Șapte dintr-o lovitură! CSC Dumbrăvița a anunțat primele plecări din această vară. Unii jucători au deja noi echipe

Anda DELIU 18 Jun. 2023, 14:42 Liga 2
Șapte dintr-o lovitură! CSC Dumbrăvița a anunțat primele plecări din această vară. Unii jucători au deja noi echipe

Singură echipă din Timiș rămasă în Liga 2, CSC Dumbrăvița, a ezitat nejustificat de mult să anunțe despărțiri care erau deja stabilite de destul de multe zile, din motiv că jucătorii au contracte până la 30 iunie, așa cum o cere UEFA.

Până la urmă, anunțurile cluburilor unde au mers cei care sezonul trecut au jucat în alb-verde au pus ”presiune” pe timișeni, care au comunicat oficial, în data de 18 iunie, șapte plecări.

Călin Toma, unul dintre jucătorii cu cele mai multe minute jucate în sezonul recent încheiat de Liga 2, printre cei plecați de la CSC Dumbrăvița

Lista plecărilor este formată din Călin Toma, frații Toma și Luca Bodri, Alexandru Piftor, Petre Simon, Abdoulaye Niakate și Cristian Grancea.

Toți se află la final de înțelegere, iar singurul care era împrumutat, de la CFR Cluj, era Niakate.

Din cei șapte, Piftor a fost deja anunțat ca acontat de Unirea Dej tocmai astăzi de dimineață (motiv pentru care clubul s-a ”urnit” cu anunțul), iar el a cerut un salariu mai mare decât cel oferit.

Călin Toma ne-a precizat că are deja o altă echipă, tot în eșalonul secund. El apare într-o statistică recent publicată de FRF, printre jucătorii cu cele mai mari medii de minute jucate. Toma avea o medie de 88,79 de minute per meci.

Realizările din sezonul recent încheiat ale jucătorilor de care CSC Dumbrăvița s-a despărțit:

Călin Toma (31 ani, fundaș, 23 meciuri, 1917 minute, 5 goluri), Toma Bodri (23 ani, fundaș, 14 meciuri, 853 minute, 1 gol), Luca Bodri (23 ani, mijlocaș, 21 meciuri, 1247 minute, 1 gol), Alexandru Piftor (24 ani, mijlocaș, 9 meciuri, 622 minute), Petre Simon (22 ani, atacant, 18 meciuri 840 minute, 4 goluri), Abdoulaye Niakate (23 ani chiar azi, fundaș, 5 meciuri, 146 minute) și Cristian Grancea (19 ani, mijlocaș, 10 meciuri, 496 minute).

Luca Bodri speră la UTA

Nu li s-a propus prelungiri de contract, potrivit informațiilor Liga2.ro, jucătorilor Petre Simon, ”under” încă eligibil, Niakate, Grancea sau Toma Bodri, însă Cosmin Stan l-a mai dorit pe fratele Luca, pe care îl consideră mai serios și liniștit din punct de vedere comportamental. Însă arădeanul a fost la un trial organizat de Mircea Rednic la UTA și speră să joace chiar în prima ligă, aparent!

”Cei mai mulți dintre jucătorii cu care am încheiat sezonul 2022/2023 aveau contractele scadente la data de 30 iunie 2023. Ne-am dorit să păstrăm în cea mai mare parte nucleul de bază, astfel că le-am făcut celor mai mulți dintre ei oferte de prelungire, însă în unele cazuri, din diverse motive, nu am ajuns la un consens pentru continuarea colaborării”, a anunțat CSC Dumbrăvița.

Liga2.ro a anunțat în exclusivitate deja de câteva săptămâni că alb-verzii au semnat cu fostul jucător al Ghirodei Cosmin Mancaș. Rămâne de văzut când va anunța clubul celelalte mutări, căci conducerea are o gândire mai dosebită.

Echipa timișeană se va reuni în data de 26 iunie, iar cantonamentul va fi la Sântămăria-Orlea, lângă Hațeg. Programul de amicale al dumbrăvițenilor va fi anunțat peste câteva zile.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-al-treilea-jucator-de-care-unirea-dej-s-a-despartit-va-continua-in-superliga-clujenii-au-bifat-si-a-cincea-achizitie-alexandru-piftor-am-semnat-cu-un-club-serios-19275322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-piftor-nu-mai-continua-cu-csc-dumbravita-vreau-sa-merg-la-o-echipa-care-are-un-obiectiv-mai-indraznet-19274975

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-a-inceput-pregatirea-pentru-liga-3-printre-achizitii-are-un-fost-jucator-trecut-pe-la-uta-si-dumbravita-19274933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-a-acontat-o-prima-achizitie-din-liga-3-jucatorul-era-simbol-la-clubul-de-care-tocmai-s-a-despartit-dupa-10-ani-19273540

Anda DELIU 18 Jun. 2023, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă