Înfrângerea cu UTA, urmată de o perioadă dificilă pentru Gloria Buzău. Valentin Alexandru a anunțat că 90 la sută din jucători și-au terminat contractele: ”Intrăm în vacanță, vedem apoi ce va fi. Nu pot da detalii”

Răzvan STÎNGĂ 05 Jun. 2023, 14:27 Liga 2

Gloria Buzău nu a avut șanse în barajul de menținere-promovare în SuperLiga României cu UTA, chiar dacă în tur a fost înregistrat un rezultat de egalitate, 0-0.

În retur, la Arad, buzoienii au pierdut la diferență considerabilă, scor 1-5, și vor juca în Liga 2 și stagiunea următoare.

Valentin Alexandru, impresiile returului UTA – Gloria Buzău

La finalul confruntării de duminică seară, Valentin Alexandru a analizat dubla cu UTA, a făcut analiza sezonului abia încheiat, dar a vorbit și despre situația pe care o au el și colegii săi, în privința contractelor.

Atacantul în vârstă de 31 de ani consideră că stagiunea 2022/2023 a fost una nereușită pentru Gloria Buzău, din moment ce s-a dorit promovarea directă în SuperLiga României. Nu s-a îndeplinit obiectivul nici în urma barajului cu UTA, deși după partida tur era luată mai mult în seamă formația buzoiană.

Valentin Alexandru nu știe dacă va continua la Gloria Buzău: ”90 la sută dintre jucători au terminat contractele”

Din informațiile pe care le are Alexandru, foarte mulți jucători de la Gloria Buzău au terminat contractele cu echipa, iar incertitudinea este mare. Antrenorul Adrian Mihalcea nu știe dacă va rămâne, Bogdan Oteliță a semnat cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, iar pe fundaș îl pot urma și alți colegi.

Știam că dacă nu vom primi gol foarte repede se va juca meciul. Știam că ei sunt o echipă bună, sunt din prima ligă, dar am luat gol în minutul 16 și, practic, ne-am bătut singuri din fazele fixe și două erori personale. Din punctul meu de vedere, calificarea s-a jucat în meciul tur, când în prima repriză am avut trei ocazii pe care nu le-am fructificat.

Echipele din Liga 1 nu te iartă. Știam că atunci când te prind, nu te iartă. Ei au avut prima șansă, UTA are jucători de calitate, cu fanii alături de ea. Conform reprizei a doua, UTA merita victoria.

Obiectivul nostru era promovarea directă în prima ligă, dar din păcate tot timpul am făcut rezultate de egalitate și nu am luat multe puncte. Nici nu am pierdut multe meciuri, dar nici nu am câștigat multe meciuri.

(N.r. – Ce se întâmplă în sezonul următor) Nu știm ce va fi anul următor. 90 la sută din jucători au avut contracte până la 5 iunie. Nu știm ce va fi în continuare, vom aștepta. Intrăm în vacanță și vom vedea apoi ce va fi, deocamdată nu pot să dau prea multe detalii”, a spus Valentin Alexandru la microfonul Digi Sport.

Valentin Alexandru, golul de onoare pentru Gloria Buzău în returul cu UTA

Valentin Alexandru a fost autorul golului de onoare al Gloriei Buzău în returul barajului pentru prima ligă. El a terminat sezonul de Liga 2 cu un total de cinci reușite în 23 de jocuri, luând în calcul și golul din partida de la Arad. Celelalte patru au fost consemnate în sezonul regular.

Golul lui Alexandru a venit la scorul de 3-0 pentru UTA. Marcaseră pentru formația din prima divizie Virgiliu Postolachi, minutul 16, și  Andrei Chindriș, minutele 49 și 66. Ulterior, pentru învingători au mai punctat Virgiliu Postolachi, minutul 80, și Philip Otele, minutul 89.

Foto: Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 05 Jun. 2023, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă