Cristian Bustea s-a descurcat și ca fundaș dreapta la UTA și a înscris încă un gol pentru arădeni. ”Vom arăta altceva cu Petrolul. Nu ne interesează dacă sunt răniți sau afectați după partida cu Rapid”

Liga2.ro 14 Jul. 2020, 14:18 Liga 2
Cristian Bustea s-a descurcat și ca fundaș dreapta la UTA și a înscris încă un gol pentru arădeni. ”Vom arăta altceva cu Petrolul. Nu ne interesează dacă sunt răniți sau afectați după partida cu Rapid”

Surpriza tactică a lui Laszlo Balint cu Turris Oltul Turnu Măgurele a fost utilizarea lui Cristian Bustea în flancul drept al defensivei, chiar dacă acolo putea fi utilizat și Alexandru Ciucur, rămas în afara lotului. Mijlocaș ofensiv de meserie, cel mai des utilizat în banda stângă, fotbalistul s-a achitat bine de sarcini cu excepția fazei la care Adrian Voicu a trimis cu capul în bară de lângă el, după care mingea a ajuns la Silviu Pană, care a marcat pentru 2-2 în jocul care s-a terminat 4-3 pentru teleormăneni.

Cristian Bustea, despre înfrângerea cu Turris Oltul: ”A fost un accident, am greșit cu toții destul de mult”

În rest, Bustea a fost printre cei mai activi și constanți utiști, marcând – printre altele – golul cu numărul trei al echipei sale, cu un șut plasat de la aproximativ 20 de metri. „M-am bucurat pentru gol la momentul acela, după care, la final, vă dați seama că am și uitat totul din moment ce am pierdut un meci de la care ne așteptam cu totul altceva. Din punctul meu de vedere, a fost un accident ce nu ni s-a mai întâmplat în acest sezon. Eram obișnuiți să nu luăm nici măcar un gol acasă, acum am luat patru și nici acum nu ne vine să credem cum a fost posibil. Dar, așa cum am spus, a fost un accident, am greșit cu toții destul de mult, vom arăta altceva cu Petrolul”, a spus utistul pentru Sport Arad.

Bustea, în premieră utilizat ca fundaș dreapta: ”M-am simțit bine”

Fotbalistul sosit în urmă cu un an de la Daco-Getica a jucat în premieră pe postul fundaș dreapta. „Fiind un jucător cu profil ofensiv, eram obișnuit să evoluez de la mijloc în sus, dar antrenorul Laszlo Balint m-a reprofilat puțin. Cred că m-am descurcat destul de bine și ca fundaș stânga spre finalul anului trecut, iar acum am trecut pe dreapta, unde, de asemenea, m-am simțit bine. Joc unde este nevoie de mine”, a adăugat Bustea.

”Este clar că trebuie să reacționăm cu Petrolul”

După 0-0 cu Rapid, Petrolul se agață de orice punct în dorința de a nu pierde trenul spre promovare. Prahovenii nu ar trebui să aibă un moral prea bun, după ce au ratat trei penalty-uri cu giuleștenii și nu au reușit să ia toate punctele în condițiile în care, minute bune, au evoluat cu doi oameni în plus.

„Sincer, nu ne prea interesează care va fi starea de spirit a adversarilor noștri, dacă sunt răniți sau afectați după partida de sâmbăta trecută. Tot ceea ce contează este să fim noi bine și să ne regăsim echilibrul de dinaintea pauzei cauzate de epidemia de coronavirus. Este clar că trebuie să reacționăm, să jucăm ceea ce știm și să facem puncte. Toate meciurile sunt grele, toți adversarii sunt buni, însă noi am demonstrat de ceea ce suntem în stare și vom demonstra în continuare”, a încheiat Cristian Bustea.

Fotbalistul de 25 de ani a ajuns la patru goluri stagionale pentru UTA, dintre care trei în Liga 2 și unul în Cupa României, la Pâncota, contra Lipovei. Minutele bifate în campionat sunt 1201, în condițiile în care Cristian Sorin Bustea a absentat o lună de zile din pricina unei accidentări.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Liga2.ro 14 Jul. 2020, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă