Un portar fost la Dinamo, noua achiziție a CS Comunal Șelimbăr. Ultima dată a jucat la Genoa

Ovidiu BOICA 28 Jun. 2022, 20:19 Liga 2

Un lucru este clar, echipa din Șelimbăr va miza, în viitorul sezon de Liga 2, pe un portar ”sub vârstă”.

CS Comunal a anunțat, luni seara, achiziționarea lui Aleksander Mitrovic, un goalkeeper născut pe 20 iunie 2003.

Astfel, antrenorul Eugen Beza va avea la dispoziție numai portari de sub 20 de ani, după ce în această vară s-a despărțit de cei trei portari pe care a mizat în sezonul recent încheiat. Simion Bumbar, venit de la Gaz Metan Mediaș, are 17 ani, fiind mai mic cu un an decât Alexandru Silveanu, adus de la Concordia Chiajna, iar Mitrovic are 19 ani.

Aleksander Mitrovic a lăsat Genoa pentru CS Comunal Șelimbăr!

Aleksander Mitrovic a făcut parte din lotul lui Dinamo, în trecut, fără să joace pentru prima echipă, apoi s-a transferat la Genoa, în Italia, evoluând pentru echipa de tineret a clubului din Peninsulă în 16 meciuri, dintre care în cinci nu a primit gol. Mitrovic are două selecții în echipa națională U19 tricoloră, profitând de faptul că are dublă cetățenie, bosniacă și română.

Goalkeeperul de 1,91 metri va purta, la CS Comunal Șelimbăr, tricoul cu numărul 68.

”Echipa noastră continuă seria achizițiilor, iar mutarea pe care clubul nostru a efectuat-o astăzi (n.a. luni), este una cu totul specială, asta deoarece reprezintă primul transfer internațional al «călăreților roșii». Portarul Aleksander Mitrovic a sosit de la Genoa la CSC 1599 Șelimbăr și a semnat un contract valabil până în 2025 cu gruparea antrenată de Eugen Beza. Născut pe 20 iunie 2003, Alekansder Mitrovic măsoară 1,91 metri, iar la echipa noastră va purta numărul 68. Aleksander Mitrovic a mai evoluat la Dinamo București și Genoa, iar în Italia a bifat 16 meciuri, în 5 dintre acestea a reușit să nu primească gol. Noul portar al echipei noastre a beneficiat și de două selecții la echipa națională a României U19”, este anunțul făcut de clubul sibian pe site-ul propriu.

  • Aleksander Mitrovic încă nu s-a alăturat lotului echipei CS Comunal Șelimbăr. Momentan, la antrenamentele sibienilor continuă să vină și Cosmin Vâtcă (40 de ani), la care clubul anunțase că a renunțat.

Noua achiziție a sibienilor este fiul lui Slavisa Mitrovic

Mitrovic nu este un nume străin de fotbalul românesc. Pe lângă scurta perioadă petrecută de Aleksander la Dinamo, suporterii își aduc aminte de Slavisa Mitrovic, fostul jucător al FC Național.

Acum în vârstă de 44 de ani, vârful de atac este tatăl lui Aleksander. Slavisa Mitrovic a jucat pentru gruparea din Cotroceni între 1999 și 2002, fiind împrumutat apoi la Suwon Samsung Bluewings. A revenit la FC Național în 2004, de unde a plecat la Al-Ahli Dubai, apoi la Al-Wahda în Emiratele Arabe Unite (EAU), iar în sezonul 2007/2008 a făcut parte din lotul Concordiei Chiajna.

La FC Național, Slavisa Mitrovic a înscris 18 goluri în 63 de meciuri.

În această vară, echipa din Șelimbăr a mai semnat cu portarii Simion Bumbar (Gaz Metan Mediaș) și Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna), fundașul Alexandru Dandea (Rapid), mijlocașii Mircea Manole (Unirea Dej) și Denis Ursu (Gaz Metan Mediaș) și atacantul Stefan Visic (Someșul Dej).

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbarul-pluseaza-la-achizitii-cu-un-tanar-portar-luat-de-la-concordia-chiajna-si-cu-un-experimentat-fundas-fost-ultima-data-la-rapid-19235722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-se-pregateste-o-lovitura-pentru-cluburile-din-liga-2-si-liga-3-mai-multi-bani-pentru-arbitri-si-observatori-19235931

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-unirea-constanta-iau-locul-echipelor-academica-clinceni-si-gaz-metan-medias-in-noul-sezon-de-liga-2-frf-a-anuntat-cluburile-cu-certificare-pentru-editia-2022-2023-a-esalonului-secun-19235835

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-au-reunit-si-calaretii-rosii-cs-comunal-selimbar-a-sunat-adunare-cu-patru-jucatori-noi-in-lot-dar-si-cu-doi-dintre-cei-anuntati-la-plecari-eugen-beza-i-a-luat-secundul-19235473

Ovidiu BOICA 28 Jun. 2022, 20:19 Liga 2
Pe aceeași temă