Valentin Suciu s-a despărțit de FK Miercurea Ciuc după ratarea accederii în play-off-ul Ligii 2! Antrenorul pleacă de la clubul harghitean după patru ani: ”Există mult mai multe aspecte pozitive decât negative”

Marius ANGHEL, Adi MARICA 14 Mar. 2022, 13:34 Liga 2
Valentin Suciu s-a despărțit de FK Miercurea Ciuc după ratarea accederii în play-off-ul Ligii 2! Antrenorul pleacă de la clubul harghitean după patru ani: ”Există mult mai multe aspecte pozitive decât negative”

Ratarea play-off-ului de către FK Miercurea Ciuc a adus un mic cutremur în interiorul clubului harghitean. Duminică a avut loc o ședință, la o zi distanță după remiza de acasă cu FC Brașov (scor 1-1), iar luni clubul a anunțat că antrenorul Valentin Suciu a demisionat.

Din informațiile Liga2.ro, și Francisc Dican, numit director tehnic la echipă în toamna trecută, pleacă de la FK Miercurea Ciuc. Totodată, variante pentru înlocuirea lui Valentin Suciu sunt, în acest moment, cel puțin până la finalul sezonului, Norbert Demeny, antrenorul echipei U19, sau Bajko Barna, antrenor secund la prima echipă și ”principal” la echipa U17.

Valentin Suciu și-a reziliat contractul cu FK Miercurea Ciuc

Valentin Suciu (41 de ani) se desparte, astfel, de echipa pe care o conducea din vara anului 2018, din iunie. El a promovat trupa din Miercurea Ciuc în Liga 2 în vara anului 2019 și se desparte de ea după aproape patru ani de zile, din postura de cel mai longeviv antrenor din eșalonul secund.

”Antrenorul principal al echipei noastre de seniori iese de pe bancă după patru ani de lupte împreună. Suciu Valentin a ajuns la clubul nostru în ianuarie 2018, inițial antrenându-ne echipa U17 și apoi în vara aceluiași an gestionând deja trupa noastră de seniori.

Sub conducerea sa, FK a obținut cel mai mare succes din istoria clubului din Miercurea Ciuc la nivel de seniori, cu o victorie memorabilă în Cupa României 2018 împotriva lui Dinamo, apoi promovarea în liga secundă, iar anul trecut în play-off-ul de promovare. Campionatul actual a început teribil, cu cinci înfrângeri la rând, dar după aceea echipa a luptat în primii zece, iar la sfârșitul sezonului regular am fost aproape de a reveni în play-off-ul ligii secunde. Sâmbătă, la un fir de păr, am ratat play-off-ul și am terminat pe locul șapte, com continua în play-out, dar de data aceasta fără Vali”, a anunțat, într-o traducere aproximativă din maghiară, clubul FK Miercurea Ciuc, într-un comunicat.

Valentin Suciu, la despărțirea de FK Miercurea Ciuc: ”Au fost patru ani frumoși, la bine și la rău”

La prima participare în Liga 2, FK Miercurea Ciuc a terminat sezonul 2019-2020 pe locul 17 din 19, cu 22 de puncte acumulate în 23 de meciuri disputate în 24 de etape. Campionatul a fost ”înghețat” pentru clasatele pe locurile 7-19, din cauza izbucnirii pandemiei Covid-19, iar nicio echipă un a retrogradat atunci.

În ediția 2020-2021 a Ligii 2, trupa ciucană a încheiat sezonul regular pe locul 5 (32 puncte în 19 etape) și a mers în play-off, unde s-a situat tot pe locul 5 (42 puncte totale). În actualul sezon, 2020-2021, FK Miercurea Ciuc a terminat campionatul regular pe locul 7 (33 puncte în 19 meciuri), ratând în ultima etapă accederea în play-off. Va continua în Grupa A a play-out-ului, unde nu va avea nicio emoție privind retrogradarea.

”Din moment ce nu a putut ajunge la play-off, gustul rămas este unul acru. Dar, cei patru ani petrecuți se poate spune că au fost foarte frumoși, la bine și la rău. Există mult mai multe aspecte pozitive decât negative, pentru că am găsit aici oameni cu care am putut lucra, ne-am potrivit. Poate că nu am fost întotdeauna pe aceeași lungime de undă, dar acesta este de obicei cazul în familie. Pot spune că am găsit cu adevărat o familie aici”, a declarat, într-o traducere aproximativă din maghiară, Valentin Suciu la plecarea de la echipa harghiteană.

”Îmi pare rău că nu a funcționat, îmi pare rău pentru fani, pentru că au avut multă încredere în noi, au fost aici, m-au încurajat să fac tot ce pot. Păcat că au putut veni într-un număr mare la stadion abia acum (n.r. – s-au ridicat restricțiile pandemice abia înaintea ultimului meci din sezonul regular), pentru că multă vreme ne-au lipsit și asta a afectat de multe ori echipa. De aceea a fost ciudat pentru noi să jucăm din nou în fața spectatorilor, că avem și o galerie. Vreau ca ei să rămână cu echipa la bine și la rău și, după cum se spune, să ajute în momentele dificile, nu doar să iubească jucătorii sau clubul când sunt în vârf, ci și atunci când sunt probleme”, a mai spus Valentin Suciu la despărțirea de FK Miercurea Ciuc.

În cariera sa, Valentin Suciu a mai antrenat FC Zagon și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, pe această din urmă promovând-o atât în Liga 2, cât și în Liga 1.

Interviul acordat în maghiară de Valentin Suciu, la despărțirea de FK Miercurea Ciuc:

Zoltan Szondi, după remiza cu FC Brașov: ”Ne-am îndepărtat de acele obiective cu care ne-am tot lăudat. Așa nu prea are rost să mergem mai departe”

Președintele clubului din Miercurea Ciuc, Zoltan Szondi, spunea de după jocul cu FC Brașov că este inadmisibilă această ratare a play-off-ului, dar și că echipa s-a îndepărtat de politica clubului și, cu toate acestea, a ratat obiectivul. Szondi spunea de sâmbătă că în aceste condiții nu se mai poate continua.

”Aveam toate argumentele pentru a merge în play-off. E un rateu foarte mare și, din păcate, ne-am îndepărtat cam de toate obiectivele, pentru că, dacă ați văzut primul ”11”, nici copiii din academie de la noi nu mai joacă, nici rezultate nu avem. Eu zic că insuccesul este o consecință logică. Ne-am îndepărtat de acele obiective cu care ne-am tot lăudat. Să nu uităm că am început cu cinci înfrângeri. Nu vreau să dau sentințe la cald, ce s-a întâmplat și cine este de vină. Bineînțeles că la un eșec, cum este cel de azi, toată lumea este de vină, inclusiv și eu, pentru că eu sunt președintele clubului. O să avem o ședință, discutăm cum mergem mai departe, dar așa nu prea are rost să mergem mai departe, a spus, la Metropola TV, Zoltan Szondi.

Antrenorul Valentin Suciu nu și-a ascuns dezamăgirea după ce elevii săi n-au putut învinge FC Brașov. ”Este foarte greu de caracterizat meciul de astăzi, ne-am pierdut cu firea, nu am avut mintea limpede. Din păcate, nu ne-am organizat așa cum ne-am dorit și asta s-a văzut în rezultatul final. Am avut foarte multe ocazii să marcăm goluri, nu gol, ci goluri, dar ne-a lipsit acea minte limpede, spunea Suciu după remiza cu FC Brașov.

Cu 33 de puncte și clasată pe locul 7 la finalul sezonului regular al Ligii 2, FK Miercurea Ciuc merge în Grupa A a play-out-ului, alături de Metaloglobus București, Politehnica Iași, CS Comunal Șelimbăr, Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila. Echipa și-a aflat astăzi programul în play-out.

FK Miercurea Ciuc, a zecea echipă care schimbă antrenorul în acest sezon de Liga 2

Prin această plecare a lui Valentin Suciu, FK Miercurea Ciuc devine a zecea echipă în acest sezon de Liga 2 care își va schimba antrenorul, unele dintre ele făcând-o chiar de mai multe ori, Viitorul Pandurii fiind campioană la acest capitol, cu cinci mutări până acum pe banca tehnică.

Statistica schimbărilor antrenorilor în acest sezon de Liga 2 o poți vedea mai jos:

 

Foto: Zoltan Pal (FK Miercurea Ciuc)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-grupei-a-a-play-out-ului-ligii-2-politehnica-iasi-politehnica-timisoara-se-joaca-tocmai-in-etapa-a-6-a-19223263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frustrare-la-fk-miercurea-ciuc-dupa-ratarea-play-off-ului-presedintele-zoltan-szondi-surprins-de-determinarea-jucatorilor-de-la-fc-brasov-au-jucat-de-parca-intrau-in-champions-league-au-s-19223251

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-s-a-incurcat-de-vecinii-din-brasov-si-a-ratat-play-off-ul-valentin-suciu-ne-am-pierdut-cu-firea-nu-am-avut-minte-limpede-19223143

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-tras-ciucul-in-play-out-calin-moldovan-dupa-remiza-de-la-miercurea-ciuc-toata-lumea-ne-dadea-ca-victima-sigura-a-fost-un-meci-de-lupta-si-cred-ca-rezultatul-este-echitabil-19222965

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-opt-meciuri-sunt-programate-de-la-ora-1400-azi-aflam-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-respectiv-componenta-grupelor-de-play-out-19222782

Marius ANGHEL, Adi MARICA 14 Mar. 2022, 13:34 Liga 2
Pe aceeași temă