UTA, bună de plată a 100 de mii de euro dacă folosește un jucător din lot împotriva Petrolului. Clauza a fost introdusă chiar înainte de play-off

Marius ANGHEL 15 Jul. 2020, 12:42 Liga 2

UTA și Petrolul joacă în această seară, de la ora 18:30, la Arad, pe stadionul Motorul, restanța din etapa 1 a play-off-ului, un meci extrem de important pentru ambele echipe în lupta pentru promovarea în Liga 1. ”Bătrâna Doamnă” va fi nevoită, cel mai probabil, să opteze încă o dată pentru o improvizație în flancul drept al apărării, așa cum a făcut-o și în partida cu Turris Oltul, pierdută spectaculos cu 4-3.

Chiar dacă avea variante în lot, Laszlo Balint a mers în jocul cu teleormănenii pe trimiterea mijlocașului Cristian Bustea în banda dreaptă a apărării, cu toate că îi avea disponibili atât pe Andrei Rus, care a și luat loc pe bancă, experimentantul Alexandru Ciucur, care a fost lăsat în afara lotului, sau chiar fundașul central Cristian Melinte, utilizat ca titular.

Bustea s-a descurcat onorabil, ba chiar a și marcat un gol cu Turris Oltul, cel de egalare la 3, însă, de obicei, acesta a fost utilizat în restul sezonului în flancul stânga, ca mijlocaș sau fundaș. Un alt fundaș dreapta din lot, Marius Tomozei, s-a refăcut după accidentarea suferită în perioada de pregătire, însă este în urmă cu pregătirea fizică.

Andrei Rus poate juca pentru UTA în meciul cu Petrolul dacă arădenii își permit să plătească 100 de mii de euro

Dacă nu îl va titulariza pe Ciucur, antrenorul ”Bătrânei Doamne” va fi nevoit din nou să improvizeze pe acea poziție în flancul drept, fiindcă Andrei Rus nu poate fi utilizat cu Petrolul, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care nu a fost introdus în partida cu Turris Oltul. Nu pentru că nu ar fi apt, ci pentru că UTA s-a ales cu o clauză costisitoare în contractul cu fundașul, în momentul în care a ajuns la un acord cu Petrolul pentru prelungirea împrumutului și pentru acest final de sezon. Astfel, Balint a preferat să îi dea încredere lui Bustea ca fundaș dreapta, probabil cu intenția de a-l utiliza acolo și cu Petrolul.

Cedat la arădeni până la 30 iunie, Andrei Rus a avut nevoie de un nou acord de la Petrolul pentru a juca la UTA și în play-off, iar conducerea clubului ploieștean a acceptat, însă a pus următoarea condiție: ”dacă jucătorul va evolua în partida UTA – Petrolul, atunci, clubul arădean se va obliga să plătească 100.000 de euro”!

Arădenii nu au avut ce face și au acceptat, astfel că dacă Andrei Rus intră un minut pe teren în jocul cu Petrolul, UTA e bună de plată a sumei de 100 de mii de euro. Însă ”Bătrâna Doamnă” le poate face ”lupilor” o astfel de aroganță, după ce în ultimele două săptămâni au semnat trei noi contracte de sponsorizare, unul cu liderul din Bulgaria pe pariuri și jocuri de noroc online, cu care a semnat cel mai mare contract din istoria clubului, iar altul cu o firmă care în 2019 a avut o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro.

Dacă nu-și va permite, UTA îl va ține pe Andrei Rus doar privitor de pe banca de rezerve ori din tribună.

De altfel, UTA nu l-a utilizat pe Andrei Rus împotriva Petrolului nici în meciul retur al sezonului regulat.

Andrei Rus are 11 meciuri disputate pentru UTA în acest sezon de Liga 2. Ultimul meci în care a fost utilizat a fost cel cu Metaloglobus (scor 1-1), de la București, din etapa a 18-a, desfășurat în data de 17 noiembrie 2019. Foto: Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

Andrei Rus, adus la UTA după ce inițial Petrolul îl împrumutase la CSM Reșița

Andrei Rus a fost împrumutat în luna august 2019 de UTA de la Petrolul, via CSM Reșița, acolo unde fusese cedat inițial la începutul acestui sezon și unde nu era folosit de antrenorul din acel moment, Leontin Doană, spre nemulțumirea impresarului său, Bogdan Apostu, care l-a redirecționat pe jucător către Arad, unde controlează campania de achiziții.

Andrei Rus a fost folosit în acest sezon de Laszlo Balint în 11 partide, în toate ca titular, doar într-unul fiind schimbat.

Petrolul l-a achiziționat pe fundașul originar din Timișoara, crescut de LPS Banatul, în urmă cu doi ani, însă nu l-a păstrat în lot, ci l-a împrumutat de fiecare dată. L-a cedat la CS Afumați, SCM Gloria Buzău (ambele din Liga 3), la CSM Reșița, iar apoi la UTA.

UTA – Petrolul, contând pentru prima etapă a play-off-ului Ligii 2, are loc în această seară, de la ora 18:30, la Arad, pe stadionul Motorul. În clasament, UTA este lider, cu 25 de puncte, iar Petrolul ocupă ultima poziție, a 6-a, cu 20 de puncte.

Marius ANGHEL 15 Jul. 2020, 12:42 Liga 2
Pe aceeași temă