Ciucur a rămas în afara lotului la primul meci din play-off. Laszlo Balint și-a explicat decizia de a-l prefera pe Bustea

Liga2.ro 12 Jul. 2020, 13:44 Liga 2
Ciucur a rămas în afara lotului la primul meci din play-off. Laszlo Balint și-a explicat decizia de a-l prefera pe Bustea

În absența fundașului Marius Tomozei, care se pune la punct din punct de vedere fizic după ce a ratat o parte din pregătire pe motive medicale, Laszlo Balint și colaboratorii săi din stafful tehnic au fost nevoiți să apeleze la un alt fundaș de bandă dreaptă pentru meciul cu Turris Oltul, pierdut cu 4-3. Fiindcă nu au apelat la Andrei Rus, Cristian Melinte sau Alexandru Ciucur, care au mai evoluat pe acel post, se poate spune că stafful tehnic utist a improvizat puțin cu Cristian Bustea.

Fotbalistul sosit în vara anului trecut de la Daco-Getica s-a achitat în general bine de sarcini și a înscris și un gol, printr-un șut plasat de la 20 de metri.

Laszlo Balint a explicat neincluderea în lot a lui Ciucur

A surprins, însă, neincluderea lui Ciucur nici măcar pe foaia de joc și vorbim despre un fotbalist cu foarte multe meciuri la nivelul Ligii 1, unul dintre puținii care au mai fost păstrați în lotul din sezonul precedent.

”O decizie greu de luat când vorbim despre un fotbalist foarte bun, care se pregătește ireproșabil, însă am luat-o din rațiuni tactice și legate de numărul juniorilor. Alex e tipul de fundaș ceva mai ofensiv și știam că cei de la Turris ne vor ataca în special pe benzi. Am optat pentru Bustea de această dată și, cu excepția fazei de la golul doi, unde putea face mai mult, în rest s-a achitat bine de sarcini. A marcat și un gol, rămâne însă de văzut care sunt soluțiile pentru meciul  care urmează. Nu doar Ciucur, ci sunt și alți băieți care, la cum se antrenează, ar merita un loc în primul 11 sau măcar pe foaie, de aceea deciziile în ceea ce-i privește sunt greu de luat și neplăcute”, a explicat Laszlo Balint pentru Sport Arad.

Balint a explicat și aportul noului antrenor secund, Alin Pînzaru

Antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” a fost deseori observat consultându-se în special cu Alin Pînzaru, noul său antrenor secund.

”Toate sfaturile colegilor mei sunt importante pentru mine și am discutat cu toți și pe parcursul acestui joc. Toți sunt foarte competenți și mă ajută să observ uneori niște lucruri care mai îmi scapă fiind în febra meciului. E adevărat, cu Alin m-am consultat poate ceva mai mult într-un anumit moment al jocului, fiindcă a avut niște sugestii, variante… Atât și nimic mai mult. Când câștigăm, câștigăm cu toții, când pierdem e vina tuturor”, a mai punctat Laszlo Balint.

Dacă, inițial, stafful tehnic utist ar fi dorit să le ofere măcar o zi liberă jucătorilor utiști, programarea pentru miercuri a restanței cu Petrolul, de vineri, „roș-albii” s-au întors la treabă și se vor antrena zilnic până la vizita „lupilor”. Meciul de pe stadionul Motorul debutează la ora 18:30.

CITEȘTE și: Balint arhivează eșecul cu Turris: „Nu suntem Real Madrid sau Bayern Munchen, însă am rămas același grup unit și valoros care își dorește enorm să promoveze”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-turris-oltul-e-al-treilea-meci-care-se-joaca-in-play-off-ul-de-promovare-din-liga-2-partida-de-la-arad-incepe-la-ora-1730-ce-au-spus-laszlo-balint-si-erik-lincar-inaintea-intalnirii-19138577

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-a-remarcat-slabiciune-in-defensiva-si-lipsa-acelui-spirit-la-primul-meci-al-echipei-uta-in-play-off-insa-nu-vrea-alibiuri-trebuie-sa-fim-barbati-sa-nu-gasim-19138693

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-iacob-nu-dezarmeaza-dupa-infrangerea-suferita-de-uta-cu-turris-oltul-a-fost-un-simplu-accident-portarul-stie-care-a-fost-problema-si-e-increzator-vom-promova-in-li-19138778

Liga2.ro 12 Jul. 2020, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă