Valentin Alexandru și Călin Toma vor fi din nou coechipieri în Liga 2. Echipa cu care au semnat atacantul și fundașul golgheter

Marius ANGHEL 27 Jun. 2023, 16:18 Liga 2
Valentin Alexandru și Călin Toma vor fi din nou coechipieri în Liga 2. Echipa cu care au semnat atacantul și fundașul golgheter

Cea mai grăbită echipă din Liga 2 privind începerea pregătirii noului sezon a perfectat și anunțat oficial două noi achiziții.

Cu CSM Slatina, reunită încă din data de 15 iunie, au semnat și atacantul Valentin Alexandru, ultima dată la Gloria Buzău, și fundașul stânga Călin Toma, fost la CSC Dumbrăvița.

  • Calin Toma și Valentin Alexandru au fost, pentru scurt timp, colegi la SCM Gloria Buzău, în sezonul 2019-2020 de Liga 2. Acum vor fi din nou coechipieri.

Valentin Alexandru a jucat ultima dată la Gloria Buzău

Valentin Alexandru (31 de ani) schimbă din nou echipa în această vară, ajungând la un număr impresionat de cluburi pentru care a evoluat în cariera sa, majoritatea din Liga 2 și pentru care nu a jucat mai mult de un an și jumătate!

Atacantul originar din Popești Leordeni (Ilfov) a activat în ultimul sezon la Gloria Buzău, pentru care a prins 25 de meciuri în Liga 2 și barajul de promovare, doar 10 ca titular, de opt ori a fost înlocuit și a marcat 4 goluri. I s-a terminat contractul și, astfel, a ajuns la CSM Slatina, care devine al 15-lea club din cariera sa. A mai evoluat la seniori pentru Săgeata Năvodari, Victoria Brănești, Juventus București, CS Otopeni, ACS Buftea, Gloria Popești Leordeni, Dunărea Călărași (în trei rânduri), Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna, Chindia Târgoviște, Gloria Buzău (în două rânduri, prima dată când se numea SCM), Rapid și Universitatea Cluj.

În prima ligă a evoluat pentru Pandurii (9 meciuri în 2016), Concordia Chiajna (7 meciuri în 2017) și Dunărea Călărași (9 jocuri în 2018, echipă cu care a și promovat). A mai promovat și cu Chindia, în 2019, și ”U” Cluj, în 2022.

  • Cele mai bune sezoane le-a avut la Dunărea Călărași. În ediția 2015-2016 a Ligii 2 a evoluat în 32 de jocuri și a înscris 25 de goluri, iar în 2017-2018, când s-a promovat, a avut 33 de jocuri și 24 de goluri.

Călin Toma, fundaș-golgheter, vine de la CSC Dumbrăvița

Călin Toma are tot 31 de ani și evoluează ca fundaș lateral, de obicei în partea stângă. La nivel de Liga 2, competiția în care a jucat cel mai sus, a avut contracte doar cu trei echipe până acum, cu Ripensia Timișoara, Gloria Buzău (când a jucat sub denumirile de SCM Gloria Buzău și FC Buzău) și CSC Dumbrăvița.

La Ripensia, timișoreanul a prins două sezoane și jumătate de Liga 2 în perioada 2017-2019, când a evoluat în 89 de meciuri și a marcat 10 goluri (8 în sezonul 2018-2019). A mers apoi la Buzău, unde a stat tot două sezoane și jumătate (2020-2021), dar a prins doar 29 de jocuri și nu a înscris, iar în ediția 2022-2023 a evoluat pentru nou-promovata în Liga 2 CSC Dumbrăvița, la care a jucat în 23 din cele 25 de jocuri și a marcat 5 goluri.

Înscrie în mod special din penalty-uri sau lovituri libere.

”Valentin Alexandru şi Călin Toma, noutăţile din lotul echipei noastre
Atacantul Valentin Alexandru (31 de ani) şi fundaşul Călin Toma (31 de ani) au semnat cu echipa noastră.
Valentin Alexandru este unul dintre golgheterii Ligii a II-a, cel mai bun sezon al său fiind în 2017-2018, când a marcat 24 de goluri, în cele 33 de partide jucate pentru Dunărea Călăraşi, alături de care a promovat în Liga I.
În decursul carierei,Valentin Alexandru a mai evoluat pentru echipe precum Universitatea Cluj, Dunărea Călăraşi, Rapid Bucureşti, Chindia Târgovişte, Concordia Chiajna, Pandurii Târgu Jiu sau Victoria Brăneşti. Stagiunea trecută a evoluat pentru Gloria Buzău.
Călin Toma vine de la ACS Dumbrăviţa. Fundaşul stânga a mai evoluat, în decursul carierei, pentru Gloria Buzău şi Ripensia Timişoara.
Bine aţi venit şi cât mai multe realizări în tricoul echipei noastre!”, sună anunțul Slatinei despre cei doi jucători.

14 plecări și 10 noi achiziții pentru CSM Slatina

CSM Slatina încearcă în aceste zile să își definitiveze lotul în mare parte. Chiar mâine, 28 iunie, echipa antrenată de Daniel Oprescu va pleca pentru zece zile la Fundata, la Complex Sportiv Cheile Grădiştei, în cantonament. Primul amical îl care programat cu CS Mioveni, în data de 12 iulie.

În această vară, la Slatina au mai ajuns Florin Răsdan (ex Viitorul Pandurii), acontat încă din iarnă, Alin Țegle (ex Viitorul Pandurii), Claudiu Dragu (ex Viitorul Pandurii), Silvian Matei (ex Progresul Spartac), David Dincă (ex Steaua), Mircea Donca (ex Minaur Baia Mare), John Mondragon (ex Minaur Baia Mare) și Alexandru Marin (ex Sporting București). În plus, la echipă a revenit și Marius Neicu, după ce împrumutul la nou-promovata în Liga 2 CSM Alexandria a expirat.

Nu mai puțin de 14 jucători au plecat de la gruparea pregătită de Daniel Oprescu după încheierea sezonului trecut.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-efectuat-vizita-medicala-si-a-programat-cinci-amicale-19275632

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-din-nou-cea-mai-grabita-echipa-din-liga-2-trupa-olteana-s-a-reunit-cu-multe-noutati-in-lot-jucatori-de-la-steaua-viitorul-pandurii-dar-si-de-la-doua-dintre-retrogradatele-in-liga-3-19275061

Marius ANGHEL 27 Jun. 2023, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă