut și de Metalurgistul Cugir și are evoluții perfecte în ultimele trei amicale: trei victorii și câte trei goluri marcate în fiecare meci. Ardelenii au prezentat cea mai nouă achiziție, mijlocașul Iaser Țurcan

Universitatea Cluj a trecut de Metalurgistul Cugir într-un meci amical disputat sâmbătă, pe Cluj Arena. Echipa din Liga 2 a câștigat cu 3-1, iar la cabine elevii lui Erik Lincar au intrat cu avantaj minim, 1-0.

Singura reușită din primele 45 de minute i-a aparținut unui fotbalist transferat în această vară de Universitatea Cluj, Valentin Alexandru. În minutul 14, acesta a primit o centrare din partea stângă a atacului ardelenilor și a finalizat cu o lovitură de cap spectaculoasă, de la aproximativ 11 metri. Reușita a fost a doua de la venirea în Ardeal pentru Valentin Alexandru, care până în această vară a evoluat la Dunărea Călărași.

Albert Hofman a marcat golul amicalului, cu un șut de la marginea careului mare

În repriza a doua, Universitatea Cluj a menținut ridicat ritmul atacurilor și a marcat de două ori la rând, ducând scorul la 3-0. Reușitele le-au aparținut lui Tudor Vomir, care a înscris cu o lovitură de cap în urma unui corner, și lui Albert Hofman, intrat pe teren pe parcursul reprizei secunde. Hofman a marcat cel mai frumos gol al partidei. A driblat un adversar la marginea careului, după care l-a învins pe portarul echipei din Cugir cu un șut pe jos.

Divizionara a treia a marcat golul de onoare în minutul 69, prin Marius Lupu, care a înscris în urma unei lovituri libere trimise în bară. Balonul a ricoșat la el, doar a pus latul și a stabilit scorul final, 3-1 pentru Universitatea Cluj.

”U” Cluj a început în 11-le: Micle – Gîț, Vomir, Gugu, Mitrea, Balgiu, Dican, Ribeiro, Ciobanu, Blejdea, V. Alexandru.

Metalurgistul Cugir a început în 11-le: R. Opric – Tăban, Vlădia, I. Grozav, Vitinha – Udrea, Boldea – Șaucă, P. Păcurar, R. Voicu – M. Lupu. Au mai intrat în repriza a doua: Perjeriu, Cioargă, M. Neagu, Șuteu, Andriuc, S. Itu, Al. Rus, L. Contra, Șt. Radu.

Universitatea Cluj s-a aflat la amicalul cu numărul șapte în această vară. Înainte de Metalurgistul Cugir, ardelenii le-au mai întâlnit pe ”U” Cluj U19 (scor 4-1), CS Comunal Șelimbăr (scor 4-0), Unirea Dej (scor 1-4 și 0-2), Gaz Metan Mediaș (scor 3-0) și SCM Zalău (scor 3-0).

”U” Cluj l-a împrumutat pe Iaser Țurcan de la FC Petrocub Hîncești

Universitatea Cluj a mai făcut un transfer. L-a adus sub formă de împrumut, pentru un sezon, pe mijlocașul Iaser Țurcan (23 de ani), de la FC Petrocub Hîncești, echipă din prima ligă a Republicii Moldova.

Țurcan s-a născut în Grecia, la Atena, dar are și cetățenie moldovenească. De altfel, până acum a evoluat pentru naționalele ”under” ale vecinilor noștri, la sub 17, 19 și 21 de ani. A apucat să debuteze și pentru prima reprezentativă a Republicii Moldova, unde a adunat deja șapte prezențe.

FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Iaser Țurcan, un mijlocaș central în vârstă de 23 de ani din Republica Moldova. Jucătorul vine sub formă de împrumut pe o perioadă de un an de la FC Petrocub Hîncești.

Născut la Atena, Iaser a făcut primii pași în fotbal la academia celor de la Zimbru Chișinău, după care a trecut la Dacia Buiucani. A debutat la nivel de seniori pentru Dacia Chișinău la începutul sezonului 2016/2017. După ce a trecut pe la Academia Chișinău și Dinamo Auto-Tiraspol, în 2019 a devenit om de bază în echipa celor de la Petrocub Hîncești, strângând 28 de meciuri, două reușite și un assist. De asemenea, pe 21 februarie debuta pentru naționala Moldovei într-un joc amical cu Kazakhstan. A câștigat Cupa Republicii Moldova alături de Petrocub Hîncești în sezonul 2019/2020.

Sezonul trecut este unul de referință pentru cariera noului jucător al Universității Cluj, Iaser marcând de 10 ori în cele 39 de partide pe care le-a bifat pentru Petrocub. De asemenea, acesta a reușit să ofere și nouă pase de gol.

La nivel de echipă națională, acesta are șapte selecții până în prezent.

Bun venit la U, Iaser Țurcan!”, se arată în comunicatul de prezentare al ardelenilor în privința lui Iaser Țurcan, pe site-ul oficial, FC U Cluj.


Foto și video: FC Universitatea Cluj

Răzvan STÎNGĂ 25 Jul. 2021, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă