FC Brașov a tras Ciucul în play-out! Călin Moldovan, după remiza de la Miercurea Ciuc: ”Toată lumea ne dădea ca victimă sigură. A fost un meci de luptă și cred că rezultatul este echitabil”

Adi MARICA 12 Mar. 2022, 22:35 Liga 2

FC Brașov a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat sâmbătă, în deplasare, cu FK Miercurea Ciuc, contând pentru etapa a 19-a, ultima din sezonul regular al Ligii a 2-a. Golul lui Eduard Lambrinoc și paradele lui Laurențiu Popescu i-au adus în pragul disperării pe harghiteni, care au ratat play-off-ul!

Echipa lui Călin Moldovan va merge în Grupa B a play-out-ului, unde va avea o luptă după cu Unirea Constanța pentru locul de baraj de menținere în Liga 2.

Avalanșă de ocazii ale ciucanilor, însă ambele echipe au înscris câte o dată

Ciucanii au început în forță și au luat cu asalt careul brașovenilor. Drăgoi, Maric si Dumbravă s-au întrecut în gafe, iar Schieb, Jelena și Kovacs au ratatat ocazii uriașe, rezolvate de paradele portarului Laurențiu Popescu. El Azzouzi, nemarcat, s-a împiedicat în mijlocul careului, la prima ieșire pe contraatac a brașovenilor (14).

Gazdele au continuat să preseze, Piper a fost deposedat ușor, iar Kovacs a fost blocat de Popescu.

Elevii lui Vali Suciu au deschis scorul în minutul 40 grație golului marcat de Salvatore Marrone cu o execuție de senzație, șut din colțul stânga al careului direct în vinclul de la a doua bară.

Brașovenii au reacționat imediat, iar Lambrinoc, servit de Angelov, a restabilit egalitatea trei minute mai târziu.

Popescu a făcut, de această dată, minuni în poarta Brașovului

Ciucanii au început bine partea secundă, Soufiane Jebari a lovit transversala cu o lovitură de cap din 6 metri (51). De partea cealaltă, bulgarul Angelov și-a bătut joc de o ocazie imensă trei minute mai târziu, atunci când a scăpat singur cu Gyenge.

Harghitenii au început să se precipite, nu au mai avut răbdare, dar și așa Jelena a ratat o ocazie mare, șut din 12 metri, dar Popescu a reușit să respingă (68).

Miercurea Ciuc merge în Grupa A a play-out-ului, FC Brașov e în Grupa B

S-a terminat 1-1, rezultat care nu i-a adus calificarea în play-off Ciucului, fiindcă Unirea Slobozia a învins Ripensia (scor 1-0) și la egalitate de puncte cu ialomițenii trupa lui Suciu a stat mai rău la golaverajul general (32-23 față de 33-13), fiindcă în meciul direct cele două formații au remizat la Miercurea Ciuc (scor 0-0).

Cu 33 de puncte și clasată pe locul 7, FK Miercurea Ciuc merge în Grupa A a play-out-ului, alături de Metaloglobus București, Politehnica Iași, CS Comunal Șelimbăr, Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila.

În schimb, FC Brașov, cu 14 puncte și situată pe locul 16, ajunge în Grupa B a play-out-ului, unde va întâlni FC Buzău, Unirea Dej, Ripensia Timișoara, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Unirea Constanța și Astra. Se va lupta cu Unirea Constanța pentru evitarea locului direct retrogradabil și pentru a merge la barajul pentru menținere în Liga 2.

Programul complet din play-out și-l vor afla luni, când la sediul FRF are loc tragerea la sorți.

Călin Moldovan: ”Jos pălăria în fața băieților. A fost un meci de luptă și cred că rezultatul este echitabil”

Pentru FC Brașov, acesta a fost al doilea punct obținut în cele trei meciuri oficiale disputate în 2022, primul fiind după acel 1-1 de la Poli Iași.

Echipa antrenată de Călin Moldovan va juca în Grupa B a play-out-ului, acolo unde va intra cu o zestre săracă de puncte, doar 14.

Moldovan s-a ținut de cuvânt și a făcut modificări în primul 11 după eșecul de acasă cu Metaloglobus (0-2). Astfel, Drăgoi, Piper și Vasile Constantin au fost titulari, Burlacu și Negrean au fost lăsați pe bancă, iar Leonte nici măcar nu a prins lotul. Nici Mihalcea nu a prins lotul pentru meciul cu ciucanii, talentatul mijlocas brașovean fiind criticat pentru prestația ștearsă din finalul meciului cu Metaloglobus.

”A fost un meci greu, ne așteptăm, pentru că știam că vom întâlni o echipă bună, care avea ca obiectiv victoria, pentru a merge în play-off. Era doar la mâna ei dacă se impunea astăzi. Toată lumea ne dădea ca victimă sigură, dar, așa cum am spus și înainte de joc, ne vom bate pentru un rezultat bun. A fost un meci de luptă și cred că rezultatul este echitabil. Gazdele au avut câteva ocazii mari, dar și noi una foarte mare, prin Angelov, singur cu portarul.

Băieții au muncit foarte mult, au depus efort mare, jos pălăria în fața lor. Este adevărat că suferim în multe momente ale jocului, dar și astăzi am avut în primul 11 șase jucători noi, care au doar patru săptămâni de când sunt alături de noi. Apoi, trebuie să ținem cont că avem mari probleme cu terenurile de antrenament la Brașov, unde nu avem unde să ne pregătim. Este doar meritul jucătorilor că au reușit să treacă peste aceste probleme. O să mă repet, dar vă spun că Brașovul sub nicio formă nu va retrograda. Chiar dacă vom merge la baraj, eu am mare încredere în echipă și vom fi mult mai puternici până la final”, a spus Calin Moldovan.

FK MIERCUREA CIUC – FC BRAŞOV 1-1

Salvatore Marrone 40′ / Eduard Lambrinoc 42′

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – R. Takacs, Gergely, Apro, Marrone – Csuros (cpt.), L. Kovacs (Metoyan 69′), Jebari (Bara 90+1′), Gal-Andrezly (Ivanovici 79′) – Jelena, Schieb (Rodri Hernando 80′)
Rezerve neutilizate: Moga – Szondi, Csiszer, Bărăbaș, Bujdoso
Antrenor: Valentin Suciu

FC Brașov: Laur. Popescu – Drăgoi, Maric, Gherghe, Dumbravă (cpt.) – Tesija (M. Burlacu 81′), Piper (H. Popa 84′) – Lambrinoc (Rz. Iorga 73′), El Azzouzi, Vas. Constantin (Negrean 73′) – Angelov (Andronic 90+1′)
Rezerve neutilizate: Gârniță – Răducioiu, Bg. Roșu, Lascu
Antrenor: Călin Moldovan

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita); Arbitru: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – Sibiu); Asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Cristian Voicu (Focşani); Rezervă: Mihai Amorăriței (Câmpina); Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) și Adrian Petre (Buzău).

Foto: Zoltan Pal (FK Miercurea Ciuc) și FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-poli-timisoara-poli-iasi-si-fc-brasov-printre-echipele-care-se-vor-lupta-pentru-a-evita-barajul-de-mentinere-retrogradare-19222905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-opt-meciuri-sunt-programate-de-la-ora-1400-azi-aflam-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-respectiv-componenta-grupelor-de-play-out-19222782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-unirea-slobozia-sunt-ultimele-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-ialomitenii-sunt-marea-surpriza-dupa-ce-au-profitat-de-rezultatele-celor-de-la-fc-buzau-si-fk-miercurea-ci-19222864

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-rabufnit-dupa-ce-fc-buzau-a-ratat-play-off-ul-ce-sa-fac-sa-ma-bat-cu-arbitrul-profesorul-avalansa-de-intrebari-retorice-dup-19222914

Adi MARICA 12 Mar. 2022, 22:35 Liga 2
Pe aceeași temă